Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Hakem Takdiri İle..

25 Tuesday 2018
Sezonun ilk yarısının son maçını Akhisar deplasmanında yapacak olan Konyaspor’un üst sıralar için iddiasını sürdürmek adına fırsat maçıydı. Beklentim Konyaspor’un galip geleceği yönündeydi.
 
Maça iyi başlayan ilk on beş dakikasında topa ve oyuna hükmeden Konyaspor vardı. Maçın başında Konyaspor’un öne geçme fırsatını Akhisar defansı topu çizgiden çıkararak önlüyordu.
 
Sonraki dakikalarda oyundaki etkinliklerini artıran zaman zaman üstünlük kurduğu dakikalar yaşayan Akhisar oyununu izledik. İlk yarının son bölümlerinde biraz daha hareketlenen Konyaspor vardı.
 
Sahada gerçekleşen oyunun temelinde gol yememeyi öncelikli kılan iki takımında defansta kalabalık kalması vardı. Buna kanatlarda alınan önlemler de eklenince pozisyon üretmenin zorluğu iyice artıyordu. İlk yarıda oyunu Konyaspor kendi sağını, Akhisar kendi solunu kullanmaya çalışması ve bunlara alınan defansif önlemler eklenince tek kanada sıkışmış, üretken olmayan bir oyun gerçekleşiyordu.
 
Oyunun şeklini değiştirebilecek şey atılacak bir goldü.  Bunun için Konyaspor büyük bir avantaj yakalamıştı. Bu avantaj oluşan penaltı idi. VAR’ın da devreye girdiği bu pozisyonda hakem görüntüleri izlemesine rağmen net penaltıyı vermedi. Bir penaltı daha nasıl olmalı? Hakemin penaltıda ki kıstasları nedir? Hayli merak konusu olacak durum.
 
İkinci  yarıda Konyaspor topu istediği gibi ileriye taşıyamazken rakip kalede etkili olacak pozisyonlar üretmenin çok uzağındaydı. İlk yarıda tek kanada sıkışan oyun Akhisar takımının kendi sahasından uzun ve isabetli paslarla çıkmaya çalışması ile daha farklı bir görüntüye büründü. Bu uzun toplarla Akhisar, Konyaspor’un orta sahada üstünlük oluşturmasını önüne geçiyordu. Bunu yaparken defansını kalabalık tutması ile Konyaspor’a geniş alanlar bırakmayarak Konyaspor’un kaptığı topları ve ayağındaki topları istediği gibi kullanmasının önüne de geçerek kalesinde oluşacak tehlikeli pozisyonların önlemini alıyordu.
 
Konyaspor’un etkili olamamasındaki sebeplerin başında rakip takımın Ömer Ali, Jahoviç’e aldığı önlemler ile kanatlarda aldığı önlemleri söyleyebiliriz.  Jahoviç’in arkadaşları ile aynı fikirde olamayıp yanlış yerlere koşusu veya arkadaşlarının Jahoviç’e göre oynayamaması ile Jahoviç’in topu aldıktan sonra hiçbir şey üretememesi Konyaspor’u ofansta etkisizleştirdi. Ömer Ali’nin istediklerini yapamaması, kanatların etkili kullanamayışı, yaptığı kurtarışlarla çok iyi performans sergilemesine rağmen kaleci Serkan’ın topu sürekli oyuna kötü sokması ve topu geriden oyuna oldukça iyi başlatan ve savunmadaki yıldırıcılığı ile rakibi etkisizleştiren Diagnenin yokluğu Konyaspor ataklarının doğru şekillenmemesindeki etkenlerdi.
 
Tüm bunların yanında ileride hava toplarını sürekli rakibin aldığı, fiziksel anlamda Konyaspor’un etkisizleştiği oyunlar oluşurken Yatabare’nin oyuna çok geç alındığını düşünüyorum.
 
Bütün bunlara rağmen oyunun şeklini değiştirecek, sahadan galip ayrılmayı başaracak Konyaspor vardı sahada. Buna engel olan, hatta set ören etken hakemdi. Vermediği penaltı bir yana faullerdeki hatalı kararları ile sert oynayarak oyun hakimiyeti oluşturmaya çalışan, Konyaspor’un atak etkinliklerini sertlikle önleyerek oyununu bozan Akhisar’a çaldığı veya çalmadığı düdüklerle yardım eden hakem yönetimi maçın sonucunun böyle oluşmasındaki birinci etkendi.
 
Böyle bir oyunda hakem faktörünü dışarıda tutarak gerçekleşen oyunu yorumladığımda yakaladığı oldukça net iki pozisyonu kullanamayan, oldukça tehlikeli noktalardan üç duran top kullanan Akhisar takımının galibiyeti çok güçlü olasılıktı.
 
Alınan bir puan tatmin edici gibi gözükmese de üst sıralara oldukça yakın konum alan Konyaspor için ikinci yarıya iyi bir ivme ile başlanırsa üst sıralarda yer alma fırsatı hâlâ güçlü bir şekilde devam ediyor.
 
Selam ve dua ile.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English