Son Dakika Haberler

Kemal Soylu

Kemal Soylu

​Hayat öpücüğü

22 Sunday 2013

Sabırların taştığı ve teknik direktör "gitti gidiyor" seslerinin yükseldiği bir dönemde Torku Konyaspor'un Gençlerbirliği karşısında aldığı galibiyet, adeta hayat öpücüğü oldu.

Yeşil beyazlı ekip, belki de bugüne kadar oynadığı geride kalan dört karşılaşmada ortaya koyduğu oyundan daha vasat bir oyun ortaya koymasına rağmen, kazanmasını bildi.

Konya'daki ayaklı gazeteler arasında, daha ligin ilk maçından beri "Uğur Tütüneker gidecek, yerine falanca gelecek" gibisinden teknik direktör değişikliği konuşuluyor.

Bursa'dan Trabzon'a, Eskişehir'den Kayseri'ye kadar bir çok takımın ligdeki durumu ortada..  Ama o takımların hiç birinde, teknik direktör değişiklikleri daha ligin başında gündeme gelmiyorken, her nedense Konya'da dile getiriliyor.

İşte böyle bir dönemde takımın aldığı galibiyet hem Uğur Hoca'yı, hem de takımı kurtardı.. Eyyamcılar en azından şimdilik sustu.

Gençlerbirliği karşısında izlediğimiz Konyaspor'un oyunundan hiç bir kimse memnun olduğunu söyleyemez. Ancak kazanmasını bildiği içinde,  eleştirisel hiç bir yorum da yapmak içimizden gelmiyor.

Büyük gol ümidi Gekas daha kendini bulamadı.. N'douassel ve Kıbong Mbamba ise hala bekleneni veremedi. Sadece Gençlerbirliği maçında oyuna sonradan girmesine rağmen  Djalma Campos biraz olsun öne çıktı. Anlaşılan  son transferler daha hazır değil..

Torku Konyaspor'un kadrosuna isim olarak bakıldığında hiç de öyle vasat bir takım değil. Yerlisi ve yabancısı hepsi kendisini daha önceden kanıtlamış nitelikli futbolcular.. Allah için yönetime;  "kötü transferler yaptı" diyemeyiz.

3 haftalık yenilgi serisinin ardından, 3 puanla yeniden tanışan Torku Konyaspor'un ilk beraberliğini de Trabzon'dan alarak, futbolda var olan "yenilgi ve yenme" olgusundan sonra, "beraberlikle" de tanışacağından eminim.

Lig daha çok süreçli maraton.. İnişli çıkışlı dönemler yaşanacak. Böylesi dönemlerde, ne yönetimi, ne teknik heyeti ve ne de futbolcuları yıpratmamak gerekir..

***

Tevfik Lav Tesisleri...

Torku Konyaspor'un şuan ki tesisleri Karatay Belediyesi'nin..

Sağolsun belediye burayı yaptı ve Konyaspor'un kullanımına sundu. Ama buranın adı, Konyaspor maçından sonra, memleketi Manisa'ya giderken  elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Konyaspor'un merhum Teknik Direktörü  "Tevfik Lav Tesisleri" dir..

Ancak bu tesislerin Tevfik Lav Tesisleri olduğunu belirten dışarıdan görülebilecek  bir tabela bile yok. Bir çok duyarlı sporsever, bunun için bizlere bu soruyu soruyor sürekli.

Kulüp yönetimine duyrulur.

 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English