Son Dakika Haberler

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

​Gölgesi yeter

20 Haziran 2022
Seni heyecanlandıran, değer verdiğin bir topluluğa giderken ya da bir iş görüşmesine ne giyeceğine karar veremezsin ya; birini çıkartır, diğerini giyersin, seni özel görmelerini istersin ya da evine sevdiğin insanlar geldiğinde ne yapacağını şaşırırsın; her bildiğin yemeği onlara tattırmak istersin ama yinede az oluyor gibi gelir. Yapamadığında aklın kalır. İşte öyle bir şey…

Sol yanımıza oturanları anlatırken kelimeler hep eksik, hep çaresiz gibidir. Kurduğumuz hiçbir cümle onlarla olan anılarımızın, ruhumuza dokunuşlarının tam ifadesi olamaz. Trafikte giderken birkaç kez bazı arabaların arka camında gördüğüm bir yazı var: " Babamın gölgesi anamın duası yeter."

Onlar yani anne- babalar dünya yolculuğumuzda sol yanımızın en uzun süreli sakinleri. Sadece kromozonlarımıza değil ; ahlakımıza , bakışımıza, gülüşümüze tesir ederler. Ben " Baba çınar gibidir” sözüne erişmiş şanslılardanım. Şanslıyım; hâla gölgesi üzerimde. Arkama hiç bakmadım; biliyorum ki hep orada, benim yürüyüşümü izliyor. Hiç alnınızdan öpüldünüz mü? İki kaşın arasının sahibi babalardır… Orada; iki kaşın arasında, karanlık basınca çalışmaya başlayan ve sana mutluluk, huzur, uyku veren hormonları üreten küçücük epifiz bezini harekete geçiren bir öpücüktür bu. Manası:
-"Ben buradayım, ruhunla bedenin arasındaki tüm köprülerinde seni desteklemek, alkışlamak, karanlık bastırsa dahi hep sevmek için. ..Ben şanslılardanım dedim; babam benim "biraz daha ömrü olsun, onun saltanatında olayım, gülen gözlerinde şifa bulayım” diye dua ettiğim.Bilirim ki; bir de babası sancı olanlar var. Çocuğunun hayat imtihanlarında yanında olan değil, kendisi başlı başına imtihan olan, yol gösterici değil yoldan çıkarıcı. İşte onlara en büyük duam… Onlar; o evlatlar hayatta başarılı olmak zorundalar, mutluluğu tatmak, yaşamak zorundalar.

Babaları onlara bir yol gösteren olmadığına göre kendileri doğru yol olmalı, bir çınar gölgesi olmadığına göre kendileri muhteşem bir gölge olmalı. Hayalini kurdukları her güzelliğe erişmeli .Ah! bir de” keşke”ler var. Babası ile erkenden vedalaşanlar. Belki bir kez bile o "baba” sözcüğünü muhatabına kullanamayanlar. İşte bütün babaların duası da onlara…Bizlere bir sıkıntı olmasın, huzurlu uykularımız kaçmasın, bayrağımız inmesin, vatanımız ah! görmesin diye kendi ocaklarını söndüren, evlatlarını babasız bırakan, okyanus yürekli güzel babalar… Arşa açılan her elin avucunda size ve evlatlarınıza giden bir dua var.Babalar dünya sebebimiz, ahiret nimetimiz, sol yanımızın attığı müddetçe daimi sakinleri. Tüm dualar sizlere…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English