Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Kasımpaşa'ya Hediyeler Sunduk

13 Sunday 2015
Antalyaspor karşısında oynanan oyun bu maç için ümitlendirmişti. Alınacak bir galibiyet veya yenilmemek çok anlamlı olacaktı. Bir taraftan Torku Konyaspor için önemli bir eşiği atlama maçıydı. Atlayamasa bile konumunu muhafaza etme maçı… Olmadı.

Maçın tamamında bir takımın bariz bir üstünlüğünden bahsedemeyiz. İki takımın da yenilmemeyi daha önemsediği bir görüntü vardı. Kasımpaşa takımı daha sert oynamaya çalışıyor ve özellikle sağ kanatlarını etkili kullanmaya çalışıyordu.

Maçı kaybetmeme arzusu maçın pozisyonsuz geçmesine sebep oluyordu. Dakikalar 29’u gösterirken Eren sağdan gelen ortaya kafayı vurup gol atıyordu dibinde duran Selim’e rağmen. Bir stoper böyle kafa vurdurmamalı. En azından yükselse veya vücudunu koyup pozisyonunu bozsa bu golün oluşma ihtimali neredeyse hiç yoktu.

Selim Ay’ın hediyesinin hemen ardından takım olarak Kasımpaşa takımına hediye verildi. Sanki maçın son dakikaları oynanıyormuşçasına tüm takımın rakip sahada yer aldığı bir anda yarı sahamızda oluşan geniş boşluğu değerlendiren Kasımpaşa ikinci golünü buluyordu. Tüm oyuncuların bu golde hataları var ama yerinde olmayan Vukoviç ve son vuruşu yapan Eren’in önüne gelmekte geç kelen Selim Ay’ın hataları daha çoktu.

Selim Ay… En çok kimin oynamasını istersin deseler düşünmeden ilk tercihim olur. Hala da öyle… Ama takımda oynamayı belirleyen etken benim tercihlerim değil, gösterdikleri performanslardır. Üstün performans gösteren Selim Ay’ı kim istemez ki… Yenecek üçüncü golden kurtarsan da bunun pek bir kıymeti olmadı.

Maçın ikinci yarısı belli idi… Gol yememek için çabalayan ve uygun fırsatlar arayıp skoru artırmaya çalışan Kasımpaşa ile gol yemeden  goller bulmaya çalışacak Torku Konyaspor… Bu kadar iyi yerleşen defans karşısında Torku Konyaspor’un pozisyon üretmesi zordu. Üretemedi de… Rakip stoperin kayıp düşmesi ile oluşan pozisyonda Ömer Ali’nin attığı golü saymazsak…

Aynı puanda olduğu bir takımla maç yaparken daha istekli olan, daha mücadeleci olmasını beklediğim Torku Konyaspor yoktu sahada. Bu durum çok garibime gitti. Mağlubiyetler olacak. Mağlubiyetlerin nedeni öyle veya böyle açıklanabilir ama önceki maçlarda mücadeleci oyunu görememek şaşırttı. Mücadelesizliği eksik oyuncularla da açıklayamayız.

Özellikle Meha’yı faul atışlarında aradık. Meha’nın sonuç alacağı çok sayıda fırsatlar oluştu. Bu atışlardan muhakkak gol gelebilirdi. Ali Turan’ıda aradık. Vukoviç’in açıklarını kapatan, mücadeleci, rakibin pozisyonunun bozarak kolay kolay kafa topu kullandırmayan, şutların önüne kendini atıp şutu kaleden uzak tutan Ali Turan’ı aradık.

Sahada çok acemi bir hakem vardı. Kart ayarları tutarsız ve futbola yeni faul yorumları ekliyordu. Kasımpaşalı futbolcuların sert oyununa göz yumdu. Göstermesi gereken kartları göstermeyerek sert oynamada daha cesaretlenmelerini sağladı. Acemi hakemlerin çoğunlukla Torku Konyaspor maçında kullanılması da düşündürücü.

Çok da iyi oynamayan Kasımpaşa karşısında kolayca gol yiyerek mağlup olmak üzücü olsa da bu sezon farklı Konyaspor var. Haftaya Bursaspor galibiyeti ile ilk yarı puanı olarak rekora ulaşacağımızı düşünüyorum. Bursaspor’da kaliteli futbolcular var önemsemek ve ciddiye almak gerek…

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
Mhmt_yldrm_42@hotmail.com



Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English