Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Kalitesizliğin İşgalindeki Konyaspor

20 Sunday 2023
Sezonun ilk haftaları dengesizlik içinde geçer. Bu dengesizlikten yararlanıp toplanan puanlar sezonun geneli için yönlendirici ve belirleyicidir. Konyaspor'un bu durumdan yararlanma beklentim daha ilk haftadan büyük yara alsa da bu hafta Antalyaspor karşısında telafi edilebilme beklentim vardı.

Her iki haftada oynanan oyunu anlatmak mümkün değil. Sahada belirgin bir oyun şekli görülmezken neler yapılmak istendiğine yönelik amaç hakkında da fikir oluşmadı. Yapmaya çalıştıkları buydu ama başaramadılar diyebileceğim bir görüntü de göremedim.

Belirgin, planlı atak etkinlikleri yok iken oldukça basit pasların atılamaması oyunun kalitesizliğindeki temel nedendi. 

İki haftada üretilen tek adamakıllı atak var. Geniş alanda Michalak'ın önüne atılan topu sürüp kaleciyle karşı karşıya kalıp kaçırması...

Ahmet Oğuz Konyaspor'da zoraki mi oynuyor? Geçen sezon son maçlardaki hal ve hareketlerini olumsuz bulurken iki haftada üç ölümcül hata yapması kabul edilemez. Öne geçenin kazanacağı maçta, gol oluşma ihtimali çok düşük iken rakibin ikramı penaltı ile öne geçilirken bunu kıymetini bilip puanları almak bulunmayacak bir nimet oldu. Böyle bir konumda Ahmet Oğuz'un yerini kaybetmesine, yapılan ortada adamını sadece uzaktan seyretmesine heba edilen bir nimet oldu. Zoraki oynuyorsa sorun çözülsün. Tersi ise hemen kendine gelsin.

Herkes transfer bekliyor. Bu kalitesizliğin transferlerle düzelebilceği düşüncesinin yüksek hakimiyetini yadırgayamam. Ama ben nerde genç futbolcular, hani altyapıda yetiştirdiğiniz futbolcular diyorum. Yıllarca övgüler üstüne övgüler yapılan alt yapıdan bir futbolcu çıkmaz mı? Çıktıysa nerede? Oynatılmaz mı? En kötüsü ise bu kadar kalitesiz oyun sergileyen futbolcu tipleri için genç futbolcuların değerlendirilemiyor olması olayın en iç acıtan tarafı...

Geçen sezonun ikinci yarısında Pozuelo diye bir futbolcu vardı. Yetenekliydi ama hazır değildi. On küsür maç etkisiz bir şekilde sahada kaldı. Gelişmesini bekledik, sabrettik. Son üç, dört maç iyi oynadı ve gitti. Ne oldu şimdi? Konyaspor ne kazandı? Oysa on küsür maç alt yapıdan bir futbolcuya sabredilseydi Konyaspor bir futbolcu kazanmış olabilir ve sahada yerini alabilirdi. Mehmet Ali kazanılmış olabilirdi mesala. Şimdi yine hazır olmayan futbolcular için iki hafta sabrettik bilmem kaç hafta daha sabredeceğiz ve bir zaman gelip çekip gidecekler. Mehmet Ali ise iyice umutsuzluğa sürüklenip kaybolup gidecek... Böyle kaç futbolcu yok edildi? Kaç futbolcu daha kaybedilecek?

Marifet Pozuelo gibi futbolcuları getirmek değil, genç futbolcuları takıma kazandırmaktır. Bunu yapabilmenin tadı bambaşka olur ve takımın başta finansal sorunları olmak üzere pek çok sorununu çözer. Bu yönlü istek, düşünce, niyetin Konyaspor yönetiminde ve teknik ekibinde olabileceğine dair en ufak bir iz yok olabilceğine dair umut da yok.

Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English