Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Gol Sevenleri Tatmin Eden Maç

19 Saturday 2022
Ahmet Çalık sezonunun 26. haftasında ligin yükselişe geçmiş takımlarından Kasımpaşa ile karşılaşacak Konyaspor’da beklentiler galibiyet üzerineydi.

Maça Konyaspor etkisiz başlarken ilk yirmi dakika maçta varlık gösteremedi. Rakip kaleye gitmekte zorlanan Konyaspor maçın başlarında kalesinde gördüğü golle geriye düştü.

İlk yirmi dakikadan sonra oyunda etkili olmaya başlayan Konyaspor rakip kalede etkili olmaya başlarken iki gol bularak devreyi önde bitirmeyi de başardı. 

Öne geçtiği ve iyi oynamaya başladığı maçta Konyaspor’dan galibiyet beklentileri artarken ikinci yarının hemen başında yenen gole hemen karşılık vermesi maçı bol gollü ve eğlenceli hâle getiriyordu.

Sonrasında attığı iki golle öne geçen ve maçta uzatmaların da son dakikalarına önde giren Kasımpaşa hesapta olmayan bir galibiyete çok yaklaşmışken oluşan penaltı ile beraberlikle yetinmek zorunda kaldı.

Hiç maçı seyretmemiş birine maçın skoru söylense büyük şaşkınlık yaşardı. Çünkü bol golün atıldığı ve bol golün yendiği bir skor Konyaspor’un oyun tarzına ters bir durumdu.

Maçı gol seyretmek amacıyla izleyenler için tatmin edici ve zevkli bir maçtı. Atak organizasyonları ve savunma etkinlikleri açısından maça bakıldığında bana göre kaliteden uzak bir maçtı. Her ne kadar sekiz golün atıldığı bol gollü bir maç olsa da atılan gollerin temelinde geliştirilen organize ataklardan ziyade rakip savunma hatalarının oluşu bu düşüncemi destekleyen olgu olarak görüyorum. Maçta gol atmak kadar gol yememekte ana amaçlardan biridir ve bu iki amacında aynı oranda değer görmesi gerekir.

Savunma hatalarını sadece savunma oyuncularına da bağlamak yanlış olur. Olaya Konyaspor açısından baktığımızda ilerde beklenmedik top kayıpları, çabuk kaybedilen toplar ve orta sahanın mücadelede etkin olamayışı savunma oyuncularının sahaya doğru ve güçlü yerleşememesine sebep olurken defans oyuncularını ya hatalı müdahaleler yapmasına yada çevre kontrolünde sorunlar yaşamasına sebep oldu. 

Konyaspor’un savunma zafiyeti yaşamalarındaki bir neden de Kasımpaşa forvetlerinin hızlı ve hareketli olmasıydı. Bu forvetler karşısında dengesi daha kolay bozulan bir savunma yapısı oluştu. Ayrıca Kasımpaşa orta sahayı uzun toplarla geçerek orta sahada yapılacak engellemeleri çabuk aşıp forvetlerine Konyaspor defansına karşı daha güçlü ve daha etkili olabilme olanakları sağladı.

Kasımpaşa karşısında galibiyet beklentileri ile çıkıp beraberlik ile ayrılmak istenmeyen bir sonuç olsa da sezon boyu sürdürülmesi gereken mücadelede çözülmeye neden olmamalı. Ligde liderlik için mücadele edebilme olasılığı olan tek takım Konyaspor. Şartlar çok zorlu olsa da, gerçekleşme olasılığı çok düşük olsa da mücadele etmeye engel değil. Sonuç ne olursa olsun daha çok maç ve puan kazanmak da farklı bir kazanım olacaktır.

Maç içine baktığımızda ileri çıkışlarındaki etkinlikleri ve hızlı forvetlerle nasıl mücadele edileceğindeki çözümü ile çok üst stoper performansı gösteren Abdulkerim… Oyunu organize eden, sürekli doğru ve etkili olacak yerlere pas atan Amir… Mücadele azmi çabası ile bu takımın parçası olma arzusu yüksek Amilton… Hem ofans hem defansta etkili oyun sergileyen ve bu yönde üstün gayret sergileyen Guilherme’yi bu maçta Konyaspor adına öne çıkan oyuncular olarak görüyorum…

Çözülme yaşamadan mücadelesine devam edecek Konyaspor için hangi sonuçla olursa olsun büyük kazanımların elde edildiği bir sezon yaşanacaktır. Selam ve dua ile… 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English