Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​İyi Günlerin Davetiyesi Olsun...

06 Sunday 2016
 
Avrupa kupasında alacağı galibiyetle oldukça iddialı bir konuma gelecek olan Atiker Konyaspor bu galibiyeti elde etme imkanlarını elde etmişken bir hakem faciası yaşayarak bu imkanı kaybetmiş oldu. Braga maçımda her ne kadar mağlup olsa da Braga takımından ziyade hakeme mağlup oluşu bir taraftan acı ve farklı tecrübeler oluştururken verdiği mücadelenin takdir edilesi olduğunu belirtmek gerek…
 
Ligde ise önemli maç arefesindeydi. İlerleyen haftalarda daha da önemli maçlar olacak ama bu maçta puan tablosundaki yeri itibari ve önümüzdeki haftalarda yönünü belirleyecek maç olması açısından bir kırılma maçıydı…  Kazanılma zorunluluğu üst noktalarda olan bir maçtı. Alınan galibiyet bu yönleri ile fazlası ile değerli ve Atiker Konyaspor için suni teneffüs niteliğindeydi. 
 
Maça kazanma arzusunu sahaya yansıtarak başlayan Atiker Konyaspor rakibinden daha iyi mücadele etti. Topa daha çok sahip olurken önceki maçlara göre topu daha iyi kullanan, rakip sahaya daha etkili aktaran bir görüntü sergiledi ilk yarıda. 
 
Son iki lig maçında organize olarak sadece tek gol pozisyonu üretebilen, golden ziyade pozisyon kısırlığı yaşamakta olan Atiker Konyaspor’un rakip defans arkasına sarkarak oluşturduğu pozisyonları ve sahanın merkezinden ikinci bölgeden üçüncü bölgeye etkili geçişleri görmek sevindirici idi. Çünkü atakların çeşitlendirilmesi anlamında önemli özellikler kazandıracaktır. Merkez atakların etkili olması ve topu kanatlara daha hızlı ve isabetli aktarmak oyunun kalitesini artıracaktır. Kanat değiştirmelerini de daha seri ve isabetli paslarla yapılabilmesi beklenen ve arzu edilen Atiker Konyaspor’u sahada görmemizi sağlayacaktır.
 
Pas yapan bir takımdı Atiker Konyaspor… Bu maçta da ilk yarıda özellikle yine bol pas yapan bir Atiker Konyaspor vardı. Bu maçdaki paslar önceki haftalara göre daha ileriye doğru, daha dikine ve isabetli, uygun bölgelere yapılması bakımından anlamlıydı. Atılan iki golünde birbirine benzer tarzda seri ve kısa paslardan sonra gelmesi değerliydi.
 
Ömer Ali’nin çaprazdan golü atması ve Bajiç’in kısa paslaşmalardan sonra kendine gelen topu tek vuruşla etkili köşeye bırakması ile oluşan skor Atiker Konyaspor için iyi bir avantaj oluşturdu.
 
İkinci yarıya iki golün getirdiği rahatlıkla başlayan Atiker Konyaspor rakibinin risk alması ile farkı artıracak fırsatları yakalamaya başlamışlardı. Fakat gereken ciddiyet ve motivasyondan uzak tutumlar başka gollerin oluşmamasının ana sebebiydi. Her atağın ve pozisyonun kıymetinin bilinmesi gerekiyor. Maçı kazandık havası içinde verilen mücadele bulunabilecek üçüncü golün gelmemesine neden oldu. 
 
Kasımpaşa’nın golünden sonra işin ciddiyeti kavrandı. 2 – 1’den sonra yürekler ağızda bir maç izlenildi. Rakip ikinci golü de bulsa onca emek heba olacaktı… Her şeye rağmen çok değerli bir galibiyet alındı ve kazanmak çok güzeldi… 
 
Sahada kart standartlarını ayarlayamayan bir hakem vardı… Ali Turan’ın Adem’e yaptığı faul kırmızı olması gerekirdi. Bunun yanında rakibe göstermediği sarı kartlarda vardı. Volkan’ın 2-1 iken penaltı kokan bir hareketi vardı fakat penaltı çok ağır karar olurdu. Vermesi çok fazla eleştirilecek bir karar olmazdı. 
 
Kazanılma zorunluluğu üst noktadaki maç kazanıldı. Bu şekilde milli takım arasına girmek ve çok ihtiyaç haline gelen dinlenme ve fiziksel rahatlama imkanı elde etmek açısından çok iyi oldu. Asıl Atiker Konyaspor’u, beklenen ve arzulanan Atiker Konyaspor’u görmeye başlamak için fırsatlar sunacak hazırlıkların yapılmasına sebep olacak bir ara olabilir… İki maç daha kazanıldığında istenilen şartlar oluşacak ve asıl hedefe doğru yürümeye başlanacaktır. Var olan üst sıralar için oynama potansiyeli harekete geçirilecektir.
 
Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm¬¬_42@hotmail.com      
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English