Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​İşine saygı duyacak futbolcu aranıyor

11 Monday 2019
Son maçlarda istediği sonuçları alamayan, daha da kötüsü çok kötü oynayan Konyaspor, son haftalarda çıkışa geçen, en son Denizlispor’u deplasmanda yenerek iyice özgüven kazanan ve ligin dirençli oynayan, fizik kalitesi iyi takımlarından Sivasspor ile karşılaşacaktı.

nbsp;

Sahada nasıl bir Konyaspor olacaktı? Mantık ile duyguların karıştığı cevap verilmesi zor bir soruydu. Son haftalardaki Konyaspor performansına bakarak bu sorunun cevabını vermek çok kolaydı aslında. Mağlubiyet kaçınılmaz… Fakat kötü gidişe dur diyecek Konyaspor beklentisi ümidini de canlı tutmak istiyorduk.

nbsp;

İlk yarıda maçın başından itibaren Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında oynanan oyuna devam eden Konyaspor gördük. Birbiri ile bağlantıları kopuk Konyasporlu futbolcuların sıkça pas hataları yaptığı, ileriye çıkamadığı değil hiç gidemediği, topu çok çabuk kaybeden ve rakip kaleye çok kötü bile olsa tek şut atamayan, doğrusu topu rakip kaleye şut atma pozisyonuna kadar dahi getiremeyen bir Konyaspor vardı.

nbsp;

Basit pasları atmaktan aciz, topu ayağında tutamayan ve hemen rakibine teslim eden rakip karşısında Sivasspor için ise işler çok kolaydı. Topu kapmak için mücadele etmelerine bile gerek yoktu. Çünkü ayağındaki topu hemen rakibine veren bir futbolcu topluluğu vardı karşılarında.

nbsp;

Sivasspor, Konyaspor kalesine geldiğinde net şut pozisyonlarına giriyor ve Konyaspor kalesini yokluyordu. Sahada gerçekleşen oyuna göre Sivasspor’un çoktan skoru yakalaması gerekirdi. Şutların gol olacak kadar yüksek kalitede olmayışı ve Serkan’ın doğru yer tutması bunu önledi.

nbsp;

İkinci yarıda ve maçın tamamında ilk yarıdaki gibi hiçbir şey üretemeyen Konyaspor için maçta gerçekleşecek en iyi sonuç Sivasspor’un gol atamamasıydı. Bunu da bozan attığı mükemmel şutla Emre oldu. Çok geçmeden uzaktan atılan şutla gelen ikinci gol sonucu belirledi.

nbsp;

68’de ilk şutunu atan, maç boyunca sadece etkisiz iki şut atan, rakip ceza sahasına maç boyunca iki kez girebilen Konyaspor’un oynadığı futbolsa, futbol ne?

nbsp;

Konyaspor’da adı konulamayan bir sorun var. Bu sorunu geriden bizim tespit etmememiz çok zor. Bu sorun işin içinde bulunan teknik ekip, futbolcular ve yöneticiler tarafından biliniyor ve çözümü aranıyor olması gerekliliği var. Onlar da tespit edememiş ve bilmiyorlarsa sorun çok daha büyük demektir.

nbsp;

Yine de Konyaspor’un bu sezon ile ilgili fikir yürütmeye çalışmak gerekirse en önemli sorun olarak Bajiç’in verimsiz kalması ve isteneni vermemesi geliyor. Üstüne yedek forvetlerin de verimsizliği eklenince katlanan bir sorun haline geliyor.

nbsp;

Forvet verimsizliğini azaltacak, farklı çözümler üretme becerisi gösterecek teknik ekip ve futbolcular grubundan bahsetmek mümkün. Bunu bir dönem başardılar da diyebiliriz. Malatyaspor maçında Serkan’ın skandal hatası ile başlayan süreç, Aykut Kocaman’ın hatalı oyun kurgusu ile Fenerbahçe maçında devam ederken, hiç anlam verilemeyecek Eyüpspor maçındaki mücadelesiz oyun Gençlerbirliği ve bugünkü Sivasspor maçı ile devam etti. Bunu anlamak ve çözmek güç.

