Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Kısır maça güzel bir gol.

18 Saturday 2015
Bir hafta ertelenen lige yeniden başlanırken futbolcuların hala erteleme içinde kaldıkları bir maçtı. Özellikle ilk yarı futbolcular fazlasıyla heyecandan uzak, rehavet içinde oyun sergilediler.

Maçın genelinde Torku Konyaspor’un daha etkili olduğu, Gaziantep takımının ise erken bulduğu golün getirisini yeterli görmeye çalıştığı bir maç oldu. 

Maç boyunca Gaziantep takımı sadece üç şut girişiminde bulundu. Bunun ikisi kaleyi tutarken biri gol oldu diğeri de Torku Konyaspor’un top kaybında ani çıktıkları atakta Erdem’in attığı şuttu. Kaya ise bu şutu iyi bir kurtarışla kornere çeldi. 

Erken gelen golün de etkisi ile futbolla fazla alakadar olmayan Gaziantep takımı gol yememeyi daha değerli buldu. Böylesine bir maçtan galip ayrılabilselerdi onlar için değerli bir üç puan kazanılmış olacaktı fakat onlar adına bu gerçekleşmedi.

Özellikle ikinci yarıda oyunu hareketlendirmeye çalışan, mağlubiyete rıza göstermeyen Torku Konyaspor’un girişimleri biraz olsun futbol adına heyecan kırıntıları oluşturuyordu. 

Yakalanan net pozisyonlar gole dönüştürülemiyordu.Torku Konyaspor’un oyundan düşebileceği dakikalar artık gelmişti. Üç beş dakika daha gol olmasaydı golün oluşması ihtimali yok denecek kadar az olacağı dakikalara girilecekti ki kısır futbola düzeltme yapan gol geldi. Torku Konyaspor’un sezon içinde fazla yapamadığı türden güzel bir paslaşma neticesinde geldi gol. Ali Çamdalı’nın verdiği pası, topun şiddetini çok iyi ayarlayarak Rangelov’un önüne aktaran Hasan Kabze, Rangelov’un rahat bir şekilde topu kaleye göndermesine imkan hazırladı. Rangelov attığı golle hazırlanışı açısından güzel bir gol izletti.

Oyun içinde Torje kafasına göre takıldı. Takımın en etkili sayılabilecek ve bu şartlarda sahada muhakkak olması gereken futbolcusuydu. Ama kafası estikçe şut çekmesi, çektiği şutların kaleden alakasız yerlere gitmesi çok kötü bir görüntü oluşturdu. Bunun yanında Kenan’ın şutları da aynı türdendi. Uğur’un kafa vuruşunun ardından direkten dönen topu dışarı atması buda kaçar mı denecek türdendi fakat Torje’nin şutlarını Uğur’un golü kaçırmasından bile daha anlamsız buldum. Torje daha takım oyunu oynamalı ve arkadaşlarını da hesaba katarak oynaması gerektiğini düşünüyorum…

Ligin en az gol atan iki takımının karşı karşıya geldiği maçta gol olabilme ihtimalini çok düşük buluyordum. Golsüz berabere biteceğini düşündüğüm maçtan karşılıklı birer golle berabere sonuç alınması belki maçın hakkı gibi görünüyor. Eğer bir kazanan olacaksa da kazanmayı hak eden oyunu Torku Konyaspor sergiledi. Gaziantep takımı oyunun hiçbir bölümünde üstünlük kuramadı. Kaçan golleri de düşününce hayıflanılmıyor da değil. 

Düşen takımların neredeyse belli olması, Torku Konyaspor’un düşmekle alakasının kalmaması ve hedefsiz kalması  buna bağlı olarak motivasyon kaybının yaşandığını söylemek yanlış olmaz. Bir üst sıraya çıkmak bile hedef olmalı. Maç başı kazanılacak ücretlerin de önemi unutulmamalı. Durup dururken kimse kimseye bir milyon lira veya beş yüz bin lira vermez. Takımın ekonomisine katkıda bulunmak da önemli bir hedef olsa gerek. Hedef kaybı yaşamaya hakkımız yok sanırım…

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English