Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Güzelliklerle Dolu Bir Sezon Olsun

23 Monday 2021
Sezonun ikinci maçında Başakşehir ile karşılaşacak olan Konyaspor, tarihinde 1989 – 1990 sezonunun ilk iki haftasındaki en iyi başlangıcını tekrarlama fırsatı yakaladı. Bunun için galip gelmesi gerekiyor.

Maçın gidişatını belirleyecek etkenlerden biri de hangi Başakşehir’in  sahada olacağıydı. İlk hafta Alanya karşısında ilk yarıda çok kötü performans sergileyen mi yoksa ikinci yarısında daha iyi performans sergileyen mi?

Her ne şekilde olursa olsun galip gelecek Konyaspor’un ilerisi için önemli olguların temelinin atılacağı, önemli kazanımların elde edileceği bir sonucu getirecek olmasından dolayı önemi fazla bulduğum bir müsabaka olacak. 

Maça her iki takımda dengeli olmayı önemseyerek başladı. İlk yarıda istediklerini daha iyi yapabilen, önde baskıyı önemseyip rakibinin etkili oyununa engel olan, sahaya doğru yerleşen, kanatları etkili kullanan, rakip kalede daha etkili olup rakibine kendi kalesinde fırsat tanımayan Konyaspor vardı. 

Ta ki ilk yarının sonunda kendi kalesi önünde paslaşmayı abartan ve topu kaptırarak savunma dengesi bozulan bir Konyaspor oluşuncaya kadar. Başakşehir, Konyaspor’un da ikramıyla yakaladığı ilk fırsatı üç deneme ile gole çevirdi. İlk yarıda sahadaki oyunun karşılığı olmayan bir skor oluştu. Bu sonucun oluşmasının fırsatını veren de Konyaspor’un kendisiydi.

İkinci yarıya daha istekli ve daha etkili başlayan Konyaspor vardı. Maçı kazanmak istediğini sahaya yansıtan belirgin bir arzu ile mücadele eden Konyaspor vardı. Bunun da sonucunu ikinci yarının başlarında Çekici’nin uzaktan ve çaprazdan etkili vuruşuyla oluşan izlemesi zevkli gol ile aldı. 

Oluşan beraberlikten sonra dengeli oyun oynama isteğinin arttığı, her iki takımında daha düşünerek oyun kurmaya çalıştığı, pasların daha ölçülerek biçilerek atıldığı oyun oynanırken Başakşehir, yaptığı üç değişiklikle oyunda üstünlüğe ele geçirip Konyaspor kalesinde daha çok görülmeye başladığı dakikalar oynanıyordu.

Maçın görünümünde sonucu değiştirmeye yakın taraf Başakşehir gözükürken maçın son dakikalarında Bytyqy’nin pas niteliğindeki ortasını Çikalleshi iyi değerlendirerek galibiyeti getiren golü attı. Kalan dakikalarda Serdar’ın hızlı çıkışına diğer arkadaşları da eşlik etse bir gol daha bulunabilirdi.

Hatayspor’da yakaladığı başarı ile dikkat çeken İlhan Palut süper lige geldiği ilk takımla istediklerine ulaşamamasından sonra Konyaspor’a gelirken arzuladığı ortamı oluşturabilme fırsatı yakalamış gözüküyor. Klasik Konyaspor görüntüsünden uzak daha hızlı atağa çıkabilen, pozisyon zenginliği oluşturabilecek,  alternatifli kurgular oluşturabilecek bir yapının inşa edilme çabalarını İlhan Palut dokunuşu olarak görüyorum. Bunu yaparken takımın en güçlü yanı olan defansif yapıyı koruyarak yapması oluşturulacak yapıyı daha değerli kılıyor.
İlk hafta sol kanat çalışırken sağ kanat işlememişti. Kanattan yapılan ortalar ise etkisiz kalmıştı. Bu maçta her iki kanatta verimliydi ve ortalar etkiliydi. İçerdeki futbolcular etkili şekilde topla buluşturuldu. Fakat bu ortalar özellikle Mpoku ile heba edildi.

Konyaspor’daki oyunun iki önemli aktörü var: Amir ve Çikalleshi… Amir oyunun liderliğini yaparak, doğru yerlere topu aktararak, attığı isabetli paslarla oyunun doğru işlemesini sağlayarak oyunun doğru ve hızlı gelişmesini sağladı. Özellikle isabetli uzun topları oyunda işleyişi kolaylaştırıyor.Attığı goller bir yana yüksek eforla gücünü sahaya en yüksek noktada yansıtan, yaptığı preslerle rakibi yıpratan ve rahat oyun kurdurmayan, topu kaybetmeyip sürükleyerek takımın gücünün korunmasını sağlayan Çikalleshi takım oyunun işlemesindeki ana aktördü. Üstüne attığı goller çok daha değerli hâle gelmesini sağlıyor.

Alındığında gösterdiği performansı beklemediğim Soner de oyunun dikine oynanmasında ve oyunun hızlanmasında katkı veren bir performans sergilemesi değerliydi. Defansif katkısıyla da önemli işler yapıyor. Kariyerini üst noktalara taşıma gayretindeki İlhan Palut ve destekleyenlerini tatmin edici bir oyun tarzıyla üst sıralarda yer almaya çalışan Konyaspor birbirini tamamlayan ve destekleyen ortak amaçlarda buluşması her iki tarafında birbirine önemli katkı vereceği ortam oluşturdu. Yeter ki önümüzdeki haftaları rehavete girmeden üst noktada önemseyerek geçirelim.

Konyaspor en iyi sezon başlangıcını tekrar ederken önümüzdeki haftalarda sezonların en iyisini yakalamaya aday duruma geldi. Bu olgunun sağlayacağı motivasyon ve alınacak güzel sonuçların oluşturacağı ivme ile güzel bir sezonu yaşama imkanı yakalanmış durumda… Yüzüncü yılda bu imkanın değerini bilip sahip çıkarak güzelliklerle dolu bir sezonu yaşamayı heba etmeyelim.

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Yavuz

    Takım yavaş oynuyor. İleriye daha hızlı oynamalıyız.Kaleci tarafından geride paslaşmalar modern futbolun gerektirdiği sekilde yapılıyor. Rastgele ileriye atmak topun rakibe gitmesi demek. Topu kaptırmak da oyun içinde bir risk.Olabilr.Oyuncu değişikliği için çok bekledi hoca. Takım yoruldu. Özellikle 70.dk.\' dan sonra geriye çekildik ve rakip üzerimize baskı kurdu. Biz beraberliğe razı gibiydik. İkinci gol biraz piyango gibi oldu. Hocanın yedek kulübesinde degistirebilecegi oyuncular varken beklemesi iyi değil. Oyunun gidişatına göre strateji,kurgu ve oyun planı değişikliği yapmalı. Beklememelidir. Kazandığımız için mutluyuz. Tebrikler.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English