Son Dakika Haberler

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

​Her şeye rağmen

25 Monday 2022
Meksika'da "her şeye rağmen” gibi alışılmamış bir isim taşıyan çok güzel bir heykel vardır. Bu isim heykelin konusunu yansıtmaz; heykeltraşı onurlandırmak için verilmiştir. Size heykelin öyküsünü anlatayım. Bu heykelin yapımı sırasında heykeltraş bir kaza geçirmiş ve sağ elini kaybetmiş. Ancak heykeli tamamlamakta çok kararlıymış ve kendisini buna adamış; bu nedenle sol eliyle taş yontmayı öğrenmiş. Tüm bu zorluklara rağmen heykeltraş heykelini tamamladığı için eserin ismi "her şeye rağmen” olmuş.

Baharın en güzel haberi; vazgeçmemeye dairdir. Sert toprağın altından narin yapısıyla baş kaldıran sümbüller, laleler, kupkuru bir daldan yaşama yeniden başlayan meyve ağaçlarının çiçekleri hep birden ümit eker yüreklerimize.” Sen de vazgeçme! Bir hayırlı rüyaya bin gece istihare yapılır, bir gölgenin hayaliyle bin adım güneşte gidilir” der kainat bize…

Dertli olmayı nimet sayan mümin gönüller için Filistin ve Kudüs'ün İşgal ve zulümden kurtulduğunu görmek; Mescid-i Aksa'yı siyonizmin kirli ellerinden kurtarmak kutlu bir düştür. Biliriz ve inanırız ki düşünü kurmadığımız bir amaç, gerçek olamaz. O yüzden zorla gelip topraklarını işgal eden zalimlerin bütün orantısız güç kullanımlarına, zorbalıklarına, her türlü işkencelerine rağmen; her gün sabah bu rüya ile uyanan ve Mescidi Aksa‘nın başından bombalar yağarken bile içinde kavlini koruyan o müminlerin zaferi yakındır…

Bazen üstüste geliyor ya üzüntüler; inancını yitirecek gibi oluyorsun, işte tam o zaman Nisan'da açan laleleri, filizlenen zambakları hatırla. Kış boyu üstüste yağan kara, yağmura, dondurucu soğuğa rağmen nasıl da vakti gelince tüm renkleri ile dünyayı güzelleştiriyorlar …İnsan bir küçük dünya, her insan varlığın özü; öyleyse dünyayı güzelleştirmek isteyen kendinden başlamalı. Kurduğu düşler gerçek olsun isteyen; kendini yola uygun hale getirmeli.Müslümanlar dünyada sadece sayı ile değil; güç ile, adalet ile var olsun istiyorsak herkes önce alışverişini düzeltmeli. Üç TL'ye aldığını otuz TL'ye satmamalı, fiyatlar artsın da benim malım değerlensin diye malı depolamamalı. Ev sahibi değil miyim; mecbur birileri benim eve oturacak mantığı ile istediğim kadar üst bir fiyat artışı uygularım dememeli. Eğitimin, sağlığın, nezaketin, adaletin, ailenin içi tekrar kodlanmalı. Fıtratın aslı olan örneğimiz, rehberimiz Muhammet Mustafa(s.a.v)'in reçetesi sünnet eksenli bir ahlak ruhumuza sinmeli…Nisan'da dünyayı şereflendiren o güzelin; tüm güzelliğin kaynağı olduğu bilinmeli… Düşlerimiz gerçek olsun; dünya zalimin değil mazlumun "oh!” Dediği bir yer olsun istiyorsak; önce kendimizden başlayalım değişime. Vazgeçmeden, geçti artık demeden, her şeye rağmen, bin umutla, bin çabayla…Yarın değil bugün; sonra değil şimdi!!..

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English