Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Kazanmak isteyen Konyaspor göremedim

14 Sunday 2024

Gidişatın Konyaspor için oldukça kötü olduğu bir dönem yaşanıyor. Hedef tamamen ligde kalmak. Böyle dönemde ligin en zayıf ekiplerinden biriyle hedef için yeni ve iyi bir başlangıç yapabilme fırsatı vardı.

Maça bakıldığında kalite görmek olası değildi. Daha etkin olan ve çaba gösteren taraf ise İstanbulspor idi... Fiziksel güç olarak daha baskın olan, oyuna ve topa daha hakim olan, daha etkili ataklar düzenleyen, daha etkili ve net pozisyonlar düzenleyen yine İstanbulspor'du...

Maç içinde istediği oyunu oynayamayan Konyaspor'u anlarım ama bunun için çaba göstermeyen, bu maçta nerden çıktı tarzında arzusuz futbolu Konyaspor için önemli bir puan mücadelesinde böylesi çaba göstermemeyi anlamak çok zor.

Dikkat çeken bir nokta Konyasporlu futbolcuların fiziksel güç olarak çok geride kalmaları... Bunun açıklaması Konyaspor futbolcularının sezon hazırlıklarında ve maç hazırlıklarında yaptıkları antremanların gereği gibi yapılmadığı... Sadece maçlarda değil hazırlıklarda da arzusuz ve kazanmayı çok da önemsemeyen futbolculardan oluşmuş bir Konyaspor gerçeği ortaya çıkıyor. Açıkça ifade etnek gerekirse paramızı vermezseniz bizim de umurumuzda olmaz düşüncesiyle hareket eden bir futbolcu topluluğunun var olduğu söylenebilir.

Maç içine bakıldığında Konyaspor'un birbiriyle bağlantısı olmayan, birlikte başarma arzusu olmayan, arkadaşlık bağları kopuk bir takım görüntüsü vardı.

Yeni teknik direktör aranıyor. Bu durumdaki bir takım için istenilen birinin takımın başına getirilmesi de çok zor gözüküyor. Elindeki kaliteli hocanın basitçe harcayıp daha düşük kalitede hocaları takımın başına getirne alışkanlığı kazanan Konyaspor'da istenilen hocanın gelmesini beklemek hayalcilik olur. Diyelim ki geldi başarılı olma olasılığı çok düşük olur. Çünkü sorunların ana nedeni doğru yönetilememesi. Giden yönetim bu yönetememeyi başlattı gelenler de devam ettiroyor.

Bu takım net transfer ihtiyaçları oryadayken aylardır hiç bir hazırlık yapıp hiç bir futbolcunun takıma kazandırılamamış olması da yönetimdeki en büyük eksiklik ve başarısızlık. Ligde kalmayı ciddiye alan bir yönetim transferin ilk gününde imzayı attırırdı. Bekleyelim transferin son gününde diğer takımların beğenmeyip almadığı hangi futbolcular alınacak.

Konyaspor büyük zorluk içinde... Ligde kalma sarmalına kapılmış bu sezon ligde kalsa gelecek sezon, gelecek sezon ligde kalsa sonraki sezon bu sarmaldan kurtulamayacak gözüküyor. Çünkü bu şehirden bu sarmaldan kurtaracak beceride olacak bir yönetimin çıkacağını sanmıyorum...

Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English