Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​İnanın! İnanırsanız Konyaspor Ligde Kalacaktır

30 Tuesday 2020
Konyaspor için kötü bir hafta daha ve kötü geçen bir sezon... 

Gerçekçi ve mantıklı bakıldığında Konyaspor için işler çok zor...

İşler bu kadar zorken Konyaspor ligden düştü diyebilir miyiz? Muhakkak ki hayır... Bunu başta duygularımıza kabul ettiremeyiz. Duygularımıza ihanet olmuş oluruz.

Yıkıldık... Çöktük... İçinde bulunulan durumları kabullenemiyoruz... İşin en acıtan yönü de basitçe hatalarla, yapılması güç hatalarla bu duruma gelinmiş olması... Dahası bu hataları defalarca tekrarlamış olmak ve fırsatları hiç değerlendirememiş olmak.

Bitti mi? Bitemez... Matematik bitti demeden bitmez... Bitmemeli... En sonuna kadar savaşmadan olmaz... Yakışmaz...

Biraz duygusalca bakış oldu. Futbolda duygusallığın yeri yok diye düşünenleriniz olabilir. Konyaspor'un kurtuluşunun duygusallıkla olacağını düşünüyorum. Konyaspor'un içinde bulunduğu durumu, içine sindiremeyen, şeref, haysiyet meselesi gören futbolcu duygularına ihtiyacımız var. Gelinen noktaya isyan edecek futbolcu duygularına ihtiyacımız var.

Biraz da mantık yönüyle bakalım. Konyaspor'un işi çok zor... Bunun aksini düşünmenin kaçarı yok... Alt sıralardaki düşmemeye oynayan hangi takımın işi kolay ki? Bu çok zor işlerin altından kalkabilen takımlar ligde kalacak, diğerleri düşecek zaten... 

İçinde bulunduğu bu durumun benzerlerini daha önceki sezonlarda yaşamış, bu durumların tecrübelisi Konyaspor için bir avantaj olacağını düşünmek mümkün...

Duruma göre 7 puanın çok zor da olsa yetebileceği, 9 puanın ligde kalmayı garanti edebileceği şartlar oluşmuş gözüküyor. Kalan haftalarda yeterli puanı toplayacak bir Konyaspor her şeye rağmen var olduğunu düşünüyorum. 

Düşmemeye oynayan takımların hepsi amacına ulaşmak için fazlasıyla saldırgan ve mücadeleci maçlar oynuyor. Konyasporlu futbolcularda bunu göremiyoruz. Bizi şaşırtan ve işlerin çok zor olduğunu düşündüren yön de bu aslında... 

Artık mücadele zamanı ve bu mücadelenin gereğini yapacak futbolcuların olduğuna inanıyorum. Çoğu lig üçüncülüğü, kupa ve süper kupa başarılarını yaşamış futbolcuların lig düşüren futbolcuya dönüşmek istemeyeceklerini düşünüyorum...

Gelinen durumlarla ilgili geniş bir kalabalığı kapsayan, her kademe ile ilgili pek çok hatalar silsilesi sayılabilir. Bunları saysak da "suçu gelin etmişler damat bulamamışlar" hesabı kimse üstüne alınmayacaktır zaten... İşe de yarayacağını düşünmüyorum.

Maksat suçları saymak değil, Konyaspor'un ligde kalması... Bunun için kim ne yapması gerekiyorsa en üst noktada yapsın... Gerekiyorsa en sevmediğiyle can ciğer olsun... 

En fazla görev de futbolcu ve teknik ekipte... Bu duruma muhakkak ki bir hatalar silsilesi ile gelindi... Ne kadar hata varsa, kimler tarafından yapılmış olursa olsun, fazlasıyla, eksiğiyle hepsini unutun... Kalan beş maçın hepsini kazanmaya ihtiyacımız varmış gibi çıkıp oynayın. Futbolcular olarak büyük bir güç birliği yapın... Maçlarda saldırgan ve mücadekleci olun amaç hasıl olacaktır zaten...

Hiç bir maça peşinen kaybedilmiş gözüyle bakma hatasına düşmekten şiddetle kaçının. Kazanmanın mutlak gereklerini yapın... İnanın! İnanırsanız Konyaspor ligde kalacaktır.

Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Emrah

    Yaptıkları hataları Konyaspor taraftarı ödeyecek çok yazık. Teknik direktör değiştirince herşey hallolacak zannettiler. Değişmesi gereken futbolcuların ruhları. Ruh yok, tepki yok, reaksiyon yok.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • Kazım

    Konyasporda güç yok,kapasite yok Mehmet kardeş. Haydi siz aslansınız siz kaplansınız demekle Konyaspor kurtulamaz.Hala bunu göremiyormusun?

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English