Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Hatalar Sonucu Belirledi

22 Ekim 2019
Konyaspor belki de sezonun en şanssız maçını oynadı. Yıllardır sahalarda görülmeyen ve hatta yıllarca görülmeyecek, unutulmayacak bir hatayla maça başladı. Serkan’ın hatası Konyaspor’u tüm maç 1 kişi eksik oynamaya mahkum kıldı. Bu pozisyondaki hatalar zincirinin şaşkınlığını üzerinden henüz atamayan Konyaspor bir de Ertuğrul’un kaleye geçmesi ile kurdurduğu baraj hatası ve yanlış yer tutması yüzünden yediği golle bir de maça 0-1 geride başlamış oldu.

Bu dakikadan sonra tamamen şaşkın olan Konyaspor 15 dakikalık periyot da ikinci hatta üçüncü golü bile kalesinde görebilirdi ama biraz şans biraz Yeni Malatyaspor oyuncularının bireysel beceriksizliği sayesinde skor 0-1’de kaldı. 15. Dakikadan sonra ise tam bir Konyaspor baskısı vardı oyunda. Bir kişi eksik oynamanın vermiş olduğu dezavataja rağmen rakibini adeta sahadan silen Konyaspor önemli birkaç pozisyona da girdi. Ancak tamamen oyun planı bozulan ve oyun içinde maçın gidişatına göre bir plan çizilen maçta haliyle bazı şeylerde eksikti.

Hücum ederken stoperlerin yanına gelen Jevtovıc hücuma hiç destek veremeyince topu üçüncü bölgede tutamadık. Takımın pas organizasyonun da başrolü oynaması sebebi ile de gerekli pas organizasyonları yapılaması takımı hücum yönünden eksik bıraktı. Ömer Ali ve Skubic’ın kanatlarda 3-5-2 sisteminde kanat bek olarak oynaması ve sürekli git gel yapması onları hem çok yordu hem de defansif zafiyete sebep oldu. Guilherme-Fofana ikilisi kanatlarda ki boşluklarda ki çok iyi değerlendirerek Konyaspor kalesinde tehlike yarattılar. Orta alanda merkezde tek kalan Jonsson ise oyunun yükünü o bölgede tek başına üstlenmeye çalışınca orta saha kurgusu olarak da oyundan koptu Konyaspor. Ancak ilk yarıda rakibine skor haricinde bariz üstünlük kurmuştu Konyaspor ve bunu ikici yarıda devam ettirmek için sahaya çıkacaktı.

Bunu sadece tabi Konyaspor cephesi görmemişti. Sergen Yalçın takımını ikinci yarıya öyle bir çıkardı ki beş dakikada kalesinde üç pozisyon veren Konyaspor gene bir hata ile ikinci golü yedi ve maçta tamamen hakimiyeti kaybetti. Bu dakikadan sonra her iki takımın oyuncuları da kabulleniş içerisine girdi. Maçın ilerleyen bölümlerinde Ömer Ali’nin kaçırdığı net pozisyon dışında atağı dahi olmayan Konyaspor sahadan 0-2 mağlup ayrıldı ve adeta hatalar zincirine kurban gitti.

Maçın bu skorla bitmesinde daha önemli detaylar vardı maçta. Bunlardan en önemlisi belki de yedek kulübesinin yetersiz oluşu olarak göze çarptı bu maçta. Oyuna giren oyuncuların oyuna hiç katkı vermemesi bunu gene kanıtladı. Bu maçtan sonra kesinlikle Serkan’ın yanında olmak gerek. Sezonun daha sekiz haftası bitti. Gelecek haftalar için Konyaspor’un en önemli silahlarından biri olacak olan Serkan’ın bir an önce bu maçı, bu hatayı unutması gerek. Sonuç olarak Konyaspor sadece üç puan kaybetmiş olsun geriye kalan haftalarda bu hatalar tekrarlanmasın ve oyuncular maça tamamen konsantre olarak çıksın.

Futbol hatalar oyunudur. ( Jurgen Kloop )

Saygılarımla…

nbsp;

nbsp;

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Hakan

    Yedek kulübemiz çok zayıf.Bu çok açık ortada.Hamle yapacak oyuncu yok.Genç futbolcular çok tecrübesiz.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English