Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Kabus Nihayet Bitti

20 Monday 2020
Sezon başında büyük umutlarla başlayan bu yolculuk nihayet kendine has, istenmeyen bir mutlu sonla bitti. Yapılan yanlış kadro planlaması ve iyi yönetilemeyen bir kulüp olarak sezonu Konyaspor noktalamış oldu. Arka arkaya alınan çok zor iki galibiyet ligde kalmak için Konyaspor’a yetti. Alınan galibiyetlerde ne oyundan bahsedebiliriz nede taktik gibi şeylerden konuşabiliriz. Tamamen inananlar ile yola devam etmenin getirdiği iki galibiyet. Tabi şans faktörünü de es geçmemek lazım.

Kadro içerisinde ki kökleşmiş zararlı otlardan kurtulmakla başladı Bülent Korkmaz. Belki sonuçlar böyle olmasa hocayı sonuna kadar eleştirecek, yerden yere vuracaktık. Ama gördük ki hoca saha da varını yoğunu vermeyen oyuncu istemiyor. Hoca ilk geldiğinde de demiştim, Bülent hocadan bu oyuncu kadrosuna belli bir taktik aşılaması beklenemezdi. Yapabileceği tek şey karakteri gereği onlara hırs, azim ve inanmışlığı benimsetmek olacaktı ve bunu da başardı. Trabzonspor gibi bütçesi sürekli desteklenen ve iyi bir kadro yapısına sahip böylesine bir takımı 3-1 gibi bir skordan gelip 3-4 yenmek her takımın harcı değil.

Özellikle oyuncuların bunu istemesi ve sahada bunu sergilemeleri Bülent hocanın bir takım şeyleri doğru yaptığının göstergesi. Şimdi gel gelelim bu saatten sonra ne yapılacak. Bence futboldan anlayan bir topluluk takımın yönetimine geçmeli. Burada kişilerin çok iyi insanlar olması pek önem arz etmiyor. Futboldan anlayan gerektiği zaman hocasını sorgulayacak, oyunculara dik duruş sergileyecek kişilerden bahsediyorum. Yani takımda üç tane sol bek varken hoca dördüncüsünü isterse ‘’hoca elimizde var ya bunları da sen aldırttın şimdi bu nasıl iş’’ diyecek bir yönetimden bahsediyorum.

Kimse kusura bakmasın bu takım bu yüzden bu sene ligden düşüyordu. Kimse bir takımın, bir şehrin kaderi ile böyle kolay kolay oynayamaz. Daha sonra iyi bir teknik ekip kurulmalı. Bülent Korkmaz ile devam edilir mi bilemiyorum ancak ben olsam devam etmem. Kurulacak teknik ekip iyi bir kadro yapılanmasına gitmeli.

Ancak elde ki bazı oyuncularında çıkarılması problem oluşturacak bu dengeyi kurmak, bu maddi zorluklarda iyi oyuncu bulmak bir hayli zor olacak bu yüzden bunları bilen ve çalışmalarını bu yönde yapan bir ekip getirilmeli. Yani kısacası Konyaspor çok iyi bir yapılanmaya gitmeli. Bunu bu şehirde yapacak çok değerli büyüklerimiz mevcut. Görev bazen isteyene değil, hak edene verilmeli. Sonuç olarak bakacak olursak son haftalarda ki oyun Konyaspor’u ligde tutmanın da ötesine götürerek adeta şampiyonu ilan eden bir oyundu. İki şampiyonluk adayını da eli boş gönderdi.

Bu yüzden Konyaspor ligde kalmayı son haftalarda sonuna kadar hak etti. Umarım yapılan yanlışlar bu sezon içinde tekrar yapılmaz ve Konya camiası bu korkulu rüyayı tekrar görmez. Bu vesile ile de Başakşehir FK’yı şampiyonluklarından dolayı tebrik ederim. İyi bir yapılanma ve derin kadro kurmanın önemini gösteren bir şampiyonluk elde ettiler.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Hacı

    Bu ülkede alın teriyle şampiyonluk devri bitti artık federasyon kimi isterse o şampiyon yapılıyor çünkü siyasi irade öyle istiyor tıpkı ligden düşmenin kaldırıldı ğı gibi

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • FATİH

    Kişilerin iyi insan olması bence önem arz ediyor. Ahlaksız insanlar hedefleri için her şeyi mübah görürler.Mehmet Akif Tekin in düşüncesine katılmıyorum.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • Mustafa

    Bu arkadaşı tv'de göremez olduk sebebi nedir.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English