Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​İki Hata

18 Monday 2021
Milli maçlar için verilen aradan sonra gerçekleşecek Galatasaray – Konyaspor maçı sonucu kestirilmesi en güç maçlardan biriydi. Öyle ki Galatasaraylıların çekindikleri bir rakip durumundaydı Konyaspor.Aslında milli maç dönüşü Galatasaray’ın işlerini kolaylaştıran, Konyaspor için olumsuz gelişme Konyaspor forvetlerinin oynayamayacak durumda olmasıydı. Konyaspor oyunun şekillenmesinde forvetlerin büyük önem oluşturduğu olgusu ile bu olumsuzluğun etkisi de büyük olacaktı.

Forvetlerin yokluğunda geçiş oyunlarını hızlı oynayan ve kanatları çizgiye genişleterek verimli kanat atakları üretme çabası ile maça etki etmeye çalışacağı beklentisinde olduğum Konyaspor, daha maçın başında yapılan skandal hata ile işlerin çok daha zorlaşmasına sebep oluyordu.

Konyaspor’un başarılı olmasının yolu takım olabilmeyi ve birlikte hareket etmeyi üst noktaya çıkarmakla gerçekleşir. Bu tüm takım oyunlarında gereklidir fakat Konyaspor için daha gereklidir. Takım olmak ise farklı oyuncuların aynı anda aynı düşünebilmeleri ile mümkündür. Fikir birlikteliği ise içinde bulunulan pozisyonu doğru yorumlamakla başlar ki Konyaspor’un yediği golde Skubiç’in doğru düşünce içinde olmaması fikir birlikteliğinin kaybolmasını ve hatayı başlatan ilk adımdı.

Konyaspor daha baştan sabırla oynayıp gol için risk alacak rakibinin alacağı bu riskleri değerlendirme, arkada bırakacağı geniş alandan yararlanma fırsatlarını kendi eliyle yok ediyor, rakibinin çok çekindiği maçta kazanma fırsatını hediye ediyordu. Golden sonra Konyaspor’un dirençli bir tepkisi oluşsa da pozisyon üretmeye yeterli olmazken Galatsaray farkı artıracak fırsatlar buldu fakat yararlanamadı.

İkinci yarıya her türlü olumsuzluğa rağmen kendine güvenen, topa ve oyuna hükmeden, saha hakimiyetini tamamen eline geçiren Konyaspor vardı.Oynadığı oyunda gole çok yaklaştığı iki önemli atak geliştirdi. İlkinde yapılan gole çok yakın ortaya kalecinin müdahalesi ve hemen akabinde gelen şuta yine kalecinin müdahalesi ile gole ulaşamayan çok net ikinci pozisyonda Rahmanoviç’in topuğuna takılan Konyaspor vardı. İlkinde kaleci başarısı vardı ve rakibin başarısından dolayı gerçekleşmemesine yapacak bir şey yoktur. İkincisinde ise Rahmanoviç, Skubiç’in yaptığı hataya eşdeğer skandal bir hatada yapmıştır.

İki hata… Olmayacak tarzda iki önemli hata… Biri defansta biri ofansta… Maçın hikayesine bakıldığında bu hataların gerçekleşmediği düşünüldüğünde Konyaspor’un galip gelebileceği maçtan mağlubiyetle ayrıldığını ifade etmek mümkün… Maçın hikayesine bakarak Konyaspor’un asıl rakibinin yine kendisi olduğunu sonucuna ulaşabiliriz. Alınan mağlubiyetle Konyaspor’u olumsuz yorumlamak haksızlık olacaktır. Özellikle ikinci yarıda sergilenen oyunla ve Konyaspor’un kendine rakip olma alışkanlığını terk ettiğinde sonuçlar da oynanan güzel oyunu destekleyecektir.  Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English