Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Kıymetli Bir Puan

30 Monday 2015
Son haftalarda aldığı sonuçlarla formda olduğunu gösteren Rize takımı ile deplasmanda alınacak bir puan Torku Konyaspor adına bir kazanç olarak kabul edilebilir. Hele ki mağlubiyet durumunda rakibiniz sıralamada önünüzde yer alabilecekken alınan beraberlik daha da anlamlı olsa gerek.

Maçın ilk yarısında Rizespor, Torku Konyaspor’u hiç rahatsız etmedi. Torku Konyaspor kendi yarı sahasında rahatça paslaştı. Topa her ne kadar büyük oranda Torku Konyaspor sahip olsa da üçüncü bölgede istediklerini yapamadı. Topla çok oynamasına rağmen Rizespor kalesinde hiçbir tehlike oluşturamadı. Bunda Rizesporlu Ertuğrul’un kritik müdahaleleri de etkiliydi. Rizespor adına sahadaki en iyi performansı sergileyen futbolcu idi.  Bir başka sebep, Torku Konyaspor’da güçlü fiziği ve top hakimiyeti ile rakip defansın dengesini bozacak, rakip defansı zor durumlara düşürecek forvetin olmayışıydı. Rizesporlu Kweuke gibi…

Maçta Rizespor’un gol oluşturabilecek altı atağı vardı. Bunlardan birinde Serkan zamanında çıkarak topu uzaklaştırırken, birinde Chevalier dışarı attı ve bir şutu da Ali Turan  çıkardı. Üç şutta da Serkan müdahale ederek gol olmasını engelledi. Toplamda dört pozisyonda Serkan kurtarış yapmış oldu.

Kaleci Serkan en iyi maçlarından birini oynadı. Oldukça iştahlı bir oyun sergilerken iyi konsantre olan, sürekli oyun içinde ve pozisyonları iyi süzerek zamanında müdahalelerde bulunan Serkan alınan bir puanda en büyük pay sahibiydi. Tebrikler Serkan, hep böyle devam…

Serkan’dan sonra en fazla pay ise Ali Turan’ın Vukoviç’in hatalı pasında üst noktada Kweuke ile mücadele ederken Serkandan dönen topa ikinci kez atılan şutta kale içinde yer alıp çıkarması puan alınmasındaki en önemli hareketti. Bir pozisyonda Kweuke atılan pastan önce uyanık davranıp kendini ileri atarak ofsaytın oluşmasını sağlaması muhtemel bir golden daha kurtarıyordu. Sürekli üstün efor sarfederek maçlarda üstün mücadele örnekleri sergileyen Ali Turan da önemli katkılarda bulunuyor.

Maçta Torku Konyaspor’un gol oluşturabilecek tek atağı Traore’nin ceza sahası dışından çektiği şuttu. Geri kalan bölümde topla daha çok oynamasına rağmen, rakip kalede pozisyon oluşturacak girişimleri çok iyi alan daraltan kalabalık defans karşısında pozisyona dönüşmeden eridi gitti.

Maçta her iki takımda birbirine çok yakın özellikler sergiledi. Aralarındaki en önemli fark Kweuke idi. Aynı özelliklerde olmalarına rağmen tek pozisyonumuza karşılık Rizespor’un altı pozisyon üretmesinin nedeni de buydu. Hatta bugün Kweuke Torku Konyaspor’da olsaydı maçı kazanma ihtimali çok yüksekti. Öyle ki takımın en önemli eksik yönünün en net ifadesini bulduğu bir maç oldu. Takıma Kweuke özelliklerinde bir forvetin kazandırılmasının ne kadar elzem olduğunun anlaşılmış olabileceğini sanıyorum.

Her ne olursa olsun Rize deplasmanından hanemize yazdırılan bir puan çok kıymetli. Bu ligde kazanılan her puan kıymetlidir.
 Bu kıymetin anlam kazanması, daha değerli hale gelmesi Antalyaspor galibiyeti ile olacaktır.

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English