Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​ Her maç hakem konuşmaktan sıkıldık....

22 Ocak 2018
Bu sene herhalde ne desek boş olacak gibi geliyor. Bu kadar hatalarla dolu bir hakem yılı daha hatırlamıyorum. Herhafta her maç hakemlerden konuşmaktan biz futbol seyircileri olarak bıktık, sıkıldık. Her sene üzerine bieşeyler koymak deyimi iyi manada söylenen bir durumken malesef TFF ve MHK bunu yanlış anlayıp her sene hataların üzerine biraz koyarak ilerliyor.
Sezon başından beri bu hatalardan en çok canı yanan takım ise malesef Konyaspor oldu. Ligin ilk haftasında oynanan Trabzon maçında ki hakem hataları nedeniyle en önemli oyuncusunu kaybeden Konyaspor bu haftada hatalar sebebiyle  belki de kirik bir 3 puandan oldu. Burak Yılmaz’ın pozisyonunda yardımcı hakem ve Burak aynı çizgide ancak göremedi. Artık ben bu kadar hatadan sonra ya art niyet ararım yada beceriksizlik...
Birazda iğneyi kendimize batıralım. Ali Turan 15 yıldır profesyonel futbolcusun o hareket yapılır mı sorarım sana. Alt yapılarda öğretiyorlar, izletiyorlar bu hareketleri yapmayın diye kaldı ki senin kaç yıllık futbolculuk kariyerin var bu kadar amatörcede olmaz.
Oyun hakkında konuşmak gerekirse Konyaspor artık oyunu tutabilen bir takım görünümüne bürünüyor. Belki o kırmızı kart olmasa yada ofsayttan yenen gol daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Kanat organizasyonları gelişiyor, bunun akabinde santrofor mevkisinde artık bir forvet oynuyor. Attığı koşular ve ceza sahası ve çevresinde oyun bilgisi sayesinde sezon başından beri hücumda çekilen varyasyon ve pozisyon sıkıntısı bu maçta biraz daha aşılmışa benziyor. Takım 2-3 hafta içerisinde daha iyi olacak onun sinyali veriliyor. İlk golde Yataberenin koşusu sayesinde Ömer Ali’nin görüş açısının ve önünün açılması, ardından gelen asist ve gol buna en iyi örnek olur sanırım.
Yapılan transferlerin faydalı olması ise bu maç açısından belki de en önemli nokta oldu. Yatabare’nin ileri taraftaki oyun bilgisi Orkan’ın oyuna getirdiği hareketlilik ve beceri. Demekki neymiş sezon başı bu doğru işler yapılmalıymış. Demekki neymiş yetenekli Türk gençlerimizde varmış. Yani yabancı sınırı sadece yattığı yerden para kazanmak isteyenlerin serzeniş ettiği bir durum bunu net olarak söylüyorum.
Son olarak Orkan Çınar için bir şey söylemek istiyorum. Gerçekten disiplin seviyesini ve oyun kalitesini bozmaz ise Türk futbolunun önemli değerlerinden biri olacak oyunculardan biri konumunda bulunuyor. Burdan şu da çıkıyor eğer ki alt yapılarımıza yeteri önemi verirsek daha çok Orkan Çınar’lar, Cengiz Ünder’ler, Berke Özer’ler ve Enes Ünal’lar çıkartırız. Saygı ve sevgi ile...

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English