Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​İnanç, Mücadele, Motivasyon

03 Sunday 2024

Maç öncesinde Konyaspor'un Pendik karşısında galip gelebileceği yönünde güçlü beklentilerim oluşmuştu. Konyaspor'un gelişen oyunu ve Pendik takımının yeni transferleri ile yakaladığı rüzgarın kaybolması düşüncemin ana etkeniydi.


Pendik takımı önde etkili oynarken orta sahada yumuşak ve defansta hataya açık oyunu Konyaspor'un buna uygun akıllı bir kurgu ve sabırlı oyunla maçı kazanma olasılığı yüksek oşacaktı.


Maç başladığında rakibinin ön tarafının etkinliklerini yok edecek şekilde dizilen ve bu dizilime uygun ataklar geliştirme kurguları ile oynayacağını gösteren Konyaspor vardı sahada... Önde baskı yaparken oyunu rahat kurdurmayan topun rakibin ileri ucuyla etkili buluşmasını engellemeye yönelik düşünce vardı. Bu Konyaspor defansının rakip ileri ucuna dengesiz yakalanmamasına, yerleşik ve güçlü bir şekilde rakip forvetleri karşılayarak etkisizleşmelerine neden oluyordu. 


Bu oyun şekli hem Konyaspor'un daha etkili olduğu hem de rakibe karşı olması gerekendi. Daha maçın başlarında oyunu istediği gibi yönlendiren, isabetli paslarla topu istediği yerlere taşıyan gole yaklaşan Konyaspor'du...


Maçın en iyi iki oyuncusu diyebileceğim Oğulcan ve Ndao ilk golün hazırlayıcısı oldular. Oğulcan'ın rakip ceza sahasının sağ köşesinden Ndao'nun koşu yoluna bıraktığı çok düzgün ara pasında Ndao'nun güçlü ve hızlı koşusu faulle durduruldu. Kazanılan penaltıyı Sokol gole dönüştürünce Konyaspor büyük bir avantaj yakalamıştı. 


Çok geçmeden etkili gelişen atakta Oğulcan'ın yakından attığı şut kale direğine çarpıp dışarı giderken Oğulcan'a yapılan net faulün penaltı değeri bulmaması maçın hakemleri adına en yanlış ve kötü kararıydı. Bir penaltı daha nasıl olmalı dedirten tarzda... 


Golden sonra maçta daha gayretli ve saldırgan olmaya başlayan Pendik takımı vardı. Bu beklenen bir durumdu ve bu durumu kırmanın yolu ikinci golü bulmaktı. Bir başka yolu da savunma da daha etkili olmak ve rakibin risklerinden faydalanmaya çalışmak... 


Pendik takımı etkili ataklar geliştirdi. Bazı pozisyonlarda gol atamamaları Konyaspor'un şansıydı. İlk yarı Konyaspor'un üstünlüğü ile sona erdi. 


İkinci yarıda daha saldırgan Pendik'e karşı sahada daha sakin kalan, sabırlı ve garanti paslaşma etkinliklerini benimseyen, oyunu sahanını her yerine yayarak fırsat kollayan Konyaspor vardı. 


Pendik takımı önemli net pozisyonlardan yararlanamazken Etemi'nin sol kanatta aldığı top ile biraz daha sokulup attığı şut gol oldu. Bu gol Konyaspor için galibiyeti müjdeler gibiydi. 


Dakikalar geçtikçe inancı azalan, etkisizleşen ve maçın son bölümlerinde Konyaspor kalesine gelemeyen Pendik takımı mağlubiyeti kabullenir görüntü sergilemeye başladı. 


Konyaspor kendi adına önemli bir galibiyet aldı. Bu galibiyet sadece büyük bir avantaj oluşturdu. Bu avantajın büyüklüğü ve anlamını önümüzdeki hafta ADS karşısında alınacak galibiyet tescilleyecektir.
Rehavete kapılmadan en kısa zamanda kazanılması gereken dört galibiyete ihtiyaç vardır. 


Alınan galibiyetinin nedenlerinden biri de Konyaspor'un Pendik'ten daha fazla puana sahip olmasıydı. Bu galibiyet Konyaspor'un diğer rakipleriyle karşılaşırken daha önde olma fırsatı ve benzer bir etki göstereceği avantaj oluşturacağı kanaatindeyim...


Selam ve dua ile....

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English