Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​İlk galibiyet

26 Saturday 2023
İlk iki haftada istediği oyunu oynayamayan istediği sonuçları alamayan Konyaspor için Gaziantep FK maçında galibiyet zaruriyeti artmıştı. 

Maçtaki oyun diğer haftalardan fazla değişim göstermemiş nitelikteydi. Rakip Gaziantep FK bu sezonun en etkisiz ve zayıf ekiplerinden biri olarak görüyorum. Bu maçta alınamayacak galibiyet Konyaspor için sezonu fazlasıyla zor duruma sokabilirdi.

Futbol adına zevkli ve etkin bir oyun ortaya konulmadığı mücadele Gaziantep FK ilk yarıda kornerde kafa topunun direkten dönmesi ve Furkan'ın rahatca ceza sahasına girip attığı şutu kalecinin kurtarması ile sonuçlanan iki pozisyonu vardı. Bu pozisyonlarla öne geçebilir ve maçın sonucuna etki edebilirlerdi.

Konyaspor ikinci yarıda Guilherme'nin başlattığı atakta Cikalleshi'nin asisti ve Guilheme'nin kafa golü ile öne geçti.

Geri düşen Gaziantep FK geride geniş boşluklar bırakırken Michalak hızını kullanarak bu boşluklarda etkili ataklar geliştirirken maçın sonlarında geliştirdiği atakta Muriç'e yaptığı asistle golü attırdı.

Maçın genelinde Konyaspor'un en büyük eksikliği çok yavaş olmalarıydı. Hızlı düşünmek, çabuk karar verip seri hareket etmenin uzağında gerçekleştirilen oyun, rakip tarafından kolay  savunma yapmayı sağlarken pozisyon üretmeyi zorlaştırıyor. Oyun kalitesini de iyice azaltıyor.

Bazı oyuncuların fiziksel yetersizlik ve formsuzlukları da oyunu etkileyen başka bir etken olarak gözüken diğer bir durumdu.

Cikalleshi sonuca en çok etki etmesi, sahada fiziksel mücadelesi ve oyuna katkısı ile ilk üç haftanın en iyi futbolcusuydu.

Calvo'nun oyun bilgisi ve doğru yerde durmadaki başarısı hem kendinin kolay  savunma yapmasını sağlıyor hem takımın savunma başarısını yukarı çekiyor. Ayrıca geriden en etkili pasları atan ayağına top geldiğinde izleyenlerde rahatlama oluşturan oyuncuydu.

Guilherme ligin en etkili sol beklerinden. Bu hafta attığı golün dışında diğer iki haftaya göre daha istekli ve etkili oyun segiledi. 

Konyaspor'un bu sezon ve her sezon hedeflerinden biri takıma genç oyuncu kazandırmak olmalı. Yalnız bu son saniyelerde oyuna alarak olmaz. M. Ali'nin oyuna alınması hakaret niteliğindeydi. Konyasporlulara hakaret niteliğindeydi. En azından ben kendime hakaret edilmiş hissettim. 

Ayrıca Nzonzi'nin kariyeri ve kalitesi bir kenara bırakarak önceki oynadığı dönemde bu lige uygun olmadığı kanıtlanmış, uzun süredir oynamıyor olması, 34 yaşında olması ve fazlası ile ağır oynaması özelliklerini barındırmasına rağmen transfer edilmesini yadırgadım.
Nzonzi'nin yerine alt yapıdan veya genç futbolculardan birini  oynatılamıyorsa ya altyapıya hiç önem verilmiyor ya altyapıda bulunan futbolcular çok kalitesiz ya da ben abartıyorum demektir.

Oyun kalitesi düşük olsa da galibiyet önemliydi. İlk haftalarda alınan sonuçlar tüm sezon için yön tayin eder ve belirleyici olur.

Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English