Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Kazandım Derken Olmayacak İşler

16 Saturday 2023
İlk dört haftada beklentilerin üzerinde puan toplayan Konyaspor için sezona dilkkat çekici bir başlangıç yapan Rizespor karşısında test niteliğinde bir karşılaşma olacaktı.

Maç orta sahada verilen mücadelenin yoğunluğu ile başladı. Her iki takımında rakip ceza sahasına topla buluşamadığı kaleyi bulan şut bir tarafa şut çekme erkinliğinin dahi olmadığı bir mücadele oluştu. 

Rakip kalelerden uzak dolayısıyla golden uzak bir mücadele gerçekleşirken Konyaspor kullanılan bir duran topta Uğurcan ile öne geçti. İlk yarı Konyaspor'un üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıya daha mücadeleci ve rakip kaleye daha çok giderek mutlak gol bulma niyetini oyuna yansıtan Rizespor'a karşı önceliğini yakaladığı üstünlüğü korumaya vermiş Konyaspor vardı.

Oyun daha çok Konyaspor yarı sahasında oynanıyor Konyaspor da yaptığı savunma ile rakibine net fırsatlar vermiyordu. Bu oyun şekli atak başlangıçları itibari ile önemli ataklar oluşturma fırsatları verdi fakat bu ataklar finaldeki yanlış tercihlerle ve son şutların oldukça cılız olması ile farkı artırma fırsatları kolayca heba edildi.

Maçın son dakilaları gelmiş Konyaspor maçtan galip ayrılmaya çok yaklaşmıştı. Daha önceki dakikalarda basitçe ve acemice top kaybı ile rakibe ikramda bulunan Soner'in hatasını Uğurcan giderirken rakibe anlamsız şekilde penaltı yapmasının önüne hiç kimse geçemedi.

Kalan kısıtlı dakikalarda yeniden gol bulma amacı ile mücadele eden Konyaspor'da panik ve dağınık görüntü oluştu. Bu görüntü rakip yarı sahada kaptırılan bir topun etkili bir ara pasına ve Konyaspor kalesinde oluşan ikinci gole sebep oldu.

Tam kazandım derken acemice hareketlerle kaybedilen bir maç... Beraberliğin dahi üzeceği bir maçtan mağlup ayrılmak... 

Bu sonucu rakipten çok kendi beceriksizlikleri ile belirleyen Konyaspor her anlamda darbe oluşturacak bir mağlubiyet aldı.

Ola ki Konyaspor galip gelseydi attığı golün kıymetini bilip savunması ile maçı kazandığından bahsedecektik. Alınan iyi sonuçlar kötü oyuna da tesir eder oyunun iyileşmesine de hizmet ederdi. Böyle bir fırsat da heba edilmiş oldu.

Yanılmış olmayı dilerim fakat Konyaspor için bir test olarak gördüğüm maçı Konyaspor çok kötü bitirdi. Yine yanılmış olmayı dilerim bu maç Konyaspor'un gerçekliğini gözlerimizin önüne serdi.

Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English