Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Kazanmak Önemliydi

21 Saturday 2017
Atiker Konyaspor’un mutlak kazanması gereken bir maçtı bir yerde. Gerek Galatasaray maçının getirdiği olumsuzlukların giderilmesi, gerek ligde sıradanlaşmamak adına kazanılması gereken bir maçtı.

Maçın başlarında kullanılan korner atışında rakibin sahaya yerleşim hatasının getirisiyle topla çok rahat pozisyonda buluşup, rahat bir kafa vuruşu ile Atiker Konyaspor’u Miloseviç öne geçiriyordu.

Golden sonra sahasında beklemeye devam eden, eline geçirdiği toplarla hızlı bir şekilde Atiker Konyaspor kalesine gelip gol arayan Rizespor düşüncelerini uygulamakta da başarılı oluyordu. Oldukça etkili ataklar düzenleyip net pozisyonlar oluşturuyorlardı. Bu net pozisyonlardan yararlanamazken Ali Çamdalı’nın geri pası kaçırılması çok zor pozisyona dönüşüyor ve Recep Niyaz kolay bir vuruşla eşitliği sağlıyordu. Rizespor ayrıca ilk yarıda üç net pozisyonu gole çeviremedi. İlk yarıda Atiker Konyaspor’un organize geliştirerek oluşturduğu net pozisyonu yoktu.

Atiker Konyaspor yaptığı pas etkinlikleri ile Rizespor ceza sahasına girmeye çalışsa da başarılı olamadı. Kanat etkinliklerini de fazla göremedik. Maç içersinde etkili hızlı ataklar oluşturup rakip kaleye bir an evvel gidecek Atiker Konyaspor kontra atak yapmada da öteden beri verimli olmayan Atiker Konyaspor daha atak başında hızlı çıkış yapmaya niyet etmedi. Böylesi topların dönüp dolaşıp pas olarak kaleci Serkan’a kadar geldiğini de izledik.

Deyimi yerindeyse Atiker Konyaspor maç içinde bir senaryo yazıyor. Rizespor bu senaryoyu okuyup tahlil ediyor ve Atiker Konyaspor’u savunmakta zorlanmıyordu. Atiker Konyaspor için muhakkak bir senaryo olmalı ama bu senaryoyu rakip okumadan uygulamaya konulmasının çaresi düşünülmelidir.

Böylesi kolay savunulan Atiker Konyaspor’un gol atıp maçı kazanabilmesi için ekstra bir performans gerekiyordu ki bu Bajiç’ten geldi. Galatasaray maçında kaçırdığı pozisyonlarla fazlası ile eleştirilen (ki o pozisyonları kaçıran bir futbolcunun  eleştirilmesi gayet normaldir) Bajiç, aldığı topla doğru yöne dönerek, etkili yere attığı sert şutla bireysel becerileri ile ikinci golü atıyor ve Atiker Konyaspor’un galip gelmesindeki etkinliği gerçekleştirmiş oluyordu.

Bir hafta önceki Bajiç ve bu maçtaki Bajiç… Net bir golcü değil fakat gelişmekte olan, gelişimini tamamlamamamış, gelişime açık, kaliteli golcü olmaya fazlası ile aday bir futbolcu…

Kaleci Serkan’ın en çok eleştirilen yönü topu oyuna etkili sokamamasıydı. Attığı topları genelde ya taca çıkar yada rakibe giderken bu maçta topları daha olumlu ve isabetli kullanan Serkan vardı.

Hakem maç içersinde faul ve kart standartlarını Rizespor’un lehine genişletti. Verdiği ve vermediği faul ve kartlarda yaptığı hataların hepsinin Atiker Konyaspor aleyhine oluşması düşündürücü. Hatta bu standartların ayarsızlığında gülünç duruma düştüğünü söylemek abartı olmaz. Bir de Atiker Konyaspor adına verilmeyen penaltı…

Sonuçta kazanılan maç ve sıradanlaşmaktan kurtulup yeniden mücadele azmi yüklemeye başlayacak Atiker Konyaspor’a ulaşıldığından bahsetmek mümkün.

Selam ve dua ile…
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English