Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Geçen Sezonun Ardından

23 Mayıs 2018
Kabus artık bitti.. Konyaspor için çok az iyi anının olduğu bir sezon geride kaldı. Sezon başından itibaren yapılan yanlışlar ve hatalar sezonun tamamını etkiledi. TFF’nin almış olduğu kararlar, atamış olduğu hakemler ve daha yapmış olduğu bir çok saçmalıkta bunlara tuz, biber oldu. Verilen 5 maçlık cezanın izahı yok ancak bu cezaya tam manasıyla itiraz edemeyen yönetimin bir şekilde izahı yapılabilir.

Sezon başında yapılan yanlış hoca ve buna istinaden kurulan yanlış kadro. Osmanlıspor ile yakalanan muhteşem başarı, alınan sonuçlar ve alt yapıya önem vermesi Mustafa Reşit Akçay’ı bir adm öne çıkardı. Ancak ne Konyaspor’da Osmanlıspor’un mali gücü nede Osmanlıspor’un oyuncu tarama ağı gücü Konyaspor’da olmadığı için bir anda Mustafa Hoca fiyasko oldu. Bunun üzerine bir de TFF eklenince bu macera çok uzun sürmedi. Bir de Mustafa Hocanın her maç sakızı o şekilde çiğnemesi hoş değildi aklımda kalmış bak o kadar kötü bir görüntüydü yani ama olsun kattıkları için teşekkür ederiz.

İkinci hoca seçimi tamamen kimi getirsekte bir an önce bu işi halletsek derken pat Mehmet Özdilek tünelin ucunda belirdi. İstikrar getire bilir, takımı hücum yönünden etkin kılar görüşü hakimdi ancak bunu yapabilecek ne bir oyuncu kadrosu nede bir forvet vardı.  ( İyi yere değindim. ) Yani bir takımda gol atmaktan anlamayan,  beceriksiz ancak bu kadar forvet olabilirdi. Halı saha maçımda eksik adam olsa çağırmam bak o kadar diyorum size. Adeta sezona eksilerde başlamış bir Konyaspor vardı. Mehmet hoca geldi 2 galibiyet aldı. Ama bana göre en çok takıma Beşiktaş ve Başakşehir’den alınan beraberliklerle katkı sağladı ve oda kendi yoluna gitmeye karar verdi. Ama gider ayak Türk Spor camiasına Şenol Güneşin gerçek yüzünü göstermiş oldu. Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

İkinci yarıyla birlikte Konyaspor’da açık bir şekilde düşme korkusu vardı. Bu sebeple maddi yön çok düşünülmeden oyuncu transferleri yapıldı. Takımın kadro derinliği zenginleştirildi ama bu taransferler neden sezon başı yapılmadı bence en büyük tartışma konusu bu ama neyse... Nitekim kadro iyileştirildi. Gol sorunu, saha içi lider sorunu ve en önmlisi takım olgusu sorunu yavaş yavaş  çözülmeye başladı. Ancak bu seferde sezon başından beri sırıtan ama forvetler yüzünden dikkat çekmeyen bir yer göze battı, stoperler. Bu kadar dengesiz adamı istesen o bölgede toplayamazsın işte öyle bi yerdi Konyaspor’da o bölge. Flipovicte sakatlnınca Ali Turan, Selim Ay eline bi mendil al halaya dur öyle bi yer oldu orası. Ama olsun en azından her maç penaltı çalınmadı Konyapor’a bence bardağın dolu tarafı burası.

Mehmet Hoca gidince son hışım kümede kalma mücadelesi veren takımların son umudu Sergen Yalçın ile anlaşıldı. Herkes dediki ‘’Kümede kaldık’’ ama o kadar kolay değildi. Sergen Hoca’nın bence muhteşem bir oyun zekası var bunu kimse inkar edemez. Bu oyun zekasını Konyaspor’da sadece bir kısmını uygulatmaya çalıştı ve bir şekilde aşı tuttu. Takım toplantı silkindi ve kümede kalmayı başardı.

Yukarıda güldük eğlendik çünkü tüm sezon malesef gülemedik. Aslında sezonun özeti yanlış sezon başı planlaması (  getirilen hocadan tutunda alınan oyunculara kadar ), yönetimsel olarak çatırdamaların olması ve TFF’nin Konyaspor üzerinden oynadığı oyun. Ancak bir şekilde bu takım kümede kaldı. Şimdi yapılması gereken 3 şey var

1-Yönetimsel olraka belirsizliğin ortadan kalkması ve yönetimi güçlenmesi,
2-Teknik ekip belirsizliğinin giderilmesi,
3-İyi bir sezon önü çalışması,

bunlar hallolduktan sonra Konyaspor mevcut durumda tekrar bu korkulu rüyayı görmeyecektir. Bu şekilde iyisiyle kötüsüyle bir sezonu daha geride bıraktık. Bu sezondan çok ders alınabilir ama anlayana tabi...
Sürç-i lisan eylediysek affola, yeni sezonda görüşmek ümidiyle saygılarımla...
 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English