Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Gol yemeden kazanmak daha kıymetliydi

04 Sunday 2022
Yaşanılan olumsuzluklardan Fenerbahçe galibiyeti ile krize dönüşmeden uzaklaşan arabam.com Konyaspor, diğer taraftan bu sezon da üst sırlara oynama adımı atmıştı. Bunun daha gerçekçi bir durum alması için Giresunspor karşısında alınacak galibiyete ihtiyaç vardı. Başka yönüyle de Fenerbahçe galibiyetinden sonra oluşabilecek rehavet çekintisi kendini hissettiriyordu.

Maç başladığında her iki takımda galibiyet alma niyetinde olduğunu gösterse de gol yollarında istediğini yapamayan, atakları istediği olgunluğa ulaştıramayan iki takım görüntüsü vardı. Bu görüntü ile hangi takımın kazanacağı belli olmayan bir mücadele sergilenirken daha çok iki takımında net pozisyon üretmenin uzağında maçta gol olma ihtimali düşük mücadele olacağı bir ilk yarı gerçekleşti.

İkinci yarının başlarında sağ kanatta yapılan organizasyonda rahat durumda orta yapma fırsatı yakalayan Ahmet Oğuz sıfırdan ön direğe etkili orta yaptı. Muhammet iki defans arasından kalecinin yetişemeyeceği noktayı hedef alarak bilinçli bir kafa vurdu ve arabam.com Konyaspor’u öne geçirdi.

Golde Ahmet Oğuz’un sıfırdan etkili orta yapması dikkat çekiciydi. Bunu diğer maçlarda da kullanmak gerek. Fakat sıfıra inen Ahmet Oğuz’un ortası istenilen şekilde sonuçlanmadığında sağ kanat boş kalmasından dolayı rakibin hızlı ve etkili ataklarına karşı oluşacak zaafiyetin önlemi alınarak yapılmalı.

İnatçı, mücadeleci ve takım halinde hareket eden Giresunspor şiddetli bir arzu ile mücadelesini yükselterek gol arayacak olması beklenen bir durumdu. Alacağı risklere karşı daha etkili ataklar yapıp bir gol daha bulma ihtimalini değerlendirmekte çok da başarı gösteremeyen arabam.com Konyaspor için diğer ihtimal gol yemeden maçı bitirmekti. Kaleyi gole kapatmayı daha öncelerken maçın seksenli dakikalarından sonra çok geride kalmak olumsuz görüntü verse de maçı gol yemeden bitirmeye yetti.

Beş haftadır kalesinde gol yemeyen arabam.com Konyaspor olgusunu önemsiyorum. Lig tarihinde ilk beş maç kalesinde gol görmeyen ikinci takım olurken bunun başarısı takım olarak oyunun savunma yönünü iyi yapmaktan kaynaklanıyor. Kaleci Sehiç’in de gol yememek için ayrıca motive olduğunu da gözlemliyorum. Bu olgunun uzunca süre devam etmesinin ilerleyen haftalarda getirisinin olacağı düşüncesiyle gol yemeden kazanmayı ayrıca değerli buluyorum.

Giresunspor Amir’i ve Bytyqi’yi önemsemiş ve önlemler almış. Genelde iki futbolcunun savunmasını kalabalık yapmaya çalıştılar. Özellikle Amir’e önlem alınması durumuna karşılık alternatif işleyiş düzenlemek gerekiyor. Özellikle Soner’in bunu fırsata çevirip oyunu iyi okumasına ve topları etkili boş alanlara yönlendirmesine ihtiyaç var.

Muriç kendi özelliklerine has iki şut pozisyonu fırsatı yakaladı. Kötü diyemeyeceğim vuruşlar yaptı fakat gol olacak kadar da iyi değildi. arabam.com Konyaspor için bir çeşitlilik olacak bu şut etkinliklerine ihtiyaç olacaktır. Gol olmasa da bu fırsatları yakalaması kıymetli… Bir maç olacak ve bu şutlar gol olacak ve maçlar kazandıracaktır.

İkpeazu yine maç kazandırmada katkısını verdi. Bunun yanında takıma alıştıkça ve hazır hale geldiği ileriki haftalarda sadece zaman geçirme özellikleriyle kalmayıp asist ve gol katkısında bulunacağını da gösterdi. Soldan rakip ceza sahasına girip çıkardığı pas inanmayıp gelmeyen futbolcuların bu anlayışı ile boşa gitti. Sanırım bundan sonra inanacaklardır. 

Tarihinde ilk defa maç fazlasıyla da olsa puan tablosunda lider gördüğümüz arabam.com Konyaspor var. Giresunspor karşısında alınan galibiyet önemli bir ivme olacaktır. Asıl ivmelenme yakın haftalarda alınacak sonuçlarla oluşacaktır. Gol yememeyi uzatan arabam.com Konyaspor asıl ivmelenmeyi yakalayacaktır. Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English