Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Kazanımları Yüksek Galibiyet

28 Tuesday 2021
Sezonun ilk yarısının son maçında Konyaspor, son maçlarını dirençli oynayarak kazanan Bjk ile karşılaşacaktı. Bjk’nin artan dirençli oyunu Konyaspor için maçı zorlu hale getirirken maçın sonucu hakkında fikir yürütmek çok zordu.

Diğer taraftan Konyaspor önemli bir eşiğe gelmiş ve bu eşiği sorunsuz geçmesiyle galibiyetten öte çok daha önemli kazanımlar elde edeceği bir mücadele olacaktı.

Maçı yorumlarken tüm sürenin benzer yönde geliştiği, iki takımında birbirine bariz üstünlük kuramadığı bir oyun gerçekleşti şeklinde yorumlayabiliriz. Bazen Konyaspor, bazen Bjk rakip kalelerde tehlikeler oluştururdu. Bu tehlikeler planlı olmaktan ziyade karambol görünümündeydi.

Maç içinde Konyaspor’un en önemli oyuncusu kaleci Sehiç’ti. Yaptığı kurtarışlarla geriye düşmeye izin vermeyen ve takımın sürekli galibiyet arama düşüncesinde kalmasını sağlayan Sehiç, galibiyetteki en önemli pay sahibiydi.

Kazanmak için gol gerekli fakat Konyaspor nasıl gol atabilirdi düşüncesinin içinde Michalak’ın bulunduğu atak etkinlikleri ağır basıyordu. Michalak ise maç içinde çok etkili görüntü sergilemezken geniş alan fırsatı bulursa hızla rakip kaleye giderek rakip savunmanın dengesini bozma ihtimali beklentisi sürekli oldu. Bu fırsatı iki kez yakaladı Michalak. Biri ilk yarıda diğeri golün başlangıcındaydı. Golün oluşmasında Michalak’ın topu hızla rakip kaleye getirmesinin katkısı çok fazlaydı.

Golü atan Ahmed Hassan en faydalı, en etkili olduğu maçı oynadı. Golü atarken golcülük kalitesini sergilemesinin yanında, arayan, daha istekli ve daha dirençli Ahmed Hassan izledik. 

Sezonun ilk haftalarından itibaren rekorlar oluşturmaya başlayan Konyaspor çoğu haftayı rekorlarını geliştirerek geçirdi. Bu hafta da bu galibiyetle rekorunu çok daha üst noktalara çıkaran Konyaspor oluştu.

Bjk maçını kazanan Konyaspor puan sıralamasında önemli bir konum elde etti. Hedef için kafalarda karışıklık olmasına izin vermeden, temkinli olmaya devam etmek ve her maçı kazanma hedefi ile ilerlemek, maç maç gitmek, her maçın kazanılması için gerekenleri en üst noktada titizlikle yapmak en doğrusu olacaktır.

Konyaspor’un ligi üst sıralarda bitirme olasılığı yüksek. Öyle ki lidere iki puan daha yaklaşırken, iki takımın koptuğu ve diğer takımlarla arayı iyice açtığı haftalar oluşma ihtimalini yüksek görüyorum. Bu gerçekleşirse Konyaspor’un mücadelesi kolaylaşacaktır. Mücadelesini üst noktada verip toplayacağı puanları mümkün olan en yüksek puanla toplamaya çalışmak mücadelenin şekli olmalıdır. Sonucunda sezon sonunda gelen sıra ne olursa olsun değerli olacaktır. Yeter ki gerekli mücadele eksiksiz verilsin ve olağan dışı olaylar yaşanmasın. 

Selam ve dua ile…




Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English