Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Kalan dokuz maç Konyaspor’a yetecek mi ?

12 Monday 2018
Artık Konyaspor zor bir dönemin tam içinde. Kulüp olarak başarılı geçen 2 sezonun ardından malesef bu sezon işler pek iyi gitmiyor, hatta çok kötü. Bunun en büyük sebebi sezon başında yapılan hatalar ancak şuan bunu konuşmak yerine bu takım ligde nasıl kalır onu konuşmak daha doğru olacak.

Galatasaray maçında görüldü ki takım artık daha hücumsal ve hızlı oynayacak. Bunda Sergen Hocanın futbolda ki hücum bilgisini eklemek çok doğru olacaktır. Rakibine önde baskı yapan ama daha ziyade kazandığı hızlı toplarla atağa çıkmaya çalışan bir Konyaspor vardı. Bununla birlikte orta alanda mücadele gücünü yüksek tutarak kanatlara oyunun yığılmasını sağladı. Bu sayede Fofona ve Volkan sık sık Galatasaray bekleri ile birebir kalarak adam eksilttiler. Kısa vade de çözüm getirdi ancak maç esnasında devamlılık problemi olan Volkan ve Fofona belli bir müddet sonra o alanda üstünlüğü kaybetti ve hücumsal olarak Konyaspor yara aldı.

Bu maç gösterdi ki Konyaspor artık kanat oyunclarında daha etkili olacak. Galatasaray’a karşı değil ancak bir çok Anadolu takımına karşı bu plan işe yarayabilir. Bu maçtada görüldü ki Konapor artık mücadele etmeden kaybetmeyecek. Bu bağlamda önündeki 9 hafta artık daha umut dolu geçecek.

Bu 9 haftalık periyottaki belkide en önemli maçlar içerde oynanacak olanlar ve direk rakibi konumunda bulunan Osmanlıspor, Antalyaspor maçları olacak. Artık her maç Konyapor için final maçı niteliği taşıyor olacak.

Hücumsal anlamda iyi işler yapan bir takım var olsa da bugün sahada malesef defansif anlamda gene zafiyetler gözlerden kaçmadı. Hiç bir defans oyuncusunun topa kayarken ellerini uçarcasına açtığı görülmemiştir ama malesef böyle bir pozisyonda penaltı gerçekleşti. Sezon başından bu yana en büyük problem gol atmak gibi gözüksede defansif anlamda takımın toparlanması ve konsantrasyonunun en üst seviyede olması gerekiyor.

Son olarak bu takım ligi 3 bitirdiği sezonda Türkiye Kupasını aldığı sezonda ve Süper Kupayı alırken de hep bir kenetlenme halindeydi. Artık Konyaspor için bu sezon son 9 maç son 9 düzlük. Takımı özellikle içeride oynanan maçlarda yalnız bırakmamak onlara destek olmak lazım. Sonuna kadar desteklemek lazım. Burda yanlışları görmeyelim demiyorum ama bu sezon bu şekilde son bulacak artık tek yapmak gereken destek vermek.

Saygılarımla...
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English