Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Hedef Belirleyici Üç Puan

14 Monday 2022
Kayserispor ile arabam.com Konyaspor lig tarihinde ilk defa puanları birbirine yakın ve üst sıralarda yer alma rekabeti ile karşılaşacaktı. Kayserispor, sezon başlangıcında içinde bulunduğu şartlar düşünüldüğünde bulunduğu konum beklentilerin çok üstünde olmasının getirdiği motivasyon ile maça çıkarken arabam.com Konyaspor ve Kayserispor arasında önemli bir puan mücadelesi oluşacaktı.

Maç başlarında korner kullanımında oluşan ön direkteki kafa vuruşu Kayserispor’u öne geçirirken hemen kabinde oluşan faulden dolayı kullanılan duran top ile Calvo’nun kafası eşitliği getiriyordu. Bu önemli mücadelede Kayserispor öne geçmeyi avantaja dönüştürememiş oldu.
Çok geçmeden Sehiç’in kullandığı degajı çok akıllı bir şekilde Diouf’un kafa ile boş durumdaki Bytyqi’ye aktarması arabam.com Konyaspor için çok elverişli pozisyon oluştururken Emrah’ın hızla gelip golü engellediği görülse de yaptığı müdahalenin ihlâl içerdiği VAR ile tespit edildi. Diouf’un kullandığı penaltı atışı ile gerçekleşen gol arabam.com Konyaspor’u öne geçiriyordu. 

arabam.com Konyaspor öne geçtikten sonra sadece kalesini savunmaya ve gol yememeye yönelik etkinlikler yapmaya başladı. Rakibi ilk karşılama orta sahada gerçekleşiyor ve arabam.com Konyasporlu futbolcular kendi yarı sahalarında kalıyordu. Rakip sahaya geçişlerde yapılan pas hataları ile gelen top kayıpları oyunun arabam.com Konyaspor sahasında oynanmasına neden oluyordu. Bu durum maç boyunca sürdü. Oğulcan ile farkı ikiye çıkarma fırsatı yakalasa da oldukça rahat ve uygun pozisyonda atılan şut direkte patladı. Diğer taraftan arabam.com Konyaspor’un yaptığı defans anlayışı Kayserispor’a etkili ve net pozisyon üretme fırsatı vermedi. Kayserispor’un arabam.com Konyaspor ceza sahasına fazla girme imkanı vermedi. Bunda da Kayserisporlu futbolcuların verimsizliğinden ziyade Konyasporlu futbolcuların motive ve etkili defans yapmalarından kaynaklanıyordu.

Elde ettiği avantajı korumaya yönelik anlayışla mücadele ederek oyunu değil sonucu kazanmaya oynayan arabam.com Konyaspor çok değerli üç puan alarak verilen uzun arayı moralli geçirme, üst sıralar için yeniden mücadele etme ve üst noktada motivasyonla lige yeniden hazırlanma fırsatları yakaladı.arabam.com Konyaspor kaybetmesi hâlinde üst sıralardan uzaklaşacak ve sezona hedefsiz devam etme durumunda kalacaktı. Oynanan oyun bir tarafa koyarak düşünürsek alınan üç puanın arabam.com Konyaspor’a yeniden mücadele motivasyonu oluşturacağı beklentisi de değerli kılıyor. Şu da var ki kazanılan puanların oyunun düzelmesine etki etme ihtimali yüksektir. Selam ve dua ile…  

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English