Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Kazanmayı Bilen Konyaspor

12 Sunday 2021
Konyaspor sezona iyi başlarken milli maçlar arasından sonra da iyi başladı. Rakibi yine iyi başlayan Altay… Uzun yıllar sonra lige tekrar çıkan takımlar daha arzulu sezona başlarlar. Altay takımının ilk üç haftadaki yüksek arzusu devam edecek miydi?
 
Maça etkili başlayan Altay oldu. Fakat bu etkiyi Konyaspor fazla uzatmadan ilk atağında golü bularak kırdı. Golün oluşmasındaki önemli etken Guilherme’nin tacı hızlı kullanması olurken Altay’ın stoperi İbrahim’in Cikalleshi’yi karşılarken düşmesi yardım etti.
 
Golden sonra Konyaspor rakip üzerinde belirgin baskı kuramasa da oyunun kontrolünü eline geçirmişti. Oyunu istediği gibi yönlendiriyordu. Maçın temposunu da Konyaspor ayarlıyordu. Bu şekilde devam eden maçta duran topta Abdulkerim’in çok da etkili olmayan kafa vuruşu rakip kalecinin de hatasıyla gole dönüştü.
 
35. dakikalarda başlayan ve Konyaspor üzerinde oldukça etkili Altay’ın baskısı oluştu. Bu baskıyı gol yemeden atlatan Konyaspor maçı kazanmaya daha da yaklaşıyordu.
 
Skor olarak geride olan ve gol atma zorunluluğundaki Altay ikinci yarıya gayretli bir başlayış yapsa da etkili olamadı. Gol atmak için rakip kaleye yüklenmek isteyen Altay arkada geniş boşluklar bırakıyor ve Konyaspor için etkili kontratak fırsatları veriyordu.
 
Üçüncü gol korner kullanımında Ahmed Hassan’ın asistinde Rahmanoviç’ten gelirken bu sezon duran topları verimli kullanan bir Konyaspor var. Belli ki duran toplara iyi çalışılıyor ve karşılığı alınıyor. Duran topları iyi kullanan takımlar aynı zamanda rakip takımın kullandığı duran topları da iyi savunur. Yediği goldeki ön direk savunmasındaki zafiyet skorun üç farka ulaşmasından kaynaklı konsantrasyon düşüklüğünden kaynaklandığını düşünüyorum. Sanırım irdelenecek önlem alınacaktır. Ayrıca Sehiç ve Amir ile yapılan pas sakarlıkları gol yemeden savuşturulsa da irdelenecek başka olumsuzluklardı.
 
Altay takımı iyi bir ofansa sahipken hataya açık bir defans yapısına sahip… Maçın belli dakikalarında iyi bir takım olduklarını gösterdiler. Konyaspor ise bu sezon iyi defansının üzerine gelişmekte olan iyi bir ofansif yapıyı da eklerken oyunun iki yönünü de etkili oynayan bir takım olmaya başladı.
 
Maç içinde Konyaspor maçtan galip ayrılacağı hissiyatını güçlü bir şekilde hissettirdi. Bu hislerin oluşmasında yükselen bir özgüvenle sahada yer alması ve oyunu sürekli uzun dönem kontrol altında tutması etkiliydi.
 
Süper ligde tarihinin dördüncü haftalar itibarı ile en yüksek puanını toplayan Konyaspor bunu saha kenarında heyecanlı ve enerjik İlhan Palut ve sahada bu enerjiyi almış futbolcular ile başarıyor. Bu enerjiyi kaybetmeden devam eden Konyaspor, beklentileri yüksek tutmadan, özgüveni abartmadan devam ederek başarılı bir sezon yolculuğu yapacaktır.
 
Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English