nbsp;

Süper lig kaliteli oyundan ziyade mücadeleci oyunun hakim olduğu bir yapıya sahip. Sahada mücadele etmeniz birinci şart. Hele ki teknik direktörünüz Aykut Kocaman ise bu mücadeleci oyun çok daha fazla olmalıdır. Aykut Kocaman’ın takımında futbolcuysanız yüksek arzu ile sahada yer alma zorunluluğunuz kaçınılmazdır. Eyüpspor, Gençlerbirliği ve Sivasspor maçlarındaki sorun da istenilmeyen sonuçlardan ziyade futbolcuların mücadelesizliği ve arzusuzluğudur.

nbsp;

Konyaspor’un durumunun futbolun içinde olabilecek durumlar olarak açıklanabilmekten çok uzak olduğunu da belirtmem gerek. Çünkü yapılması gereken her şeyi yaparsın ama istediğin sonucu alamazsın o zaman kabul edilebilir. Koşma becerisini esirgeyen, var olan mücadele gücünü sahada saklayan ve bunda ısrar eden futbolcuların niyetini sorgulama gerekliliğine şiddetle ihtiyaç vardır artık…

nbsp;

Aykut Kocaman güvendiği futbolcular ile futbol oyununu ircaa etmeye çalışan iyi niyete sahip olabilir. Bu iyi niyet ve başka şahıslara duyulan güven suistimale uğramış olabilir. Fakat burada koca bir şehrin hayalleri ve geleceği ile de oynanıyor olması gerçeği ile de yüzleşiyoruz diğer taraftan. Konyaspor taraftarlarının hayalleri iyi niyet güvenin getirdiği ihanete teslim mi oluyor yoksa…

nbsp;

Alınan sonuçlardan, bireysel hatalardan bağımsız olarak sahada tüm çıplaklığı ile duran futbolcuların arzusuz ve mücadelesiz oyunu ve bunda inat etmelerinin nedenini Aykut Kocaman’a sorma gerekliliği de kaçılamayacak noktaya gelmiştir.

nbsp;

Son üç maçtaki oyunu ile Konyaspor’un maç kazanabilme olasılığının hiç olmadığı söylemek net bir realiteye dönüşmüştür. Futbolculardan beklenen ve istenen bu realiteye karşı çıkmalarıdır. Bunun için de istenen çok bir şey değil, zor da değil… Sadece işlerini yapmaları. Futbol koşarak oynanır. Futbolculardan da istenen maçta koşmaları. Koşmak ve mücadele etmek de futbolcuların asli işleridir. Aksi takdirde Konyaspor’un işine saygı duyacak futbolcular aranıyor ilanı vermesi abes olmaz…

nbsp;

Selam ve dua ile

nbsp;

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • recep ali tayyibi

    bence işine saygı duyacak teknik direktör kulüp başkanı spor yazarı aranıyor.konyanın 11 milyon tl parasını alıp hiç riske girmeden futbol oynatan adamıda eleştirecek adam aranıyor nokta

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
  • Veli

    İşine saygı duyacak spor yorumcusu da aranıyor.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
  • Arif

    İşine sahip çıkacak gazeteci ve yorumculara da gerek var Konyada. Perşembenin gelişi Çarşambadan belliydi.Aykut Hocayı kutsayacağınıza bu kötü gidişi baştan yazmalıydınız,baştan görmeliydiniz.

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (0)
  • Metin

    Bu takım kadrosu çok zayıf. Bu takımda Santrofor yok.Bajiçden santrofor olmaz. Aykut Hocanın en büyük hatası Bajiçe çok güvenmesi ve bu konuda çok büyük hata yaptı.Diğer yandan oyun sistemi çok yanlış. 90 dakikanın çoğunu yan pas,geri pas ile geçiren takım nasıl gol atacak?Bu takım organize olarak hücum yapamıyor.Çünkü Aykut Hoca defans oynunu biliyor ama Hücum oynunu bilemiyor yada uygulayamıyor.Bence Aykut Hoca derhal gitmeli ve yerine her iki yönde oyun oynatan bir hoca bulmalı.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English