Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Her Yönüyle Yazık Oldu

12 Sunday 2017
Atiker Konyaspor açısından sezonun en önemli maçıydı. Öncelikle taraftar açısından kazanılmasının oluşturacağı haz açısından önemliydi. Hafta içi sosyal medyada yapılan etkinliklerle bu maç çok daha önemli hale getirilmişti. Bunda tabi ki önceki sezonlarda ve maçlarda yaşananların etkisi vardı. 

Başka yönü ile Atiker Konyaspor açısından sezonun sıralamasını büyük oranda belirleyecek, sezonun kırılma maçı idi. Galibiyet halinde üst sıraların mücadelesinin, mağlubiyet halinde alt sıralardan uzak kalma mücadelesinin verileceği keskin sonuçlara açık bir maçtı.

Bu maçta oluşacak gerginlikler rakip Antalyaspor’un daha işine gelirdi. Gergin bir ortamda deplasmanda kazanabilme olasılıkları daha yüksek olabilirdi. Oluşacak gerginliğin ev sahibi ekibi olarak Atiker Konyaspor’a zarar verme olasılığı daha yüksekti.

Maça daha etkili başlamak isteyen Antalyaspor olurken bu çok uzun sürmedi. Topa ve oyuna Atiker Konyaspor daha hakim olmaya başladı. Oyun tarzında akıcı ve rakip üstüne hızlı gitmeyi göremediğimiz Atiker Konyaspor bu hakimiyetini ilk yarıda iki net gol pozisyona dönüştürse de sonuç alamadı. 

İlk yarının sonlarında defans yerleşik olmasına rağmen doğru ve hızlı paslarla defansı etkisiz hale getiren ve boş kaleye rahat vuruşla golü bulan El Kebir Antalyaspor’u öne geçirdi.

İlk golü atanın kazanmak adına büyük avantaj yakalayacağı maçtı. Antalyaspor bu avantajla ikinci yarıya başlarken karşısında muhakkak gol bulmak isteyen Atiker Konyaspor vardı. Maç, baskılı oynamaya çalışan Atiker Konyaspor karşısında defansa önem veren ve gol yememeyi öncelik haline getiren Antalyaspor mücadelesine dönüşmüştü artık. 

Pozisyon oluşturmakta zorlanan Atiker Konyaspor’un nasıl gol bulacağı düşünülürken Sahneye Fofana çıktı ve attığı çalımlarla soldan Antalyaspor ceza sahası içine girerek topu yerden pas olarak çıkardı. Bajiç hafif gerisinde olan topa zor da olsa vurdu ve beraberliği sağladı.

Golün coşkusuyla oynamaya başlayan Atiker Konyaspor Antalyaspor ceza sahasında etkili olmaya çalıyordu ki iki dakika sonra penaltı oluştu. Penaltı itirazları fazlaca uzayınca görülen sarı kartlar, oluşan kırmızı kartla Antalyaspor hem eksiliyor hem penaltı savunmak zorunda kalıyordu. Maçtaki gelişmeler Atiker Konyaspor’u galibiyetin eşiğine getiriyordu. Penaltıyı Vukoviç dışarı atınca büyük bir avantaj kaybı yaşandı. 

Antalyaspor’a gösterilen ikinci kırmızı kartla yine büyük avantaj sağlandı aslında. Fakat kalan dakikalarda bu avantajı sonuca yansıtacak bir oyun sergilenemedi. Uzaktan atılan şutlar dışında tek bir pozisyon dahi oluşturulamadı. 

Arzusuz, ağır çekim şeklinde rakibinin üzerine giden Atiker Konyaspor rakip kalede boğucu bir atak yoğunluğu oluşturamadı. Eksilen rakibinin oluşturacağı boşluklardan faydalanacak etkinlikler düzenlenemedi. Kanatlardan yapılan ortalarda yapılan kafa vuruşları da çok cılız kaldı. Rakip ceza sahasına şişirilen toplar isabetsiz ve rakibe idi. Yapılan ortalara etkili kafa vuruşu yapacak oyuncunun yokluğu da bunda etkendi.  Forvetler ise oldukça hareketsiz olunca kendi ceza sahasını savunmak için yerleşen Antalyaspor defansının dengesi hiç bozulmadı ve dokuz kişi ile oldukça rahat bir savunma yapabildiler. Ofans futbolunu çeşitlendirmekte sezon başından beri sıkıntı yaşayan Atiker Konyaspor gol atma becerisinden uzak bir futbol sergilemiş oldu. Antalyaspor’un dokuz kişi kalmasından sonra oynanan oyun fazlası ile kötüydü.

Bazı taraftarlar çok kötü görünüm sergiledi. Özellikle rakip dokuz kişi kaldıktan sonra kaleciye ve korner kullanacak futbolculara atılan maddeler bilin ki Atiker Konyaspor’a zarar verdi ve Antalyaspor’a fayda sağladı. Önceden yaşanmışlıkların öcünü almaksa maksadınız hiçbir işe yaramadı. Topun daha hızlı oyuna girmesi Konyaspor açısından önemliyken atılan maddelerle bunun önüne geçildi. Oyunun sıcaklığı ve ahengine Konyaspor açısından fazlasıyla zarar veren hareketler oldu. Elimize ne geçti: Galip gelinemeyen maç ve Atiker Konyaspor adına raporlarını olumsuzluklarla doldurmayı bekleyenlere yüklüce malzeme… Kazanılması için oluşan büyük avantajların heba edildiği bir maç oldu. Her yönü ile yazık oldu.

Eğer Konyaspor’un şampiyon olmasını görmek istiyorsak (ki hepimiz isteriz) bu büyütülmüş takımların yaptıklarından daha iyilerini yapmakla mümkündür. Bu yönetim olarak da taraftar olarak da tüm Konyalılar olarak da gerçekleştirmek zorunda olduğumuz bir olgu. Buna mecburuz çünkü onlar bi şekilde büyütülüyorlar ve onları geçmenin yolu her şeyin daha iyisini yapmaktan geçer. 

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English