Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Galibiyetlerin devamı gelmeli

03 Nisan 2017
 

Fenerbahçe galibiyeti ile moral kazanan Atiker Konyaspor, milli maçlar için verilen arayı kafalar rahat ve özgüvenle geçirirken Bursaspor ile ligin sıralamasına etki edecek bir maç için karşı karşıya geldi. 

 

Maçın başlangıcında rakibini bekleyecek bir Atiker Konyaspor ve daha saldırgan oynamak isteyen, bu maçtan galip gelme arzusunu sahaya yansıtan Bursaspor vardı. Daha maçın başlarında Skubiç’in golü ile öne geçen Atiker Konyaspor için maç tam istediği şekli almıştı.

 

Uzun süreli paslaşmadan sonra yerden seri paslarla rakip ceza sahasına dalan Konyaspor, Bursaspor defansının dengesini bozarken yapılan ortada golü yapacak dokunuş gelmese de rakip oyuncunun yeterli müdahaleyi yapamaması ile önünde kalan topu Skubiç attığı şutla golü kazandırdı.

 

Artık maçın genelinde defansına oldukça dengeli yerleşen bir defans ve defansın önünde Bursaspor’a orta sahayı rahat geçme imkanı tanımayan orta saha mücadelesi vardı. Atiker Konyaspor’un orta sahadaki mücadeleci oyunu defansının daha iyi pozisyon almasını sağlıyor ve defans oyuncularının gelen toplara Bursaspor forvetlerinden avantajlı şekilde gelen müdahale etme fırsatı oluşturuyordu. Bursaspor’un Atiker Konyaspor’un ceza sahasına gönderdiği toplara Konyaspor defansı müdahale etti veya başarısız oldu.

 

Bunlara rağmen Bursaspor’un ikinci yarıda çok net üç pozisyon yakaladı. Aziz Behiç’in çok yakından vuruşunu Serkan ayakları ile çıkarırken, Deniz ve Sercan çok yakından kaleci ile karşı karşıya topu dışarı attılar. Kolay pozisyon üretilemeyen maçta net pozisyonlar harcanıyorsa Bursaspor için mağlubiyet kaçınılmazdı. Başka deyişle Atiker Konyaspor’un galibiyetini Bursaspor’un bu pozisyonlardan yararlanamaması getirdi.

 

Atiker Konyaspor maçın sonlarına doğru yine güzel paslaşmalarla hazırlanan pozisyonda Miloseviç’in köşeye net bir vuruşu ile ikinci golü geldi. 

 

İkinci golden sonra Konyaspor kalesine hızlı gelmeye çalışan Bursaspor ataklarına panik de eklenince pozisyon üretmeleri artık çok zordu. Kaleye yakın ve karşısından kullanılan faul atışı dışında pozisyonları olmadı.

 

Her ne kadar Atiker Konyaspor galip gelse de Aziz Behiç’in vuruşunu Serkan kurtaramasa farklı sonuç oluşabilirdi ki bu pozisyon öncesinde net bir şekilde forma çekilişini faule hükmetmeyen bir hakem ön plana çıkacaktı. Bursasporlu futbolcunun sarı kartlık dirseğinde faul dahi vermemesi başka bir yanlış kararı olurken Atiker Konyasporlu futbolcular için kullandığı sarı kartların hiç birinde de bana göre kart gerekmezdi. Tüm yanlış kararların sadece bir takımın aleyhine olması düşündürücü…

 

Fenerbahçe ve Bursaspor galibiyetlerinin ardından haftaya İstanbul’da Kasımpaşa ile yine ligdeki sıralama açısından çok önemli bir maç daha var. Kasımpaşa maçının kazanılması Konyaspor için üst sıralar için beklentileri fazlası ile yükseltecek ve sezonun sonlarında iyi bir final yapan Konyaspor oluşmasını sağlayacaktır.

 

Selam ve dua ile…

Mehmet YILDIRIM

mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English