Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Kaçan Gollerin Tesiri

29 Tuesday 2020
Rizespor karşısında maç öncesi sakatlanan futbolcuların çokluğu nedeniyle kadrosu fazlasıyla daralan Konyaspor’un neler yapacağı hakkında fikir yürütmekten ziyade sahaya çıkacak kadronun neler yapacağını beklemeye başlamıştık.Maç başladığında kendi mevkilerinin dışında oynayan, oyun içinde farklı düzenlerde farklı görevler üstlenen oyuncuların varlığı dikkat çekerken Adil’in sakatlığı ile iyice daralan oyuncu sayısından beklenen, en üst noktada yapabilecekleri mücadeleyi vermeleriydi. Oyuna iyi başlayan Konyaspor erkenden bulduğu gol ile mücadele etmenin değerini iyice artırmıştı. İlk yirmi dakika oyunda üstünlük kurup ikinci golü bulmaya iki net pozisyonla yaklaşmıştı.

Alan savunması ile sahaya doğru ve sağlam yerleşen Konyaspor oynama iştahını da sahaya yansıtıyor, önde yaptığı baskılardan verim alarak pas arası kaptığı toplarla rakibine zor durumlar yaşatıyordu. Yirminci dakikadan sonra oyunu eşitleyen Rizespor, kırklı dakikalardan sonra uzun toplarla ve kanatlara indirdiği toplarla Konyaspor’un baskısına çözüm üretip Konyaspor kalesine etkili gelmeye başladı.Konyaspor’da belirgin gözüken kurgu Skoda’yı topla buluşturmamak üzerineydi. En azından etkili şekilde buluşmasını önlemek… Önde yapılan baskı bu anlamda etkili oldu. Rizespor kanatlara inmeye başlayınca kanatlarda kademeli, sıkı ve çok adamlı savunma yapıldı. Rakibin atak işleyişini önlemek adına verimli de oldu.

Konyaspor ikinci yarının başlarında etkili başlangıç yapmaya çalışsa da bu etki fazla sürmedi. Nihayetinde Rizespor en net pozisyonunu 51’de buldu. 56’da Konyaspor kalesini golden kurtaran topu çizgiden çıkaran Jevtoviç oldu.Oyun üstünlüğü Rizespor’a geçmiş ve Konyaspor’a düşen ise attığı golün kıymetini bilip sıkı savunma yapmaktı. Görünen oydu ki yapılabileceğin en iyisi de buydu. Fakat bunu iki kez unuttular. İkisi de duran top kullanırken topu kaptırıp rakibe geniş alanda yakalanmaktı. 63’de ki hızlı atak savuşturulurken aynı hataya tekrar sadece iki dakika sonra düşmek ve rakibe kontratak fırsatı vererek golü kalesinde görmek Konyaspor adına maçtaki en iç acıtıcı etkinlikti.

Yediği golden sonra Amir rakip ceza sahasında vuramadığı topa istediği gibi vurabilse galibiyet yine gelebilirdi. Bunun dışında etkili olamadı. Maçtan mağlup bile ayrılabilirdi. Yine de galibiyet alınamamasının nedeni olarak maçın başlarında harcanan fırsatlar olarak görüyorum. Amir’in kafa toplarındaki etkinliğinin Kayserispor maçında görmüştük ve bu maçta da kafa ile golü attı. Maç içinde daha güvenle oynadığını, sahaya ve top atacağı yerlere daha hakim olduğunu ve en önemlisi sorumluluk aldığını gördüm.Diğer sorumluluk alan futbolcu ise Skubiç’ti. Uzun zamandır en iyi futbolunu bugün oynadı. Sahanın büyük bölümüne ayak bastı, atakların ve savunmanın şekillenmesinde önemli katkı vermesini yanında yönlendiricilik yapması daha değerliydi.

Konyaspor o kadar eksildi ki olabilecek bir eksilme daha büyük sıkıntılar oluşturacaktır. Bu noktada genç futbolcuların oyuna dahil edilmesi gerekliliği iyice artmışken İsmail Kartal’ın bu cesareti gösterememesinin nedenini bulmakta zorlanıyorum.Ocak ayının 5’inden itibaren yeni transferlerin oynatılabilecek olmasından dolayı eksilen kadroya yeni futbolcuların transfer edilmesi daha zorunlu, elzem bir hâl almıştır. Yaşanan çok sakatlıklar ve bazı futbolcuların dönemeyeceği durumda bazı futbolcularla anlaşılmış olması gerekiyordu.Tüm zorlu şartlara rağmen kazanmanın eşiğine gelinen maçı beraberlikle tamamlamak zor kabul ediliyor olsa da bu kadar eksiklik ve olumsuzluğun yaşandığı ortamda alınan her puan değerlidir. Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • İbrahim kır

    Anlaşılan futbolcu yoksa işimiz zor

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Mehmet Yıldırım.

    Yeni transferler, sakatların iyileşmesi ve genç futbolcuların hazırlanması çözüm yolu olarak gözüküyor. En etkili çözüm yolu zamanında yapılan doğru transferler olacaktır. Selametle...

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Hüseyin

    Sakatlıklardan dolayı zamanında oyuncu değişikliği yapamadı İsmail Hoca. Kravets ve Miloseviç riske edemedi. Genç oyuncuları oyuna alsa ezilirler. Fiziksel güç olarak hazır değiller. Kevgire çevirirler bizi. Türkiye’de kazma futbolcu çok olduğu için sert oynuyorlar. Özellikle yetenekli oyuncuyu durdurmak için. Selam ve dua ile...

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • Mehmet Yıldırım.

    Yorumunuza tamamen katılıyorum. Ek olarak Konyaspor yönü ile baktığımızda yetekleri kısıtlı maçlarda mücadele ederek sonuca ulaşmaya çalışan bir ekip olarak yetek olarak oluşan eksikliği takım halinde mücadele ile kapatmaya çalışmak yetmedi. Bunda da sizin saydığınız nedenlerin çok etkisi vardı. Selametle...

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • fanatik Konyasporlu

    Detaylı bir kritik yapmışınız. Teşekkürler.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Mehmet Yıldırım.

    Eyvallah... Selametle...

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English