Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​​İlhan Palut’un başarısı

30 Ağustos 2022
Ligde yoluna namağlup devam eden iki takımın mücadelesinde gülen taraf Konyaspor oldu. Rakibine son zamanlarda üstünlük kuran Konyaspor tarife değişikliğine gitmedi ve bu seferde rakibini yenerek sahadan 3 puanla ayrıldı.Müsabakanın henüz başında Fenerbahçe on kişi kalınca Konyaspor hücum varyasyonlarını çeşitlendirerek hücum etmeye çalıştı. Set oyununda ve disiplininden taviz vermeden rakibinin üstüne giden Konyaspor zaman zaman istediği fırsatları bulsada bir kişi fazla oynamanın avantajını kullanamadı. Özellikle Konyaspor’un sağ bölgesinin yeniden yapılanamaya gitmesi sonucu oyun sürekli sol taraftan oynandı ve bu zaman zaman sol tarafında aksamalara sebep oldu. Konyaspor’un bir an önce sol taraf üzerindeki yükü hafifletip oyunu daha kompakt oynayarak hücumda çeşitlilik sağlaması gerek.

İkinci yarıda Adil’in atılması ile Konyaspor daha etkili bir oyun ortaya koymaya başladı. Bunu Adil üzerinde değerlendirmemek lazım sadece oyunun birebire dönmesi ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Bir adam fazla oynamanın dezavantajını yaşayan yeşil beyazlı ekip birebir set oyununa dönünce daha ne yaptığını bilen bir takıma büründü. Golü gene sol taraftan yapılan organizasyon ile bulan Konyaspor Muhammed’in çok etkili kafa vuruşu ile 1-0 öne geçti. Golden sonra Fenerbahçe baskılı bir oyun sergiledi ancak Konyaspor kısa toplar ve basit oyunlar ile rakibinin baskısından kurtuldu aynı zamanda rakibini bu sayede fazla koşturan Konyaspor fiziksel olarak rakibinden üstün kalarak oyun içinde rahatladı.

Bu müsabaka sonucunda Konyaspor hem rakibini mağlup etti hem de ligde 4 hafta sonunda gol yemeden yoluna devam etti. 4 hafta sonunda ligde gol yemeyen Konyaspor özellikle defans bölgesinden geçen seneye göre 3 oyuncu kaybederek bunu başardı. Bu tamamen İlhan Palut’un başarısı olarak göze çarptı. Takımın ve hocanın ilerleyen haftalarda daha iyi uyum sağlaması sonucu Konyaspor bu sezonda geçen sezon kaldığı yerden deva edeceğinin sinyallerini verdi. Yeterki yeni gelen oyuncular, takım ve hoca arasındaki uyum bir an önce sağlansın. 
Son olarak umarım Konyaspor daha kreatif bir forvet oyuncusu alarak kadrosunda o bölgeye transfer sezonu bitmeden takviye yapabilir. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English