Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​İyi Oyun Değil Şans Kazandı

17 Eylül 2022
Sezonun ilk altı haftasını gol yemeyerek lider olarak tamamlayan arabam.com Konyaspor’un Galatasaray karşısında özellikle gol yememe özelliği ile istediği sonucu alabilme arzusunu yüksek tutacağı inancım vardı.Daha maçın başındaki topu gereği gibi uzaklaştıramamaya Buruno Paz’ın rakibin sertçe müdahalesi ile dengesizleşip topu rakibe teslim etmesi ile oluşan dengesizlik Galatasaray’ın rahat bir gol bulmasına sebep olurdu. Ne arabam.com Konyaspor’un böyle bir hata yapması beklenirdi, ne de Galatasaray’ın daha maçın başında öne geçmesi… arabam.com Konyaspor Galatasaray’ın orta sahada bıraktığı geniş alandan faydalanarak rakip kaleye etkili pas düzenleriyle rahat gidebildiği oyunlar oynanmaya başladı. Oyun hakimiyetini eline geçiren arabam.com Konyaspor Çekici’nin uzaktan attığı şut ile golü bulması iştah artırırken arabam.com Konyaspor adına etkili şutların rakip kaleye gönderilmesi de peşinden geldi. Fakat toplar direkte patladı. Muslera etkili kurtarış yaptı bir türlü oyunun karşılığını bulacağı gol gelmedi.

İkinci yarı başladığında arabam.com Konyaspor’un ilk yarıda ki etkinlikleri görülmemeye başlanırken her ne kadar etkili oynayan taraf Galatasaray gözükse de pozisyona dönüştürmenin uzağındaydılar. Belirgin bir üstünlükten ziyade oyunda bir eşitlik söz konusuydu. İlk altı hafta boyunca rakiplerin oyun olarak üstünlük kuramamış ama bir şekilde maçın son bölümlerinde gol bularak sonuç üstünlükleri elde etmiş Galatasaray bu maçta da bu olguyu gerçekleştirerek öne geçmeyi başardı. Maçın hikayesi yine Galatasaray’ın yanındaydı. Maçın son bölümlerinde belki de hakemin maç yönetimine isyandan dolayı kaleci Sehiç, kendisine kurulan tuzağa düşerek aşırı hareketler yapınca ikinci sarı karttan atıldı. Sebep ne olursa olsun Sehiç’ten bu hareketleri beklemezdim. Sakin kalmalıydı.  Üç kez oyuncu değişikliği yapıldığı için oyuncu değişikliği yapılamadı ve kaleye Adil geçti. Beş oyuncu değişikliği yapılıyor ama devre arası hariç bu üç defada gerçekleştiriliyor. 

Eksik olarak Galatasaray kalesine giden fırsat yakalayan arabam.com Konyaspor bu fırsatları değerlendiremeyerek maçtan mağlup ayrıldı. Eksik rakibine karşı çekingen oynayan bir Galatasaray izledik son bölümlerde. Bazı maçlarda üst performanslar sergileyen Çekici için bu maçta etkili olduğu maçlardan biriydi. Çekici’nin sakatlanıp çıkması arabam.com Konyaspor için büyük olumsuzluk oluştururken Galatasaray için şans oldu. Bytyqi’nin etkisiz olduğu maçta Çekici’nin işlettiği sağ kanatta üretkenlikten uzaklaşınca arabam.com Konyaspor’un etkili oyunu kayboldu.

Kanat oyuncularının sakatlanmasının üzerine maç içinde Çekici’nin sakatlığının eklenmesi gibi olumsuzlara rağmen maçı kazanabilecek oyunu oynayan, bunu sonuca yansıtamayan arabam.com Konyaspor oynadığı oyunla üst sıralar için mücadele içinde olacağını gösterdi. Öyle ki geçen sezondan daha iyisini yapabilme olasılığı da var. Geçen sezonun yedinci haftası itibari ile puan olarak ilerisinde olan arabam.com Konyaspor’un milli maçlar arasından sonra kazanarak başlaması ve peşine arzulanan sonuçlar alması üst sıralar için oldukça güçlü aday hâline gelmesini sağlayacaktır. arabam.com Konyaspor bir maçta gol yiyecekti, mağlup olacaktı bu maçta oldu. Bu da kazanmaya yakın bir maçta gerçekleşti. Kıymeti bilinmesi gereken, gayretli bir mücadeleyi hak eden avantajlı konumu var. Bu konumu geliştirmeye aday arabam.com Konyaspor olgusunu görmek geleceğe iyi düşüncelerle bakmamıza sebep oluyor. Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English