Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Karar Haftaları Yaklaşırken

05 Şubat 2022
Süper ligde Ahmet Çalık sezonunu yaşarken Konyaspor için karar haftalarının yaklaştığı dönemde kazanılma zorunluluğunun yüksek olan bir maça çıkıyordu. Rakip Giresunspor sezona kötü başlasa da sonrasında oynadığı oyun ve topladığı puanlarla yükselişe geçmiş ligin takdir toplayan takımlarından biriydi. Oyun düzeni, fiziki etkinlikleri ile rakiplerine zorluklar çıkaran yapısı ile Konyaspor’u zor bir rakip ve zor bir mücadele bekliyordu. Maç başladığında daha etkin bir Giresunspor beklerken kendi sahasına çekilen, oyunu Konyaspor’a teslim edip kaptığı toplarla hızlı çıkış arayan, Konyaspor’un hatalarını kovalayan bir takım gördük. Sezonun en etkisiz Giresunspor’u tarifi abartı olmaz…

Konyaspor ise topa, sahaya ve oyuna hakim etkili oyun sergiliyor gözükürken sonuca etki anlamında ise çok etkisiz ve beceriksiz kalıyordu. Atakların başlangıcı ve olgunlaştırılması yönü ile iyi bir oyun ama atakların finalleri olabildiğine kötüydü. Rakip ceza sahasına sıkça girilmesine rağmen rakip ceza sahasında bir dengesizlik, anlaşamama ve yanlış tercihlerle zor şartlara kalan vuruşlar veya vurulamayan dengesiz topların dolaştığı etkinlikler sergileniyordu. Bunda finaldeki pas kalitesinin ve orta kalitelerinin düşük olması temel sebepti.
İkinci yarı başladığında Konyaspor’un oyununu sürdürmesi halinde maçın bir bölümünde gol bulacağına inanç fazlaydı. Öne geçen takımın kazanmak adına büyük avantaj yakalayacağı kanısı da güçlü bir şekilde oluşmuştu.

Gol için pas kalitesinin yükselmesine, kanat etkinliklerinde daha iyi finale ihtiyaç vardı. Bu anlamda MPoku ve Bityqy oyuna girerek beklentileri karşıladılar diyebiliriz. Bityqy kendisinden beklediğim tarzda golünü atarak maçı çözdü. Bu golde Guilherme ile birbirlerini tamamlayan anlayışta olmaları ve iyi anlaşabilmelerinin katkısının olduğunu söyleyebiliriz. Guilherme’nin asistteki şiddet ve kalite golün oluşumun sağlayan önemli etkendi.

Son iki maçta sergilediği oyun ile bir futbolcuda kolay bulunmayacak meziyetlerini sergileyen Amir yüksek kalitede olduğunu gösterdi. Topu alıp rakip sahaya dönerken yaptığı vücut hareketleri ile oyunun yönünü Konyaspor’a göre ayarlayabilme avantajı oluştururken topun rakip sahaya etkili taşınmasını sağlıyor. Görülmesi zor yerleri görmesi ve etkili isabetli toplar atabilen yetenekleri ile Konyaspor’un oyun kalitesini yükseğe çekerken Amir’in de bu ligdeki üst kalitedeki oyuncular arasında olmasını sağlıyor.

Beklenen Giresunspor golden sonra ortaya çıktı. Rakip sahaya gitme isteği ile tehlikeli ataklarda oluiturmaya çalıştılar. Oyunda üstünlük kurdular fakat Konyaspor etkili pozisyon üretmelerine izin vermedi. Konyaspor önemli ve kritik bir galibiyet almış oldu. Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English