Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​İyi oyuna kötü sonuç

10 Friday 2023
İçine düştüğü çaresizlikten çıkış yolu arayan Konyaspor ve rakibi geçen hafta Fenerbahçe karşısında galip gelen Trabzonspor... Acaba Trabzonspor'da bir rehavet Konyaspor'da bir diriliş olur muydu?

Sanki maç öncesindeki beklentilerimizin gerçekleştiği bir mücadele oluyordu sahada....

Durgun, plansız, ne oynadığını anlayamadığımız Konyaspor'un yerine rakibe fazla olanak tanımadan istekli, akıllıca oynayan bir takım vardı. 

Bir dokunuş olmuş, bir değişim gerçekleşen oyun düzeni gelmişti. Daha diri, daha istekli, sahaya doğru yerleşen Konyaspor vardı.

Hızlı karar veren, topla ileri daha hızlı çıkan ve rakip defansın dengesini bozan oyunu oynamayı başarıyla gerçekleştirirken Konyaspor, rakip kaleye en çok şut atna girişimine ve yakaladığı net pozisyonlara rağmen bu girişimlerin gole dönüşmediği bir verimsizlik vardı Konyaspor adına...

Moreno'nun adam eksilten, rakibin kafasını karıştıran hareketleri finalde verimlilik oluşturanadı.

Orta sahada kırılgan ve güçsüz mücadele sergileyen Konyaspor yerine mücadeleleri kazanan, sahaya güç ve serilik koyan Konyaspor'un olması bu sezon ilk defa böyle etkili oyunun oynanmasındaki ana nedendi...

Bir futbolcu... Oyunu yavaşlatan, rakip sahaya geçmeyi aklına getirmeyen, aldığı topu ya genelde geri iade eden ya da yakına veya kaleciye oynayan, fazlasıyla ağır ve yapacağı girişimlerden önce uzunca düşünerek hareket eden... İşte bu futbolcu süper ligde oynuyor. Konyaspor'da oynuyor. Sanırım herkes anlamıştır: Nzonzi... İşte bu futbolcunun oynamaması da oyunun bu denli değişmesindeki önemli etkendi...

Oyun sezonun en iyi oyunuydu. Fakat gol atmadaki yetenek eksiklikleri ve defanstaki basit hatalar sonucun olumsuz olmasına neden oldu. Mesele bu oyunun istikrarlı gerçekleşmesi... Bu da Konyaspor'un yükselişini sağlayacaktır.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English