Son Dakika Haberler

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

​GENÇLER

31 Tuesday 2020
Forrest  Gump filminden bir söz kafamda “Her birimiz farklı kadere mi sahibiz yoksa kaderin önünde birer tüy gibi miyiz ya da her ikisi mi .“Dünya yaşı kadar medeniyetler gördü ,olaylara tanık oldu .İki kişi olarak geldiğimiz dünyada sayımız milyarları buldu, tabi milyarlarca da kader yaşandı .Değiştiremi yeceğimiz ,gücümüzün üstündeki olayların müsebbibi biz değiliz .Allah kimi zaman kullarına sahip olduklarını hatırlatmak ,kimi zaman da ne kadar aciz olduklarını gösterip ,dünya hayatını iyi değerlendirsinler diye depremler ,kasırgalar ,tufanlar ,salgın hastalıklar verir .

Bize düşen tüy gibi savrulup gitmeden ,akıl nimeti ile davranmaktır .O yüzden Allah (C.c)hayat reçetemizde “akıl etmez misiniz “sorusunu defaatle sorar.Bu sene üniversite sınavına girecek gençler, Dünyanın tamamını etkisi altına alan bir musibetten dolayı farklı bir deneyim yaşayacaklar .Okullarına gidemeyecek ,dershanelere ulaşamayacak ,hocalarıyla birebir görüşemeyecekler. Bunlar ,hepsi için elbette önemli faktörlerdir ama başarının mutlak parçaları değil .Başarının birinci şartı motivasyondur. Bir işe odaklanmak ve istemek tüm dikkatinizi vermek .İlkokul deneyleri nde yapardık ,ateşin yanması için topladığımız küçük çöp parçalarının üzerine güneşin ışınlarını toplayabilmek için cam parçası tutmayı. Bütün işınlar tek noktada toplanınca kıvılcım olurdu .Şimdi evlerdeyiz .

​Rahatça internetinden ders dinleye bilenleriniz ,çalışma ortamı oluşturabilmiş ,anne baba tarafından desteklenmiş olanlarınız şanslı .Evleri onların sığınağı.Bir de evleri imtihan olanlarınız olabilir .Anne babası kavgalı ,ya da haddinden fazla ısrarlı, okulu bir kaçış olanlar !Ama unutmayalım ki SORUNLAR bizim öğretmenimizdir. Her sorun ,kişiliğimize bir tuğla koyar .Aborjinlerin bir duasını okumuştum “Sana yaşamdaki en küçük zevklerin daha büyükmüş gibi algılanmasına yetecek denli acı diliyorum .“Yaşadığımız bu küresel imtihan bize güzellikleri daha çok görebilmeyi lütfetsin inşallah .Ama bu süreci hangi şartta olursa olsun kendiniz için başarıya çevirmeye odaklanmalısınız .Gençler ;tüm olumsuzlukları kafanızda en arkaya atın. Gerekli tedbirleri alarak ,tamamen amacınıza odaklanın.

Yaşanmış bir olay :

Yolun kenarında yaşayan ve hamburger satan adam zor işitiyordu .Bu yüzden bir radyosu yoktu ,gözleri de bozuktu ,gazete okumazdı .Ama iyi hamburger satardı .Yolun kenarında durup bağırırdı. “Bir hamburger alır mıydınız “Ve insanlar onun sattıklarını alırdı .Ticaretini büyütmek için bir fırın satın aldı .Sonunda oğlu ona yardımcı olmak için üniversiteden geldi .Ama bir şey oldu .

”Baba radyoyu dinlemiyor muydun “dedi oğlu “gazete okumuyor muydun ?büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor .Avrupa’nın durumu felaket bizim ülkenin durumu ise daha kötü “Bunun üzerine adam düşündü .”Eh oğlum üniversiteye gidiyor ,gazeteleri okuyor ,radyoyu dinliyor ,haklı olmalı “Adam ,böylece aldığı etin ve siparişlerin miktarını azalttı ,tabelaları indirdi ve yolun kenarında durmaktan vazgeçti. Satışları bir günde düştü .

”Haklısın oğlum “dedi “kesinlikle büyük bir krizin ortasındayız .”

İnsanları başarısız kılan olumsuz düşüncelerle hayatlarını yönlendirmeleri ve çabalamayı bırakmalarıdır .Hayat yolu devam ederken nice imtihanlar göreceğiz .Nuh’un gemisi nde kiler herhalde en büyük imtihanı biz gördük diyorlardı ama insanlık kaçkez zirveleri ve aşağıları gördü .Bizim amacımız yolun sonunun güzelliği...O zaman yolun kenarını terk etmeyin ve ideallerinizi güzelleştirerek , onlara  sıkı sıkı sarılın.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English