Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Hırsız Moke!

24 Friday 2017
Bir Avrupa ligi maçı… Ligde kötü günler yaşayan Konyaspor, kötü günleri geride bırakarak artık oyununu oynamaya başlamış güçlü Marsilya karşısında… Alınacak bir galibiyet üst tura geçmek için önemli avantaj  getirecek.
 
Maçtan önce böyle bir düşünce içinde mi hareket edildi bilinmez ilk yarıyı gol yemeden atlatmaya çalışan, tüm yapabileceklerini ikinci yarıya saklayan Konyaspor vardı. Topu doğru dürüst kullanmayan, topu amaçsızca uzaklaştıran, pas organizasyonları düşünmeyen gol atmaktan uzak gol yememeyi düşünen Konyaspor’u izledik ilk yarıda.
 
İkinci yarı ile birlikte rakip üzerine gitmeye çalışan,  pozisyonlar arayan, rakibinin hatasını kovalayan Konyaspor oluşturduğu pozisyonları değerlendiremiyor, rakibine de yakaladığı fırsatlarda gol fırsatı tanımıyordu.
 
Maçın son bölümlerinde gelecek bir gol ile galibiyet adına büyük avantaj yakalanacak dakikalarda golden fazlasını da buldu. 81. dakikada  Mehdi’ye yapılan penaltı ve rakibe gösterilen kırmızı kart işleri tamamen Konyaspor’un lehine geliştiriyordu. Skubiç’in penaltıyı gole dönüştürmesi ile Konyaspor için artık bu maçı kazandı diyebileceğimiz şartlar oluşmuştu. Eksik rakibe karşı on dakika gol yememek oldukça rahat başarılacak bir işti.
 
Golden sonra oldukça etkili ataklar da geliştirildi. Belki de önde olmanın rahatlığı, zamanı eritme düşüncesi ikinci gol gelmedi. Mesele gol atmak değil yememekti bir yerde…
 
Olmadı… Olamazdı… Çünkü sahada oynadığı bir maç olmasın ki hata yapmasın ve Konyaspor gol yemesin diyeceğimiz Moke vardı. Öyle bir futbolcu ki rakibin verebileceği zarardan daha fazlasını veren bir futbolcu Moke… Bir futbolcu olsun her maçta yaptığı hatalarla takımı gol yesin. Bu Moke transfer edilmiş olmasaydı sanırım Konyaspor hem ligde hem Avrupa liginde çok daha iyi konumda olurdu. Düşünün ki bir futbolcu alıyorsunuz,  oynatıyorsunuz ve size fayda yerine hatırı sayılır zarar getiriyor ve bunun için para ödüyorsunuz.
 
Önceki maçlarda da Moke’nin hataları oldu ve bu hatalardan dolayı gol yedi Konyaspor. Ama Marsilya maçındaki hata değildi ki… Çevresi takım arkadaşların tarafından sarılmış, kaleye sıfırda olan  tek başına rakip bir futbolcunun yapacağı hiçbir şey yok. Öylesine topa vurur ancak. Öyle de oldu. Kaleye girmeyecek, paralel giden topa Moke’nin gelip dokunacağını ve Fransız futbolcu bile düşünemezdi. Ama geldi kaleye girmeyecek topu kalemize Moke gönderdi.
 
Moke’nin yaptığı talihsizlik mi? Kesinlikle değil… Hata mı? Kesinlikle değil? Bu Konyalıların hayallerinin çalınması.  Konyaspor’dan çok rakip takımlar için daha faydalı futbolcu olabilmenin tarifi olur ancak. Arkadaşların emeğinin çalınması bir yerden. Tam kazandık dediğinde umutların boğazlarda düğümlenmesi, kalbimizin bir el tarafından sıkım sıkım sıkılması olur ancak. Ve Moke’nin bunları yapmaya hiç hakkı yok. Kimsenin de Moke’nin bunları yapmasına fırsat tanımaya hakkı yok…
 
Moke’nin Konya ve Konyaspor için yapacağı en faydalı iş Konya’yı en kısa zamanda terk etmesi olur.
 
Selam ve dua ile…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English