Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Hoş geldin VAR

30 Monday 2019
Sezona istemediği sonuçları alarak başlayan ve puan sıralamasında bulunduğu yer itibari ile kazanma baskısı artan Kayserispor ile son hafta oynadığı kötü oyun itibari ile bu maçın önemi artmış olan Konyaspor çok zorlu maç oynayacaklardı. Son maçlarda alınan sonuçlar maçın zorluğunu daha da artırmıştı.

Konyaspor rakibe etkili bakı yapma, topa sahip olma, topu garanti ve sabırlı pas oyunu ile oyunu rakip sahaya yıkma isteğini sahaya yansıtıyordu.

Daha maçın başlarında Kayserispor’un ilk kalabalık geldiği atakta soldan yapılan ortayı Konyaspor’un kendi kalesine gol atması Kayserispor için olabilecek en iyi başlangıçtı.

Kayserispor hesapta olmayan bu başlangıcı korumaya çalışırken, kazanma isteğinin yanına yenen golden sonra bir an evvel gol bulma baskısı da eklenen, oyuna ve topa hakim, rakibini baskı altına alıp etkili ataklar ve gol pozisyonları üreten, rakip ceza sahasını sık sık ziyaret eden, rakip kaleyi fazlasıyla şutla tehdit eden bir Konyaspor mücadelesi sergilenmeye başladı.

Konyaspor her an gol atacak potansiyelde oyun sergilerken çoğunlukla kaleciye takılıyordu. Beklenen gol ilk yarının sonlarında organize bir atakta Miloseviç’ten geldi.

İlk yarı mücadelesini tamamen gol atmaya odaklamış Konyaspor ile mücadelesini tamamen gol yememeye odaklamış Kayserispor mücadelesi şeklinde geçti.

İkinci yarıya Konyaspor kazanma isteğini kaybetmemiş olarak başladı. Bu yüksek arzu yirmi dakika kadar sürdü. Kayserisporlu futbolcuların hareketlerinde ise beraberliğe razınbsp; veriler gözleniyordu. İkinci yarının yaklaşık son yarım saatinde Kayserispor’un beraberlik isteğine hizmet eden bir mücadele oluştu.

Maçın uzatma dakikaları oynanıyor ve maçın beraberlikle bitmesi bekleniyordu. Gelen ortaya Skubiç ile Bilal’in müdahale etme mücadelesinde hakem aut kararı verirken VAR devreye girdi ve karar penaltı ile sonuçlandı. Penaltıyı Jevtoviç gole çevirerek Konyaspor’un sahadan galibiyetle ayrılmasını sağladı.

Maçın 60 – 65 dakikalık bölümünü oldukça etkili oynayan Konyaspor vardı. Fakat bu etkili oyunu basitçe yenen bir gol ve yakalanan pozisyonların değerlendirilememesi nedeniyle beraberlikle bitebilirdi.

Pas oyunu ve topa sahip olma oyununu etkili oynayan bir Konyaspor olsa da paslaşmanın yavaş olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikli olarak bu pas oyunun istikrarlı bir şekilde oynanması ve ilerleyen haftalarda paslaşmanın hızlandırılması gerekliliği olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca ataklarda rakibin dengesini bozmak için daha hızlı kanat değişiklikleri de ilerleyen haftalarda oyun etkinlikleri içinde yerini almalı.

Galibiyette VAR uygulamasının muhakkak katkısı var. VAR’ın uygulandığı günden beri bir maça olması gereken şekilde etki ettiğini gördük. Pozisyon çıplak gözle görülmesi zor ve teknolojik katkının çok gerekli olduğu pozisyondu. Yinede bazı açılardan farklı görünse de kale arkası açıdan Bilal’in topu yumrukladığı görülüyor. Bir yerde VAR maçın adaletli bir şekilde bitmesine katkı vererek olumlu bir uygulama sergiledi. İstenen ve beklenen VAR uygulamasına örnek bir uygulama olması dolayısıyla hoş geldin VAR diyorum.

Selam ve dua ile…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Metin

    Konyaspor şansıyla son dakika golüyle galip gelebildi.3 eksikle Konyaya gelen Kayseriyi kolay yenmemiz gerekirdi.Oynanan oyun yine taraftarı tatmin etmedi.Ama yinede alınan 3 puan önemli idi. 3 puan Konyaspora ilaç gibi geldi.Şu bir gerçekki Konyasporda iyi bir golcü yani Santroforumuz yok.Aykut Hocanın en büyük hatası Bajiçe çok güvenmesiydi.Bence büyük hata.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English