Son Dakika Haberler

Mehmet Baykan

Mehmet Baykan

​KAYBOLAN MAÇ

05 Saturday 2022
Konya Futbol İl Temsilcisi rahmetli Dr. Metin Can Onat’ın başkanlığında üç üyenin kulüpler tarafından seçildiği üç üyenin ise gençlik ve spor il müdürlüğü tarafından atandığı 1. Amatör Küme tertip komitesi üyesi olarak görev yapıyoruz.
1990/91 futbol sezonu komitesinde seçimle gelen Taşkentspor temsilcisi ben, Araplarspor’dan Muzaffer Hançerli ve Selçuk Üniversitesispor’dan rahmetli Hasan Tırman ile gençlik ve spor il müdürlüğü tarafından atanan hepsi rahmetli olmuş olan Fethi Elberk, Ali Pekatılır ve Şehabettin Şengöz ile uyumlu bir çalışma yılı geçiriyoruz.
Bir pazar günü Konyaspor maçından çıkarken S ilçesi futbol takımının deplasmanda oynayacağı C ilçesine gitmediği yani maça çıkmadığı bilgisi geldi. Tertip komitesi üyesi arkadaşlardan birisi ile durumu konuşarak stad çıkışına doğru yürürken taş kapının önünde maça çıkmayan takımın antrenörü ile karşılaşınca niye maça gitmediklerini sormak için ona doğru yöneldik, meğer o da bizleri bekliyormuş. Heyecan ve hararet ile anlatmaya başladı. C ilçesine gitmişlerdi ama stada vardıklarında bir grubun takım otobüsüne binerek sezonun ilk yarısı oynanan maçtan sonra yaşananlardan bahisle bir şeyler söylediklerini birtakım yaptırımlardan bahsettiklerini böyle olunca otobüsten hiç inmeden geri döndüklerini ve şehir merkezine geldiklerini anlattı. Biz de kendisine hakem ve gözlemcinin olanları gördüyse raporlarına mutlaka yazacaklarını ve onların raporlarına göre salı günü tertip komitesi toplantısında karar verileceğini söyleyerek ayrıldık.
Salı günü toplantımız başladığında doğal olarak hepimiz ilgili maçın hakem ve gözlemci raporlarını merak ediyorduk. O yılların uygulamasında amatör maç raporları gençlik ve spor il müdürlüğünde bulunan kilitli dolaba zarf içerisinde atılır ve zarfları toplantı öncesinde açılarak incelemeye başlanılırdı. İlk olarak bahse konu maçın raporlarını incelemeye aldığımızda gördük ki S spor maça gelmemiş olduğu için orta hakem ve gözlemci tarafından tutulan rapor ile maçın C spor lehine tatil edilerek oynanmadığı yazıyordu.
Ortada garip bir durum vardı ve ek rapor istemek üzere kararı bir sonraki haftaya ertelemek zorunda kaldık. Öyle ya iki büyük ilçeyi ilgilendiren bir durum söz konusuydu ve deplasmana gidip mevcut şartlarda otobüsten inemeden geri döndüklerini söyleyen birtakım var iken raporlar başka bir şey söylüyordu.
Ertesi hafta gelen ek raporlarda da durum değişmemişti ve S sporun sahaya çıkmadığı yazıyordu. Farklı kanallardan yaptığımız araştırmalarla durum anlaşılmış oldu. Maçın başlama saatine daha çok zaman var soğuk havadan dolayı hakem odasının sobasını çok güzel yakıp ısıttım diyen stad görevlisinin getirdiği tavşankanı çayı yudumlayan trio maalesef dışarıda olan bitenden haberdar olmamış ya da olamamıştı.
Geri dönen takım idarecilerinin de nasıl bir akıl tutulması olmuşsa bir jandarma ya da polis karakoluna uğramak akıllarına gelmemişti.
Maçın tekrar oynatılması yönünde tüm talep ve biraz da baskılara rağmen il temsilcisi rahmetli Metin ağabey ve komite üyeleri olarak bizler kural kitabı ne diyorsa onun yapılması konusunda kararlı durduk ve 3-0 hükmen galibiyet kararı ile sonucu tescil ettik.
Oynanmadan sonuçlanan bu maç aklıma geldikçe gülerim ve şu an pek az şahidi kalmış olan olaydan sonra iki ilçeyi uzun yıllar aynı grupta bulundurmamaya özen gösterdiğimizi hatırlarım.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English