Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Gereken Cevap, Gereken Mercilere, Gerekli Şekilde Verilmiştir...

26 Şubat 2017
           Konyaspor açısından bakıldığı zaman bir maçtan daha öteydi bu maç. Hafta boyunca birçok spekülasyon atıldı ortaya. Ligimizde sanki hiç olmamış şeyler oluyormuş gibi gösterilmek istendi Konyaspor camiasında. Oysaki bozuk para harcar gibi teknik direktör ve  oyuncu harcayan bir lige sahip olduğumuz aşikarken. Her anlamda tam bir irade maçı olacaktı ve öyle de oldu. Ancak kenetlenen bir camia olduğunu herkese birkez daha göstermiş oldu Konyaspor taraftarıyla, yönetimiyle, oyuncusuyla ve tabiki taraftarıyla...

          Bu maça çıkılırken formda, özgüvenini kazanmış ve yeni yüzüyle karşımıza çıkan formda bir Trabzonspor varken tam aksi bir durumda özgüveni yitirmiş, hafta içi sürekli speküle edilmiş ve formsuz bir Konyaspor vardı. Maç bu şartlar altında başladı ve seyir zevki bir hayli yüksek kaliteli bir maç ortaya çıktı. Maçı her ne kadar Trabzonspor’dan daha çok isteyen bir Konyaspor olduysada futbol şansı yanında olmayınca sahadan  puanla ayrılmak zorunda kaldı. Konyaspor açısından bakıldığında kaybedilen iki puan, Trabzonspor açısından bakıldığında ise kazanılan bir puan vardı.

          Konyaspor belkide en iyi oynayabildiği dizilişle sahaya çıkarak değişimin sinyalini daha maçın başında verdi. 4-4-2 dizilişi sayesinde orta alanda daha iyi olan Konyaspor hücumda da sürekli oyuncuların yer değiştirmesi sayesinde pozisyonlara girdi ancak istediği golü bulamadı. Ama belkide bu sezon ilk defa tüm oyuncular bu kadar arzulu ve isteyliydi. Ön alanda baskı yaparak orta sahada rakibinin oyun kurmasını engelleyen yeşil beyazlılar kanatlarda da yardımlaşınca Trabzonspor’a sadece ceza sahası içine uzun top atmak kalmıştı. Geçen haftaların aksine tam anlamıyla her yere koşan oyuncular vardı sahada. Geçte olsa yapılan rotasyon veya atılan kesikler kendini göstermişti.
         
           İkinci yarının ilk dakikalarında bulunan gol bazı şeylerin sinyaliydi aslında. Gol sonrası tüm oyuncular ve teknik ekip çok büyük bir nefes aldı. Ancak bu seferde sahneye Olçay Şahan çıktı. Trabzonspor’a geldiği günden beri çok faydalı olan oyuncu öyle bir asist yaptı ki Rodallega sadece topu boş kaleye göndermek kaldı. Maç boyunca inanılmaz oynayan ve harika kurtarışlara imza atan Onur Kıvrak ise gemisini kurtaran kaptan olmuştu. Bir ara topla oynama oranları %71’e %29 Konyaspor lehineydi ancak Onur ve direkler gole izin vermeyince Konyaspor sahadan puan anlamında istediğini alamamış oldu. Ancak oynanan oyun ve sergilenen dik duruş herkes için tatmin ediciydi. Ama bir şeyi unutmamak lazım. Eğer ki kalan maçlarda da bu maçta olduğu gibi özveri ve gayret gösterilmez ise Konyaspor açısından hiç hoş olmayan günler ile karşılaşılabilir. Artık bu performansı kalıcı hale getirmenin yolu aranmalı.

           Ve çağımızın en büyük icadı pasolig...Çıkış sebebi tribünlerin tamamını değil sadece aykırı davranan kişileri cezalandırmaktı ama malesef olmadı. Geçen hafta maça gitmeyen yaklaşık on bin kişi bile cezalıydı. Gülsek mi ağlasak mı bilemedim ama durum bir hayli ironik. Artık birileri dur demeli ama futboldan alayan birileri yoksa pasolig gider pasokart falan gelir.
           Demem o ki hafta başından itibaren takımla, yönetimle, oyuncularla, taraftarla ve Konya halkıyla beslenen bir grup vardı. Konyaspor ve Konya üstüne düşeni gene yaptı ve kenetlenerek gerekli yerlere, gerekli şekilde, gerekli cevabı vermiş oldu. Bu sebebtendir ki herkese teşekkürü bir borç biliyorum, saygılarımla...
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English