Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Gün Olur Kale Direği Maç Kazandırır

02 Saturday 2023
Sezona iyi başlayamayan Başakşehir'in bu durumu sahaya nasıl yansıyacağı maçın gidişatını belirleyecek etken olarak görüyordum. Kazanamamanın getirdiği baskı ile yüksek motive oynayabilirler veya stresi ile Konyaspor için fırsat da oluşturabilirlerdi.

Maç dengeli güçlerin, risk almaktan uzak garantici anlayışa sahip pas düzeni ve oyun anlayışıyla pozisyondan dolayısıyla üretkenlikten uzak sıkıcı bir görüntü ile başladı ve ilk yarı boyunca devam etti.

Bir an içinde maçın tersine nasıl işlediğini gördük. Konyaspor ceza sahasında karambolümsü gelişen oyunda Ahmet Oğuz'un topu dışarı atma maksatlı şutu kale direğine çarparak dönerken top Michalak'ın önüne açık alanda atılan pasa dönüşünce Konyaspor'un Michalak ile yakalayabileceği güçlü yönlerinden biri gerçekleşiyor ve bu yönü etkisizleşririrken kural dışı harekete başvuran Başakşehir kırmızı kartla eksiliyordu. Ahmet Oğuz'un şutu gol olsa başka direkten dönünce başka olgular oluşturdu. Konyaspor'un maçtaki hakimiyetinin artmasını sağladı. Konyaspor'un maçı kazanmasındaki en büyük etken de bu tersine işleyişti.

Gol beklenmedik organize paslaşmalar ile geldi. Cikalleshi ve Guilherme'nin paslaşmalarında Cikalleshi'nin çaprazdan sert şutu rakip futbolcunun ayağına çarparak gol oldu.

Golden sonra risk almayan garanti paslarla topun kendi ayağında kalmasını isteyen Konyaspor'a karşı sahasında bekleyip kaptığı toplarla hızlı ataklar geliştirerek Konyaspor'u az adamla yakalama çabasındaki Başakşehir vardı. Bu fırsatları veren Konyaspor da vardı fakat Başakşehir sonuca dönüştüremedi.

Beğensekte beğenmesekte ilk dört haftanın en iyisi Cikalleshi... İstatikler de bunu söylüyor oyun olarak en yüksek katkıyı veriyor. 

Guilherme ilk dört haftanın en iyilerinden... Calvo iyi ki var. İleriye en iyi en anlamlı pası atabilen futbolcu. Kaleci Bernardoni çok iyi performans segiliyor. Uğurcan'ı da beğenerek izledim.

Muriç ve Michalak iyi izlenimler bıraktılar. Moreno sonradan girmesine karşın bendeki en büyük hayal kırıklığı oldu.

Teknik ekip için yine diyeceğim yine genç oyuncu oynatmadılar. Bu yönde artık cesur olmalarını bekliyorum.

Gün olur kale direği maç kazandırır. Ama önemli olan bilerek ve oynayarak kazanmaktır. Haftaya Rize maçını kazanmak için iyi oynamaya ve yüksek mücadeleye fazlasıyla ihtiyacımız olacak..

Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English