Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Hakem kararı ile...

10 Friday 2020
Öyle bir sezon yaşanıyor ki garipliklerle dolu. Kalan dört maç içinde ligde kalmak adına Konyaspor’un mutlak kazanması gereken bir maç. Kağıt üzerinde rakipleri beklenmedik puanlar kazanırken, galibiyet Konyaspor için çok daha önemli hale gelmiş.

Konyaspor iyi de başladı maça aslında.  Maçın başlarında bulduğu gol ile galibiyet alabileceğini de gösteriyordu. İkinci golü de bulabileceği pozisyonları basitçe harcama alışkanlıklarını tekrar eden Konyaspor vardı sahada.

Kalesinde iyi performans sergileyen Ertuğrul galibiyet için ümitlendirse de ikinci yarı gol yememeyi düşünen, topu daha çok rakibine verip savunma ağırlıklı oynayan bir Konyaspor vardı.

Rakibinin arka boşluklarına sarkmayı, kontratak oynamayı sezon başından beri bir türlü beceremeyen Konyaspor oluşturabileceği tehlikeli atakları gerçekleştirme beceriksizliklerini yine tekrar ediyordu.

İkinci golü atsa maçın kontrolünü eline alacak Konyaspor’un olmadık hatalarla gol yeme özellikleri düşünüldüğünde önde olan Konyaspor için maçın olumsuzlukla sonuçlanma olasılığının yüksekliği de bir kenarda duruyordu.

Maçın son dakikaları geldiğinde Konyaspor’un gol yemeden bitirmesi gerekliliği canlı bir mücadele gerektiriyordu. Oyuncu değişiklikleri ile daha canlanan Gaziantep FK olurken Konyaspor’da düşüş yaşanmaya başladığı görülmeye başlandı.

Her şeye rağmen attığı golü koruyarak galibiyet alınabilir miydi? Buna Konyaspor iyice yaklaşmıştı aslında. Fakat ortaya bir hakem çıktı. Gaziantep FK futbolcuları bastırdı. VAR hakemleri devreye girdi ve Konyaspor için kötü sonun başlangıcı devreye sokuluyordu.

Ceza sahası içinde rakibini karşılamaya çalışan Volkan’ın ayağından seken top eline dokundu. Vücuttan sekerek ele gelen toplar penaltı olmaz. Bu kuraldan dolayı Konyaspor’a verilmeyen penaltılar hafızalarımda. Hakem VAR’a gittiğinde  penaltı vermeyeceğinden çok emindim. Çünkü net bir şekilde penaltı değildi. Ayaktan sekerek topun ele geldiği bariz belliydi.

Ama penaltı kararı çıktı. Verilecek kararın Konyaspor aleyhine de olsa verilmeyeceğine inandığım pozisyonun göre göre bu şekilde değerlendirilmesi fazlasıyla düşündürücü. Bu net bir şekilde Konyaspor’a karşı alınmış bir tavır. Konyaspor’a karşı böylesi skandal hatalara çok sık rastladığımız bir skandal hata bir kez daha kendini gösteriyordu. Bu karar karşısında hakemlerin adaletten uzak karar verdikleri çok açık. Daha ilerisi hakemin Konyaspor’un hakkındaki niyetinin sorgulanmasıdır. 

Her ne olursa olsun Konyaspor’un işleri buraya getirmemesi için önüne çıkan fırsatları harcaya harcaya bugüne gelmesi, bugün de son fırsat gözüyle baktığımız fırsatın niyeti sorgulanacak bir hakemin adaletten uzak kararına teslim edilmesi nasıl açıklanır bilemiyorum.

Konyaspor’un hakkının korunması adına gerekeni yapması gereken kişilere bir söz edemiyorum. Onları bir söz söyleyecek değerde de görmüyorum. Yıllarca Konyaspor harcandı onlar seyrettiler. Şimdi yine seyrediyorlar. Gelecekte de bu hep böyle olacak. Değişmeyecek… 

Kalemi kırıldığını gördüğümüz bir Konyaspor… Adaletsiz futbol ikliminde yine garip kararlarla heba edilen bir Konyaspor ve Konya şehri var. 

İşler çok zordu. Şimdi çok daha zorlaştı. Sezon başı hedefi ile gelinen noktada olmanın pek çok sebebi var. Bu olumsuzluğun birinci sorumlusu olan futbolcular çözerse çözecek… Konulan hedef ile gelinen nokta onur kırıcı olsa gerek. Futbolcular için onur,  haysiyet meselesi gördüğüm bu duruma nasıl bakıyorlardır bilemem.  Ligde kalmak için 36 puanın yeteceğini düşündüğüm puanı toplayacak onur ve haysiyetine düşkün futbolcular olduğuna inanmak istiyorum.

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Hasan

    Sükürler olsun seneye ptt de maclar kazanacagiz

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Rauf

    Sezon başında yapılan hataları görmezsen şimdide hakem kararıyla yenildik diye yazı yazmak zorunda kalırsın Mehmet kardeş.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Mozturk-72

    Sivas onunu gelene puan dagitiyor.Bizim sahada son dakika da beraberlik yapiyor.Bence seneye tekrar cikmak icin kollari ona gore sigamak lazim.Bu futbolcular mi Basaksehir Trabzon u yenecek

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Hasan

    Konyaspor ligde kalacak futbol olmuyormu önce ony sorgulamak gerekir bir gol atıp üstüne yatmaya çalışarak maç kazanılmaz.Bu oyunu sivasa da gençlerbirliğine de oynadılar kaybettiler.Rakibi kendi ceza saha içinde karşılamaya çalışırsan olacağı bu olur.Konyaspor göl attıktan sonra defans yapıyor bunu da beceremiyor.Kısacası konyaspor bu ĺigde kalacak oyunu oynamıyor.Ama hala ümit var yeter ki konyaspor iyi oynasın ortada 9 puan var

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Kazım

    Bu takımın gücü bu kadar kardeşim sen bu takımdan ne bekliyorsun. Hata sezon başında yapıldı. Bu takımı kimler kurdu? Yönetim ve Aykut Kocaman kurdu.Bu transferi onlar birlikte yaptılar ve Konya spor kamuoyu da bunu destekledi. Aykut Kocamanı kim getirdiyse suçlu onlardır.Aykut Kocamanın ağzına kimler baktıysa suçlu onlardır. Bu takımı onlar düşürüyorlar.Bu kadar net.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English