Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Hırs ve Mücadele

18 Sunday 2018
Ligde bir sürpriz gelişme olmazsa düşmeme mücadelesi veren takımlar netleşti diyebiliriz. Konyaspor iki Ankara ve iki Antalya takımı ile bu mücadeleyi verecek.
 
Cuma günü oynanan maçlarda Osmanlıspor’un kazanması beklenen bir durum olsa da Antalyaspor’un Kasımpaşa galibiyeti çok da beklenmeyen bir durumdu. Cumartesi günü Gençlerbirliği’nin evinde berabere kalması Konyaspor için iyi sonuç olsa da asıl mesele Konyaspor’un Kayserispor karşısında nasıl bir sonuç alacağıydı. Beraberliğin dahi kabul edilemeyeceği mutlak galibiyet gerektiren, bu şartların fazlası ile zorlaştırdığı bir maçtan Konyaspor’un galibiyetle ayrılma zorunluluğu vardı.
 
Maçta Konyaspor’un rakibine gol fırsatı vermeden öne geçme zorunluluğu vardı. Konyaspor’un öne geçmesi geciktikçe maçın stresinin artacağı ve Konyaspor’un işlerinin zor olan işinin daha da zorlaşacağı bir maç görünümünde olan bir maçtı. Bu maçla ilgili en çok çekindiğim nokta buydu. Golün gecikmesinin ardından gelebilecek şuursuz baskılar ve yapılacak hatalar ile hiç arzu edilmeyecek durumlar oluşabilirdi.
 
Maçın daha ilk dakikası dolmadan Kayserispor’un hatası ile oluşan ilk fırsattan yaralanılamazken çok geçmeden oluşan benzer hatayı değerlendiren ve Konyaspor’u öne geçire Eto’o oldu. Maçın kazanılmasında da en önemli katkının golün erken bulmak olduğunu söyleyebilirim.
 
Artık öne geçen, bir an evvel gol atma stresini ortadan kaldırarak sahaya daha ne yaptığını bilerek yayılan, önceliğini rakibin tehlikeli ataklar oluşturmasını önlemeye veren, fırsat buldukça rakip kalede gol arama çabasında olan bir Konyaspor oluşmuştu. Her ne kadar bu düşünce içinde olunsa da orta sahada kapılan topların rakip ceza sahası içinde verimli kullanılamadığı, atakların kilit paslarında yanlış tercih yapıldığını, dar alanda kısıtlı tercihlerle gol arandığını gördük. Bu durum Konyaspor’un ikinci gol bulamamasında en önemli etkendi bence…
 
Maçın gidişatında Kayserispor’un Konyaspor kalesinde etkili olamadığını söylemek mümkün. Tehlike oluşturacak türden atak fırsatları bulsalar da Konyasporlu futbolcuların defansif konsantrasyonu ile verdikleri hırslı mücadele ve Konyaspor ceza sahasına yapılan ortalara rakipten önce sıklıkla kafa ile yapılan müdahaleler Kayserispor’un gol arama etkinliklerini sonuçsuz bırakıyordu.
 
Maç, Konyaspor’un korner vuruşunda Mehdi’nin rakibe yaptığı anlamsız ve gereksiz hareket sonucunda ikinci sarı karttan atılmasıyla farklı bir hâl aldı. Kayserispor, Konyaspor kalesine daha baskılı gelmeye çalıştı. Daha çok oyuncu ile arkalarında boşluk bırakarak ve gol bulma ümitleri artarak Konyaspor kalesine gelen Kayserispor aynı zamanda riskler de alıyordu. Arkada az adamla yakalandıkları bir pozisyonu sarı kart görerek atlatsalar da ikinci pozisyonda kalecileri kırmızı kartla oyu dışında kalırken oyuncu değiştirme hakları bitmiş olduğu için kaleye geçen Sapunaru kalesinde golü gördü ve Konyaspor rahatladı.
 
Maçta hakemin yönetimine değinecek olursak Konyaspor aleyhine olacak kararları arayan ve Konyaspor’un olumsuzluklarına konsantre bir hakem vardı. Bunu Mehdi’nin de bilip ikinci sarı karta neden olan hareketi yapmamalıydı. Bu tür hareketleri başka takım futbolcuları yaptıklarında vermiyorlar ve söz konusu Konyaspor olunca da hemen cezayı kesiyorlar. Bu anlamda Kayserispor’un verilmesi gereken dört sarı kartı hakem es geçti. Bu konsantrasyonuna rağmen Jahoviç’in penaltılık hareketini atlamasına da şaşırdım.
 
Konyaspor rakiplerinin maçlarını düşünmeden kendi maçlarına yoğunlaşmalı. Kendi maçlarından ligde kalacak kadar yeteri puanı alabileceği fırsatları var. Bu fırsatlar gereği gibi değerlendirildiğinde diğer takımların maç sonuçlarının önemi kalmaz zaten. Kalan maçlar çok zor ve stresli olacak. Taktiğin öneminin arka planda kaldığı, mücadele azmi, sabır ve disiplinin önem kazandığı maçlar bekliyor artık. Bu anlamda Moke’de gördüğümüz hırsa benzer hırslanmanın diğer futbolculara da bulaşmasını bekliyorum.
 
Sırada çok daha fazla önem arz eden bir maç var. Kendi sahasında oynayacağından dolayı Osmanlıspor’un daha stresli olacağı bir maç. Rakibin rakip kaleye hızlı gidebilen, geniş alanlar bulduğunda etkili ataklar geliştirebilen bir yapıda olduğunu düşünerek önceliğini gol yememeye vermiş, savunma konsantrasyonunu üst noktada tutan Konyaspor’un Osmanlıspor maçından galip ayrılması benim düşüncelerinde beklenir bir durum olur. Maç çok zorlu olacak, her türlü sonuca açık ve kim kazanırsa kazansın kolay olmayacak. Konyaspor için bu maçtan  alınacak beraberliği dahi iyi bir sonuç olarak görürken galibiyetin uzak olmadığını da düşünüyorum. Yeter ki gol atmak için şuursuzca rakip üstüne gitmeye çalışan bir Konyaspor olmasın.
 
Selam ve dua ile…
 
 
 
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English