Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Golden Sonra Sevinmek Yasaklansın

04 Sunday 2016
Lige çıktığı ilk sezonunda hedeflerine uygun ritimde devam eden bir takımdı Alanyaspor… Hedefleri daha üst sıralar olan Atiker Konyaspor’un amacı ise galibiyet olmalıydı. Oturmuş oyun düzeni ile ne yapacağı belli olan Atiker Konyaspor karşısında Alanyaspor’un göstereceği performans belirleyici olacaktı.

Alanyaspor için hem önceki maçlar hem bu maçlar için ileri uçta yer alan futbolcuları ve ofanstaki performansı oldukça iyi defansta basit hata yapma ihtimali fazlası ile yüksek bir takım tarifi yapmak mümkün… Atiker Konyaspor için en akıllıca olanı ise topu kendi sahasından uzakta, Alanyaspor defansına yakın tutmak olabilirdi.

Maçın başlangıcında her iki takımda rakibinin üzerine gitmeye çalışsa da daha etkili pozisyon üreten, gole daha yakın pozisyonları bulan taraf Alanya takımı idi. Etkili pozisyonlar üretemese de Atiker  Konyaspor’un imdadına Alanyaspor defansı yetişti. Kaleci ile başlayan hata araya Bajiç’in girmesi, yine kaleci Haydar ve Berkan’ın uyumsuzluğu ve birbirini engellemeleri ile Berkan’ın kendi kalesine attığı  gol maçın Atiker Konyaspor doğru gelmesini sağlayan ilk etkinlik oluyordu.

Gereği gibi uzaklaştırılamayan topu kaparak rakip defansı dengesiz yakalama fırsatını iyi değerlendiren Atiker Konyaspor Bajiç ile ikinci golü bulup tamamen galibiyete gidecek yolun kapılarını aralıyordu.

Çok geçmedi Bajiç garip bir kırmızı kartla ihraç ediliyordu oyundan. İşlerin kökten değişeceği bir karardı. Alanyaspor’un umutların kırılacağı bir durumdan kurtularak yeniden cesaretlenmesine neden olacak bir karar. Maçın kalan dakikaları Atiker Konyaspor adına çok kolay geçecekken çok daha zorlaşıyordu artık. 

Anadolu köylerinde yaşayanlar bilirler bir ailenin düğünü olurken başka bir ailede ölen olursa düğündeki eğlenceler sonlandırılır. Düğünde de cenazede de gerekler yerine getirilir. Düğünde ortada kalmaz, ölüde… Maçlarda atılan bir gol bir takım taraftarının büyük sevinci olurken diğer taraftarların büyük üzüntüsüdür. Ama sevincin en üst noktada yaşanmasına düğer tarafın üzüntüsü engel değildir. Zaten diğer tarafta bunu anlayışla karşılar… Biz burada büyük üzüntü yaşarken siz nasıl sevinirsiniz durumu söz konusu değildir. Kimi sevinecek kimi üzülecektir.

Bütün bunları ayırt edemeyen hakem vardı sahada. Elbette ki sevincini abartan, diğer tarafı küçük düşüren veya rakip taraftara tahrik edici hareketler yapan sevinçler varsa cezalandırılmalıdır. Bajiç’in abartılmamış, çok yerinde ve basitçe bir sevinci vardı.  Rakip taraftarlara yakın tarafta gol olunca rakip taraftarların yakınında ama kesinlikle kötü niyet olmayan… Hatta gol olunca sevinen rakibini hazmedemeyen rakip takım taraftarlarından özür diler hareketlerine rağmen… Gol atan takıma ve futbolcuya sevinmek yasaklanması gerekiyor sanırım bu durumda…

İkinci yarı baskı kuran Alanyaspor’un gol atması kolay olmayacaktı. Garip bir şekilde sert oynamaya başlayan Alanyaspor’un sert hareketleri Atiker Konyaspor’a çalınan basit faullerle desteklenmeye başlandı. Çalınan faul, arkasından kullanılan duran top ve ofsayttaki Taha’nın golü geçerlilik kazandı.

Rakibin sertlikleri ile sık sık sakatlanan Ömer Ali oynayamaz hale gelmiş ve tedavi için  dışarıda, Atiker Konyaspor sahada dokuz kişi, hakem tehditkar, aceleci ve garip tavırlarla Serkan’ı acele etmesi için sıkıştırarak topu kullandırırken top rakipte kalıyor ve defansı dengesizliği üzerine Vukoviç’in anlamsız müdahale etme çabası sonuç vermeyince gelen ikinci gol eşitliği getiriyordu.

Bajiç haksız atılmıştır ama eksik kalmaya çözüm bulunamayışı ve iki farklı skorla önde olmanın avantaj haline getirilemeyişi düşünülmesi gereken bir durum. Bu durumun topun ileride tutulamayaşından kaynaklandığını, rakibin yumuşak karnı defansın rahatsız edememekten kaynaklandığını, söylemek mümkün fakat yine de bu kadar teslim olmamak gerekirdi.

Maçın sonlarına doğru ileri çıkmaya çalışan Atiker Konyaspor gol için fazla ümit vermese de bir gol daha olmalıydı. Hakemi de yendik dedirtecek tarzda ve fazlası ile anlamlı bir gol olmalıydı. Son dakikada yine defans hatası ile oluşan penaltı… Vukoviç penaltı kullanırken izlemek zordu fakat gelen gol güzel bir galibiyet getirdi.

Atiker Konyaspor üst sıralarda yer alabileceğini, yerinin üst sıralar olduğunu, bunu yapabilecek potansiyelinin olduğunu bu maçla bir kez daha gösterdi.

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English