Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​İhanet Vakası ve Atiker Konyaspor

02 Ağustos 2016
15 temmuzda yaşanan büyük bir hainlik vakası… Vatanın dirliği, birliği her şeyden önemli… Türk milletinin ne kadar büyük bir millet olduğunu anlatan hainlik vakası bertaraf edildi. Hamdolsun… Vatanı için hiç çekinmeden şehit yiğitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralanan yiğitlerimize acil şifalar diliyorum.

Dünyanın en değerli toprakları üzerinde yaşıyoruz. Bu toprakta gözü olan şer güçleri, içimizdeki sinsi ihanet çetesi ile yıllarca bu topraklar üzerinde emellerine ulaşma planları yapıp durmuşlar. Aslına bakılırsa çok iyi planlanmış, çok katılımlı ve başarıya ulaşılacağından çok emim oldukları bir ihanet vakası… Hesap edemedikleri ise hiç çekinmeden tankın altına yatacak, atılan kurşunlara kafa atacak Türk milleti… Tarihte 15 Temmuz 2016 bir ihanet vakası olarak yer alacakken, Türk milletinin yiğitlik vakası olarak yer alacak. Allah’a sonsuz şükürler olsun…

 Vatan yoksa hiçbir şey yoktur. Varlığımız, birliğimiz, dirliğimiz, her şeyimiz vatanla hayat bulur. Eğlencelerimiz, sevinçlerimiz… Hatta üzüntülerimiz bile üzüntü gibi olmazdı vatan olmadan…

Türk milletinin yiğitliği ile atlatılan ihanet vakası sonucunda vatanımız bizlere yeniden armağan edilirken, hainler de hakkettikleri cezaları en çetini ile yaşayacaklar İnşaallah… Her şeyin üstünde değerlerimiz her zaman var olacak ama düşmanlara inat, hainlere inat hayat devam edecek… Çatlayacaklar, kahrolacaklar.    

Bir taraftan uyanık olacağız bir taraftan Atiker Konyaspor’u yaşayacağız. Taraftarların sabırsızlıkla beklediği ve bir türlü gerçekleşmeyen transferler… Atiker Konyaspor’un ilk defa Avrupa kupalarında mücadele edecek olması… Sabırsızlıkla beklenen lig maçları, Avrupa kupası maçları… Hayat devam edecek…

Baştan söylemem gerekirse Atiker Konyaspor için en büyük transfer geçen sezonki arkadaşlığın, uyumun, sabırlı ve disiplinli mücadelenin bu sezona taşınması olacak bana göre… Meha, Holmen ve Traore dışında diğer futbolcuları koruyarak saydığım özelliklerin devam edeceğini düşünmek yanlış olmaz.

Tarihinin en iyi sezonunu yaşarken Konyaspor’da eksikler yok muydu? Elbette vardı. En başta skorer bir golcü aradı gözlerimiz. Kontraatağa çıkmakta da çok başarılı değildik. Bunların üzerine giden üç oyuncunun da eksikliğinin oluşacağı muhakkak…

Takıma eklenenler de oldu. Ali Dere kiralıktan dönerken, kaleci Abdülaziz, Deni Miloseviç ve Candemir transfer edildi. 

Kendi adıma yapılamayan transferler ile ilgili hiç tedirginlik duymadım. Nedeni en başta başarısı geçen sezon ispatlanmış bir sisteme sahip olmamız ve buna iyice alışmış, bu sistemle oynamaya istekli futbolcular gurubunun olması…

Takımın defansı oturmuş, defans bloğu aynen korunmuş durumda. Başarılı bir defans bloğu olduğunu da kabul etmeliyiz. Bu sezon için de defansımız eksiksiz hazır diyebiliriz.

Ön libero olarak Ali Çamdalı’nın geçen sezonki performansını tekrarlaması yeterli olacaktır. Amir’den ise bu sezon beklentiler daha fazla, gelişime açık bir futbolcu ve ilk on birde yer alabileceği olasılığını güçlü hissettiriyor bize… Dahası bir ön libero transferi de düşünülüyor.

4-2-3-1’in 3’ünde yer alan Traore, Meha maç içlerinde bazen Holmen bu sezon yoklar. Geçen sezondan kalan Ömer Ali var ve bu sezon kendini daha da geliştirmiş bir Ömer Ali bekliyorum… Bu sezon takıma uyum sağlayabilen Deni Miloseviç’i bekliyoruz. İyi bir kamp dönemi geçiren, oynama arzusu artmış Sissoko bu yıl için yeni transfer etkisi oluşturabilir. Arzulu, kendine iyi bakan, kendini futbola verip özel çalışmalar yapan Ali Dere de alternatif oluşturabilir.

İleri uç için ise Rangelov, Bajiç, ve Halil İbrahim var… Rangelov’dan aynı performansı beklemek, Bajiç ve Halil İbrahim’den performanslarının daha gelişmesi beklentisinde olmak gerçekçi bir düşünce olsa gerek… Bir de transfer edilecek forvet gerekli uyumu sağlar ve eksikleri giderirse geçen sezondan daha iyi bir forvet hattı oluşabilir.

Geçen sezon tahminlerin üzerindeki başarıyı yakalayan takım aynı başarıyı tekrarlayabilir mi veya üzerine çıkabilir mi bilmek güç… Hatta böyle bir beklenti oluşması zarar da verebilir. Herkesin kabulüdür ki geçen sezon ki başarı potansiyelin oldukça üstündeydi. Tekrarını beklemek haksızlık olur. Beklentim şudur: Yapılabilecek mücadelenin en sonuna kadar yapılması, yapabilecekleri her şeyi yaptılar cümlesinin bizleri kurdurmaları. Bu geçen sezona yakın bir başarıyı yaşatacaktır zaten… Aykut Kocaman geçen yılki takımı koruyarak başarının sahiplerini onore etti. Futbolun bireysellikten ziyade ekip yönünü ön plana çıkaran Aykut Kocaman daha iyi ekip olmanın yolarını bulacaktır.



Geçen sezonki başarıda en büyük katkı taraftarındı… Görünüyor ki  taraftar tavrını koydu. Kısa zamanda satılan kombinelerin 25 bine ulaşması oldukça sevindirici. Bu taraftarların takıma güvenini göstergesi olduğu gibi takımın sorumluluklarını artıran bir olay. Örnek bir taraftar gurubu olarak takıma pozitif katkılar vereceği ortada. Takımın da bu katkıya kayıtsız kalmaması düşünülemez.

Aykut Kocaman oyun anlayışındaki sabır ve disiplini transferlere de yansıtmış durumda. Futbolcunun kalitesinden ziyade kendi oyun sistemine uygun, mücadeleci ve disiplinli oyuncu olması daha önemli. Transferlerde seçici. Takımın eksik görülen yönlerine uygun transfer çabasında. Çok transfer yaparak takım uyumu ile uğraşmaktan çok uyumlu takımın oyununu geliştirmekten yana bir düşünceye sahip. 

Allah’a çok şükür hainler amacına ulaşamadı. Allah’ım şehitlerimizin şehadetini kabul eyle… Gazilerimize şifalar ver… Hainlere ve düşmanlara fırsat verme ya Rabbi… Güzel vatanımızda hayırlara vesile bir hayat dileği, selam ve dua ile…

Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English