Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​İstanbul Kupası

06 Friday 2016
Çok öncelerden siparişi verilmiş bir finalin adı resmileşti bugün. Oynanan ikinci maçlar formaliteydi. Final için gerekli önlemler daha ilk maçlarda alınmış ve İstanbul takımlarının final oynaması başarıyla gerçekleştirilmişti.

Baştan söylemek gerekirse Torku Konyasporlu futbolculara bu sezon kırgınlık göstermeye hakkımız yok. Ama en azından bu maçta ilk maçtaki yapılan haksızlıklara bir karşı duruş gösterilmeliydi. Beklentimiz buydu alınacak sonuçtan ziyade. Kolay teslim olmamak, haksızlıklara karşı bir duruş sergilemek gerekiyordu. Maçtan önce beklentim bu yönlü bir mücadelenin sahaya yansımasıydı.

Olmadı ne yazık ki… Beklentilerimizden uzak, mücadele etmeyen, bizim ne işimiz var burada, bu maçta nereden çıktı tarzında bir futbol sergilendi. Bir yerde rakibin isteği de tam buydu. O haksızlıklara karşı isyan etmeyi göremedik. Çalınan emeklerine isyan etme mücadelesi vermelerini isterdik onu da göremedik.

Bir başka yön daha var ki bu sezonun takımına en iyi desteği veren Torku Konyaspor taraftarları için sergilenmesi gereken bir sorumluluk olması gerekirdi. Böyle bir sorumluluk da akıllara gelmemişti anlaşılan sahada oynanan oyuna ve sergilenemeyen mücadeleye bakınca…

Adına Türkiye Kupası dedikleri organizasyonda bazılarının arzularına kolayca teslim olmak aslında acıtan… İstanbul Kupası olarak adlandırılması yerinde bir isim seçimi olurdu. Aslı İstanbul Kupası olan ve Türkiye Kupası adı altında bu kadar kolay tiyatro oynanmasına razı olmak zoruma giden bir yerde.

Çok zordu… Önemli olan zora talip olmaktı. Futbolcularımızdan zora talep gelmedi ve tatsız tuzsuz bir maçla kupa mücadelesini sonlandırmış olduk… Başta da söylediğim gibi kırgınlığa hakkımız yok bu sezon… Fakat işin görünümü buydu. 

Dile getirmemek gelecekteki daha büyük Konyaspor’un inşaasına  haksızlık olurdu. Dik bir Konyasporluluk duruşu adına ifade edilmesi gerekiyordu. Bir şekilde de bu maç bitti ve artık geleceğe bakma zamanı.

İnanıyoruz ki Konyaspor daha büyüyecek ve bu büyümenin en zor ve en büyük adımını bu futbolcu grubunun atmış olduğu hep hafızalarımızda canlı kalacak… Bu gururun yukarıda eleştirdiğim futbolculara ait olacağını da biliyorum… 

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM…
mhmt_yldrm_42@hotmail.com


Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English