Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Güzel Günlerin Habercisi Olsun

19 Saturday 2016
Milli maç için verilen aradan sonra Kasımpaşa galibiyetinin getirdiği olumlu hava ile çıkılacak ilk maçtı. Maçın sonucunu kestirmek güç ve her türlü sonuca açıktı. Gaziantep maçında alınacak galibiyetin Atiker Konyaspor’a büyük katkılar sağlayacağı muhakkaktı.

Geçen sezonda elde edilen sonuçların oluşturduğu beklentilerin altında kalan Atiker Konyaspor’un beklentilere cevap verebilme fırsatı oluşturması anlamında önemli maçtı.

Futbolcuların ayakta kalamadıkları, basit top kayıpları yaptıkları ve topu istedikleri yerlere atmakta zorlandıkları oyunun en önemli nedeni sahanın fazlası ile bozuk olmasıydı. Böyle bir sahada kaliteli oyunun sergilemesi beklenilir bir durum değildi. Puanları alma mücadelesinin verileceği bir maç olacaktı.

Maç başlarken her iki takımda belirgin bir üstünlük sağlayamıyordu. Gaziantepspor’un evindeki maçtan galibiyet alma baskısı, buna karşılık sakin kalmaya arkaya sarkarak gol atma arzusunda olan Atiker Konyaspor vardı. Rakibin ileri ucunu etkisizleştiren Atiker Konyaspor, Gaziantep defansının zaaflarından yararlanmak istiyordu. 

Gelişen güzel bir atakta ceza sahansa oldukça etkili giren Atiker Konyaspor Bajiç ile golü buldu. Görünüşte çarpıp giren bir gol olsa da atağın organizasyonu açısından güzel bir goldü. Bu gol ile daha çok baskı yapmaya çalışan Gaziantep takımı açıklar vermeye başlarken Atiker Konyaspor net iki gol fırsatından yararlanamadı.

İkinci yarıya beraberliği sağlama hatta öne geçme adına çok istekli başladı. Atiker Konyaspor üzerinde oldukça etkili baskı kurmaya başladı.Bu baskılı oyun ile yakaladığı çok net iki gol pozisyonundan yaralanamayan Gaziantep takımı fırsatları kaçırırken direncini de kaybetmeye başlıyordu.

Miloseviç, Bajiç işbirliği ile güzel bir atakla  gelişen ikinci gol maçın şeklini değiştirdi. Artık sahada teslim olan bir Gaziantepspor, topun ve oyunun hakimiyetini tamamen eline alan Atiker Konyaspor vardı. 

Rahat oynayan Atiker Konyasporlu futbolcular pas serileri oluşturarak topa iyice sahip olmaya maçın sonunu getirme mücadelesi vermeye başlamıştı. Rahat oyunda, rahat bir pozisyonda Ömer Ali, Amir’e harika bir pas verirken Amir üçüncü golü atıyordu.

Galibiyette tüm futbolcuların muhakkak katkıları var. Bu galibiyette Serkan ve Skubiç’in hatası ile oluşan pozisyonda  çok müsait pozisyonda olmalarına rağmen Ali Turan’ın  verdiği mücadele rakip forvetlere gol atma imkanı vermemesi galibiyeti getiren asıl unsurdu. Bu pozisyon hem maçın kırılma noktası hem de Gaziantep takımının direncinin düşmesinin sebebiydi.

Atiker Konyaspor, bu galibiyetle üst sıralarda yer almak adına, potansiyelini yakalamak adına büyük bir adım attı. Ama sadece bir adım. Bunun için önümüzdeki maçlarda uzun galibiyet serisinin oluşturulması gerekiyor. Bu galibiyet uzun seriler adına güçlü bir inanç ve güven oluşturacaktır.

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English