Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Hareketlenen oyun

06 Sunday 2019
Sezon başında herkes tarafından eleştirilen Konyaspor Kasımpaşa ile oynanan müsabakada adeta herkese gövde gösterisinde bulundu. Sezonun ilk maçları ile birlikte kendi oyun düzeninden taviz vermeyen ancak takım içindeki birkaç problemden ötürü adeta hiçbir şey oynamayan bir takımmış gibi yerden yere vurulan yeşil beyazlı ekip haftalar ilerledikçe gerçek kimliğini göstermeye başladı.

Kasımpaşa maçı öncesi genel görüş Konyaspor’un kapalı bir oyun sergileyeceği ve gene defansif bir oyun sergileyeceği yönündeydi. Ancak Aykut Kocaman takımın altı haftadır en aksayan yönü olan üçüncü bölgede oyuncu değişikliğine gitti ve net bir santrafor olmadan sahaya çıktı. Bu takımın ilerde bir nebze olsun top tutmasını engelledi ama takım hızlı ataklarla hücuma çıkabildi.

Mılosevıc - Ömer Ali – Shengelia – Miya dörtlüsünün sürekli yer değiştirmesi ve hareketli oyun sergilemesi sonucu Kasımpaşa defansı hep zor anlar yaşadı. Nitekim ilk golün gelişiminde atılan çapraz koşular sonucu defansif anlamda zaafa düşen Kasımpaşa Ömer Ali’yi kaçırdı ve gol geldi. Golden hemen sonra Konyaspor afalladı Kasımpaşa yüklendi ama topta Konyaspor’u sevmiş olacak birkaç şanslı pozisyon atlatıldı. Burada dikkat çeken nokta Konyaspor bu dakikalarda ( ilk gol 19. dakikada geldi ) deplasmanda öne geçince nasıl reaksiyon vereceğini bilememesi oldu.

Golden sonra Kasımpaşa’nın baskısını kırmak çok önemliydi. Bununda en temeli ya ileriye götürülen top orda kalacaktı ya da sürekli ve seri pas yapılarak Kasımpaşalı oyuncular topun peşinden koşturulacaktı. Böylelikle Kasımpaşa takımı yorulacaktı ama bunu yapamadı Konyaspor on dakikalık periyotta. Ancak on dakikalık bir periyottan sonra oyunu normal düzeyine tekrar getirmeyi başardı. Önemli olan nokta rakibin hemen reaksiyon vermesini engellemekti ve bir şekilde bunda da başarılı olunmuş oldu. İlk yarının son dakikalarında yine ileride ki dört oyuncunun topla olan hareketleri ve attıkları koşular skorun açılmasına sebep oldu. Serkan’ın yediği golü ise tamamen şansızlık olarak nitelendirmek bu maç özelinde doğru olacaktır.

 İkinci yarıda ise Kasımpaşa’nın risk alması Konyaspor ise kazanılan toplarda hızlı ve iyi çıkması sonucu tehlikeli ataklar meydana geldi. Nitekim dördüncü gol yine hızlı bir atakta Mılosevıc’in düşürülmesi sonucu penaltıdan geldi. Bu dakikadan sonra ise Konyaspor attığından daha fazlasını kaçırdı.

Gel gelelim Konyaspor’un bu maç neden bu kadar üretken olduğuna… Konyaspor ilerde hareketi kısıtlı olan bir takımdan bu maçta ilerisi tamamen hareketli bir takıma evrildi. Bunun sonucunda çıkılan her atak rakip için tehlike arz etti. Ancak ilerde top tutma problemi hala devam ediyor. İlk golden sonra şans Konyaspor’dan yana olamasa belki burada başka şeyler yazılmış olurdu.

Bajıc’ın ise bu maçtan sonra iyice bir düşünmesi gerekir. Santrafor olarak altı maça çıkan ve sadece bir gol atabilen bir oyuncunun maç 1-4 olduktan sonra bile oyuna alınmaması hele ki oyunda bir santrafor yokken oyuna alınmaması onu için gerçekten düşündürücü olsa gerek.

 Saygılarımla…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English