Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​İkram Gollerele Gelen Mağlubiyet

30 Sunday 2018

Deplasmanda Göztepe ile sıralamada önemli yer edineceği bir maça çıkıyordu Konyaspor... Üst sıralarda yer edinmek ve bunun sürekliliğini sağlamak açısından avantaj sağlanabilecek bir maçtı Konyaspor açısından. Aynı düşünceler muhakkak Göztepe tarafı içinde geçerliydi. Her türlü sonuca açık bir maçtı.

 

Maç öncesinde yoğun yağan yağmur, ağırlaşan ve kayganlaşan zemin her iki takımında oynamak isteyeceği oyunu sahaya yansıtmada zorluklar çıkaracak, olmadık hatalara sebep olacak durumlara da açıktı. Zemin her iki takımında arzu etmeyeceği bir yapıdaydı.

 

Bir önceki hafta Kayseri deplasmanında üstün bir oyunla galip gelen, ideal onbirini yakalamış gözüken Konyaspor aynı on bir ile maça başlaması beklenen ve olması gereken bir durumdu. 

 

Maçın ilk yarısında her iki takım adına da kurulmuş bir üstünlükten net bir şekilde bahsedemeyiz. Konyaspor'un yapacağı hatalara yatırım yapan ve oluşacak bu hatalardan gol bulma amacı ile oynayan Göztepe bu amaca kolayca ulaştı. Skubiç, oldukça rahat pozisyonda topu kornere atarken kullanılan kornerde zamanlama hatası yapıp yükselemeyen Selim üzerinden rahat bir şekilde kafa vuruşuna engel olamaması. Diğer golde ise önündeki topun zeminin etkisiyle beklenmedik yöne giden topa yine Selim müdahele edemezken bir maçtaki çok basit ikinci hatasını yapmış oldu. Göztepe beklemediği kolaylıkta goller atmış oluyordu. Göztepe'nin atmasından ziyade Konyaspor'un ikramı gollerdi. 

 

Zeminin olumsuzluğundan tek takım adına bahsetmek de doğru olmaz. Olumsuzluk her iki takım için de geçerliydi ve zemine bahane bulmak da uygun olmaz. Bu olumsuzlukların avantajlarını kullanmaya çabalamak da gerekirdi. Bunlardan biri Göztepe kalesine yaklaşınca şut atmak olabilirdi. Konyaspor bunu yapmak yerine böyle topları kanatlara aktarıp ceza sahasına orta yaparak sonuç almayı denedi fakat bundan bir verim alamadı. Bunda yapılan ortaların kaliteli olmayışı da sonuç alamamadaki önemli etkendi.

 

İkinci yarıya daha istekli ve oyun kontrolünü ele geçirmek isteyen, daha gol atmaya yönelik oynamak isteyen Konyaspor oyuna giren Hurtado'nun da etkisiyle rakip kalede etkili olmaya bşladı ve hemen ilk yarını başında orta böyle yapılır örneğini sergileyecek tarzda yaptığı orta ile Yatabere'ye gol attırıyordu. Bu golle Konyaspor ümitlenip defansif riskleri fazlası ile artırarak diğer golleri aramaya başladığı sıralarda olmadık basit hata ile yenen gol Konyaspor adına işleri çok güçleştiriyordu.

 

Yatabare sahanın çok çalışan futbolcusu idi. gol atmasına rağmen yapmak istediklerinin çoğunda başarısız oldu. 

 

Kayserispor maçındaki performansından övgü ile bahsettiğim Selim Ay'ı bu maçta bu tarzda basit hatalar yapmasını hiç beklemezdim. Bir hafta ara ile bu kadar değişke performası ile şaşırttı.

 

Jönsson diğer maçlarda yaptıkları kadar verimli olamadı. mağlubiyette bunun etkisi de vardı. Bunun için Jönsson'u suçlamaktan ziyade Jönsson olmazsa veya istenilen verimde oynamazsaya yönelik ikinci planın olması gerekliliğini vurgulamak gerekir.

 

Konyaspor'un istediği sonucu alamamasına sebep olan kötü performans sahibi olarak Skubiç'i görmek abartı olmaz. Ataklarında ağırlıklı sağ kanadı kullanan Konyaspor'un rakip ceza sahasına Skubiç'in açacağı ortalarla sonuca gitme düşüncesinin başarısızlıkla sonuçlanmasını Skubiç'in ortalarındaki başarısızlığa bağlamak mümkün.

 

Sahada beklenen performansı gösteremeyen futbolculardan biri de Ömer Ali idi... Topla rakip üstüne gidemedi ve rakibin dengesini bozamadı. Aldığı toplarla gole sebep olacak kilit pasları atmaktan da uzaktaydı. Bu da Konyaspor'u rakip kalede pozisyon üretmekten uzak tutan sebeplerden biriydi.

 

Konyaspor adına en olumlu ve sevindirici durum Jevtoviç idi. Rakiple dişe diş mücadele etti. Rakip ataklarını keserken çoğunlukla Jevtoviç'i gördük. Aldığı topları oyunu doğru okuyarak doğru yerlere yönlendirdi.  İkinci yarı stoperde oynayan Jevtoviç'in topu oyuna isabetli paslarla, başarılı şekilde sokması Jevtoviç'in oyunu etkili kuran değerli bir stopere evrilebileceği düşüncesini de oluşturdu.

 

Konyaspor için bu maç önemli bir eşikti. Yukarılara tutunma ve ligi iyi bir sıralamada tamamlama adına önemli adım atma eşiğiydi. Antalya ve Bursa maçları ile ıskaladığı bu fırsatı yeniden yakalama şansı elde edebilirdi. Ne yazık ki bu doğru kullanılamadı. Şunu da belirtmek gerekir ki Konyaspor yukarı sıralara tutunmak için önemli potansiyeli var ve bu fırsatları tekrar tekrar sunacak fırsat eşikleri oluşacaktır. Önemli olan yılmadan bu fırsatları kovalamak ve yakalamak için daha fazla çabayı göstermeye iştahlı olmak... Bunun için ilk fırsat Bjk maçını kazanmak olmalı. 

 

Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English