Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Kıymetli galibiyet

23 Tuesday 2022
Bate Borisov maçları ile başlayan güzel oyun ve sonuçlarla başlayan sezon için yüksek hedef beklentileri oluşturan Konyaspor vardı.Beklentilerin çok uzağında kalan Ankaragücü maçı ve Vaduz karşısında yaşanan olumsuzluklar Başakşehir karşısında alınan beraberliğe kolay razı olmamızı peşinden getirmişti.

Yaşananlar, yüksek tepeli ve derin inişli zikzaklar oluştururken yaşattığı duygusal kırılmalar da o denli şiddetli oluyordu. Bu duygusal kırıklıkları tazeliğini korurken normale dönme çabalarına ilaç olacak galibiyetler için ilk fırsatı ligin yeni ve zayıf ekiplerinden İstanbulspor karşısında yakalamıştık. Alınacak bir mağlubiyet Konyaspor için derinleşen sorunlara neden olması kaçınılmaz bir hâl alabilecekken galibiyet ise yeni hevesler, yeni başlangıçlar oluşturma fırsatı sunacaktı. Bu yönüyle sezona şekil verecek ilk adımların atılacağı önemi fazla bir maçtı aslında. Maç başladığında dengeli bir mücadele vardı. İstanbulspor önemli karşılıklar veren her an ben de bu maçı kendi lehime çevirebilirim tarzında oyun sergilerken onlar adına her şeyi ters düz eden Çekici oldu. Atılması zor, mükemmel ve beklenmedik tarzda uzaktan attığı gol Konyaspor adına işlerin rayına girmesini sağlayan bir goldü. 

İşleri düzelen Konyaspor daha rahat oynamaya başlarken kalesinde gördüğü golün etkisinde kalan İstanbulspor biraz sallantılı oynamaya başladı. Penaltı golüyle ilk yarıyı iki farklı önde kapatan Konyaspor ikinci yarı başlarında bir gol daha bularak iyice rahatladı. Bir penaltı golü daha bularak fazlası ile tatmin edici bir sonuç aldı.

Dört farkla kazanılan , daha fazla gol atabilecek fırsatların oluştuğu bir maç olmasına rağmen oyunda aksayan yönlerin olduğunu belirtmek mümkün… Bazen olmaması gereken nitelikteki pas hataları oyun akışkanlığını bozarken oyun akışkanlığını geliştirmek için daha hızlı paslaşmalara da ihtiyaç vardı. Oyunu kurgulama işi sadece iki oyuncuya bırakılmış. Biri Amir bu doğal olan, diğeri ise kaleci Sehiç… Yanlarına biraz da Calvo’yu ekleyebiliriz. Sehiç’in oyun için de olması iyi de bir durum ama başka oyuncuların da oyun kurgusun da etkisini artırmasına ihtiyaç var.

Konyaspor’un bu sonucu almasına en büyük katkıyı rakibin verdiğini de belirtmek gerek. Önemli atak geliştirmelerine ve önemli pozisyonlar bulmalarına rağmen gole dönüştürecek kaliteden uzak olmaları Konyaspor’un işini kolaylaştıran en önemli unsurdu.Kazanmak önemlidir. Kazanmanın daha da önemli olduğu maçlardan biri kazanıldı. Bu noktada oynanan oyunun pek de önemi kalmıyor. Bu galibiyet başka galibiyetlerin de sebebi olacaktır. Tersi durumlar da yaşanabilirdi. Bu anlamda kıymetli bir galibiyetti.

Böyle bir sezonda üst sıralara oynamasını beklediğimiz Konyaspor için en büyük sorundan biri de sahasının bozulmasından dolayı maçlarını Eskişehir’de oynaması ve oynayacak olması… Konya’da düzenlenen oyunların açılışında kullanılmasından dolayı bozulan zemin buna neden olurken sahanın bozulmasına neden olan açılışta gösterilen iştahın Konyaspor’un yaşadığı bu adaletsiz duruma karşı çözüm üretme gayretinde gösterilmemesi Konya’nın sahipsizliğini gösteren olaylara yeni bir örnek daha eklenmesine sebep oldu. En azından bakanlığın bu konuda sorumlu davranmasını beklerdik. Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English